08 Април 91% ръст в приходите от продажба на устройства

...
08 Април 91% ръст в приходите от продажба на устройства
Коментари Харесай

Алтерко с 91% ръст на приходите от продажба на устройства в началото на 2021

08 Април
91% растеж в приходите от продажба на устройства за първото тримесечие на 2021 година на консолидирана база по отношение на същия интервал на 2020 година сочат предварителни данни, оповестени от " Алтерко " АД. От компанията показват, че съществена част от приходите са образувани от продажби на устройства от серията за автоматизация на дома Shelly, приходите от които са нарастнали със 114%. Общият брой на продадени устройства от марката е 610 664 в международен мащаб, от които 594 251 бр. на европейския и 16 413 бр. на американския пазар. Предстои сдружението да оповести дефинитивни данни за първото тримесечие на 2021 година на консолидирана база до края на месец май 2021 година

През февруари тази година Алтерко Роботикс, част от софтуерното сдружение, показа своя революционен датчик за придвижване Shelly Motion - първия Wi-Fi датчик с опция за 24/7 интернет съгласуваност и с живот на батерията повече от 1 година. По-малко от 24 часа след формалното показване на устройството всички в началото създадени 10 000 бройки бяха поръчани от консуматори по целия свят. Компанията продължава да разраства портфолиото си, като скоро планува лансирането на нови устройства от професионалната серия на Shelly, както и категориите Plug&Play и смарт осветяване.

Малко по-рано през тази година сдружението регистрира 94% растеж на консолидираната чиста облага към края на четвъртото тримесечие за 2020 по отношение на 2019 година, възлизаща на 13,9 млн. лв..

" Обещанието, което си дадохме в края на миналата година, беше да продължим с усилената работа и устрема си към непрекъснато развиване. В края на първото тримесечие мога да кажа, че постигнатите резултати свидетелстват точно за това. Въпреки непредвидимите условия, в които ни слага международната пандемия, продължаваме да потвърждаваме устойчивостта на нашия бизнес. Увеличаващият се брой продадени устройства по света е индикативен за това, че " Алтерко " все по-уверено и с все по-бързи темпове се трансформира във водещ фактор на международния IoT пазар " - разяснява Димитър Димитров, изпълнителен шеф на " Алтерко " АД.

Друг триумф е влизането на сдружението в показателя на Българската Фондова Борса SOFIX, което се случи на 22 март 2021 година Новината пристигна два месеца, откакто компанията разгласи, че започва процедура по листване на акциите на " Алтерко " АД и на Франкфуртската фондова борса на база на увеличаващия се инвеститорски интерес.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР