06 Април Компанията майка на Google, Alphabet, планира през следващите

...
06 Април Компанията майка на Google, Alphabet, планира през следващите
Коментари Харесай

Google ще премине от финансовия софтуер на Oracle към този на SAP

06 Април
Компанията майка на Гугъл, Alphabet, възнамерява през идващите месеци да размени финансовия програмен продукт на Oracle с този на SAP, написа CNBC.

Основните финансови системи на Alphabet и Гугъл ще преминат към SAP през май, заяви Гугъл. Ходът се отнася само за софтуера, който наблюдава финансите и няма индикации, че компанията ще реалокира останалите си системи от Oracle.

Промяната се случва на фона на възходящата конкуренцията сред Гугъл и Oracle на пазара на облачни калкулации. Подобен ход беше изработен и от облачния водач Amazon, който в продължение на няколко години съществено понижи потреблението на Oracle софтуера в интерес на личните си облачни услуги.

Изглежда, че преходът не е обвързван с делото сред Гугъл и Oracle във връзка с потребления от търсачката Java код в приложно-програмния интерфейс за операционната система на Гугъл Android. В понеделник Върховният съд постанови, че копирането на кода от Гугъл не съставлява нарушаване.

Oracle се конкурира с Гугъл в продажбата на обществени облачни запаси на организациите за хостване на приложения. От години Oracle отхвърля да сертифицира своя програмен продукт за бази данни за облака на Гугъл, което значи, че клиентите не са сигурни дали могат да хостват Oracle бази данни в облака на Гугъл, без да нарушат лицензионните политики на Oracle.

Липсата на сертификация се трансформира в проблем за облачния бизнес на търсачката, откакто тя се опита да завоюва огромните компании, доста от които употребяват софтуера за бази данни на Oracle. В тази връзка Гугъл стартира от ден на ден да се концентрира върху софтуера за бази данни на SAP в облака.

Мигрирането от финансовия програмен продукт на Oraclе евентуално ще отнеме месеци работи и ще изисква обилни инженерни запаси, разясняват осведомени с въпроса.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР