09 Април Microsoft обяви, че пренася стандартизацията на своя обектно-ориентиран

...
09 Април Microsoft обяви, че пренася стандартизацията на своя обектно-ориентиран
Коментари Харесай

Microsoft готви стандарти за C# с отворен код

09 Април
Microsoft разгласи, че придвижва стандартизацията на своя обектно-ориентиран език C# в обществено вместилище. NET Foundation, предоставяща обществено пространство за настояща работа по стандарта.

Всичко, от проектирането на нови функционалности до внедряване и стандартизацията, в този момент ще се случва изцяло намерено, с обществени полемики. Очаква се това да улесни работата по стандартизацията, изясняват от Microsoft. Хранилището на dotnet/csharpstandard в GitHub ще служи като работно пространство за комитета на ECMA за стандартизация на C#.

Тази стъпка се основава на предходни опити за прекачване на C# към отворен код, в това число публикуването на изходния код за компилаторите през 2014 година, които в този момент са в хранилището dotnet/roslyn, и настройването на dotnet/csharplang като публично вместилище за създаване на езика. Разработчиците могат да видят напредъка на плановия домумент за C# 6. Работи се и върху разказване на C# 7.

Спецификацията C#, налична на docs.microsoft.com, ще бъде сменена от версията на комитета по стандартизация.

Проектът на спецификация C# 6 ще бъде отстранен от хранилището dotnet/csharplang, откакто препоръчаният план C# 6 бъде оповестен.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР