07 Април Група автори в изданието IEEE Network описват проект

...
07 Април Група автори в изданието IEEE Network описват проект
Коментари Харесай

Разпознаване на човешки емоции за обществена безопасност

07 Април
Група създатели в изданието IEEE Network разказват план на система за различаване на страсти, основан на 5G мрежа. За задачата се проучват благодарение на изкуствен интелект освен мимиката и естеството на придвижванията на човешкото тяло, само че и радиосигналите, предавани от персоналните му устройства.

Изследователите оферират да се сътвори такава система като детайл на умния град и съгласно техния проект тя би трябвало да подсигурява сигурността на жителите. Например, в случай че се забележи водач зад кормилото в признаци на психологична ненормалност, тя може да предизвести пешеходците напред по маршрута за евентуалната заплаха, изясняват създателите. Един от съставените елементи на системата построява " карти с страсти " и в случай че в някаква област бъде намерено огнище на мощни страсти, да вземем за пример яд или боязън, информацията за това може неотложно автоматизирано да бъде предадена на правоприлагащите органи.

Авторите признават, че с цел да осъществят своя проект, ще е належащо да се решат доста проблеми със сигурността, в това число освобождение на системата от опцията за неоторизирано прихващане и смяна на сигнали, както и свеждане до най-малко на подправените паники.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР