07 Май Xiaomi за първи път е на второ място

...
07 Май Xiaomi за първи път е на второ място
Коментари Харесай

За първи път Xiaomi заема второ място в Европа по доставки на смартфони

07 Май
Xiaomi за първи път е на второ място в Европа по доставки на смарт телефони за първите три месеца на 2021 година, разкриват данните на анализаторската компания Canalys. Лидерската позиция остава при Samsung, които имат 35% пазарен дял и реализират растеж от 21%.

Резултатите демонстрират още и кои са топ 10-те смарт телефона за Стария континент. На първо място се подрежда Samsung с Galaxy A12, до момента в който Xiaomi заема трета позиция с Redmi 9. Сред първите пет попадат и три устройства на Apple, а точно: iPhone 12, iPhone 12 Pro Max и iPhone 12 Pro.

 За първи път Xiaomi заема второ място в Европа по доставки на смарт телефони

Същевременно в Централна и Източна Европа Xiaomi резервира лидерската си позиция като производител на смартофони с годишен растеж от +82% и пазарен дял от 32% по брой продадени смарфони. След това се подреждат Samsung и Apple надлежно с 31% и 8% пазарен дял.

 За първи път Xiaomi заема второ място в Европа по доставки на смарт телефони

В световен проект Xiaomi резервира третата си позиция на международния пазар за смарт телефони от последното тримесечие на 2020 година насам, демонстрират данните на анализаторските компании Canalys, IDC и Strategy Analytics, които оповестиха последните резултати за пазара на смарт телефони за последното тримесечие на 2021 година.

Според Canalys за последното тримесечие на 2021г., Xiaomi реализира най-хубавото си показване в миналото за едно тримесечие, като бележи растеж от 62% на годишна база с доставени 49.0 милиона телефона. Сред топ 5 смарт телефон марките в света, Xiaomi бележи максимален растеж на доставките на годишна база през първите три месеца на 2021г.

Данните на Canalys също разкриват, че разликата сред пазарния дял на Xiaomi (14%) и този на втория бранд на международния пазар на смарт телефони (15%) е единствено 1%.

 За първи път Xiaomi заема второ място в Европа по доставки на смарт телефони
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР