08 Юни Google се съгласи да плати глоба от 220

...
08 Юни Google се съгласи да плати глоба от 220
Коментари Харесай

Франция глоби Google с 220 млн. евро

08 Юни
Гугъл се съгласи да заплати санкция от 220 милиона евро и да промени някои свои практики, с цел да приключи следствие от страна на френския регулатор по въпросите на конкуренцията по изказвания, че компанията е облагодетелствала личните си рекламни технологии. Това е най-новата инспекция, стартирана против нея в Европа.

В отговор на изказванията, че затруднява конкуренцията в секторите за издание на онлайн и мобилни приложения, софтуерният колос се е съгласил да споделя повече данни с издателите. Френският регулаторен орган Autorite de la Concurrence (ADLC) разгласи, че Гугъл не е оспорвала обстоятелствата в следствието и се е заела да промени метода, по който действат платформите на компанията за реклама и продажби. Ангажиментът на Гугъл се отнася за територията на Франция, само че компанията съобщи, че някои от измененията, които прави, ще влязат в действие в международен мащаб.

Президентът на ADLC - Изабел де Силва - изяснява, че следствието е първото, което изследва " комплицираните алгоритмични аукционни процеси, посредством които работи онлайн дисплейната реклама ". Регулаторът открива, че аукционната платформа Ad Manager на Гугъл облагодетелства мрежата за продан на реклами на компанията AdX, като дава по-добра оперативна съгласуемост и достъп до информация за печеливши предложения в предходни търгове.

Правният шеф на Гугъл France - Мария Гомри - на собствен ред изяснява, че ще " работи за намиране на решение ", с цел да подсигурява, че всички купувачи на цифрова реклама могат да получат " еднакъв достъп до данни ".

През 2019 година Европейската комисия санкции Гугъл с 1,49 милиарда Евро за антиконкурентни практики, свързани с бизнеса ѝ в AdSense.

Компанията е генерирала 147 милиарда $ доходи от реклама през 2020 година, като по-голямата част от тях са от мобилна реклама.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР