07 Юни Google разкри плановете си да ограничи възможностите на

...
07 Юни Google разкри плановете си да ограничи възможностите на
Коментари Харесай

Google ограничава възможностите за таргетирана реклама в Andoid

07 Юни
Гугъл разкри проектите си да ограничи опциите на рекламодателите за следене на потребителите на Android. За задачата софтуерният колос се готви да анонимизира идентифицируемите данни, като по този метод ускорява равнищата на дискретност на приложенията в отговор на уговорките на съперниците си от Apple за отбрана на потребителите.

В послание към разработчиците на Android от Гугъл изясняват, че смяната ще попречи на фирмите да имат достъп до потребителски идентификатори, употребявани в целевия маркетинг за таргетиране. За задачата потребителите би трябвало да заявят желанието си тази функционалност да бъде задействана за техните профили. При активация, рекламодателите ще получават " поредност от нули " вместо идентификатора, когато се пробват да получат информация за такива профили.

В същото време обаче от интернет колоса ще дават различни варианти за идентификация на консуматори, които ще бъдат употребявани за разнообразни разбори и попречване на измами. Тази функционалност се чака да бъде пусната идващия месец.

Основната актуализация, която включва благоприятни условия за анонимизиране на идентифицируемите данни, ще влезе в действие по-късно тази година за приложенията, работещи на устройства с Android 12. След това, при започване на 2022 година, опцията ще стане налична за всички приложения на устройства, поддържащи Гугъл Play.

От Apple неотдавна вкараха сходна опция в своята операционна система.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР