08 Април В един свят на отдалечена работа компаниите пренасочват

...
08 Април В един свят на отдалечена работа компаниите пренасочват
Коментари Харесай

Gartner очаква сериозен ръст на ИТ разходите тази година

08 Април
В един свят на отдалечена работа фирмите пренасочват своя фокус от обезпечаването на отдалеченото осъществяване на служебните отговорности работа към подкрепяне на нововъведенията, написа ITProPortal.

Очаквайки по-голяма икономическа непоклатимост тази година, Gartner предвижда световните ИТ разноски да се усилят с 8,4%. Това демонстрира нов отчет на анализаторската компания, съгласно който международните ИТ разноски ще доближат 4,1 трлн. $ през 2021.

Освен това от Gartner плануват източникът на средствата за новите цифрови бизнес начинания да бъдат най-вече бизнес отделите, в сравнение с ИТ звената.

" ИТ към този момент не поддържа единствено корпоративните интервенции, както е обичайно, а изцяло взе участие в доставянето на бизнес стойност ", разяснява Джой-Дейвид Лъвлок от Gartner.

" Не става дума единствено за тази промяна на ИТ от бек офис до водеща за бизнеса роля, само че също по този начин и за смяната в смисъла на ИТ за фирмените финанси: от разход, който се поддържа, следи и от време на време понижава, до източник на доходи ", изяснява специалистът.

Макар че се чака всички ИТ сегменти да отчетат растеж през 2022, устройствата евентуално ще реализиран най-голямо нарастване (14%), следвани от фирмения програмен продукт (10%).

От Gartner считат, че организациите ще пренасочат своите старания от гарантирането устойчивостта на бизнеса към обезпечаването на по-удобна, новаторска и продуктивна среда за чиновниците.

" Миналата година ИТ разноските предпочитано бяха употребявани, с цел да се подсигурява в границите на седмици отдалечената работа. Със задържането на хибридния режим ИТ мениджърите ще се концентрират върху разноските, които разрешават въвеждането на нововъведения, а освен за осъществяването на дилемите ", прецизира Лъвлок.

Но това не значи, че напъните за реализиране на оптимизация и понижаване на разноските ще отпаднат. От Gartner също по този начин чакат другите промишлености да се възстановят с друга скорост, като банковите и застрахователните разноски ще надскочат тези при търговията на дребно и превоза.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР