05 Април Появилата се преди време информация, че LG обмисля

...
05 Април Появилата се преди време информация, че LG обмисля
Коментари Харесай

LG официално напуска пазара на смартфони

05 Април
Появилата се преди време информация, че LG обмисля да приключи производството на мобилни телефони, се оказва напълно вярна, стана ясно, откакто от колоса в потребителската електроника оповестиха публично, че затварят това си поделение. В изказване от компанията изясняват, че " Продължавайки напред, LG ще употребява своя мобилен опит и ще развива технологии, свързани с подвижността, като 6G, с цел да помогне за по-нататъшното подсилване на конкурентоспособността си в други бизнес области. "

Засега актуалното портфолио на компанията остава разполагаем за продажба, а съществуващите устройства ще продължат да получават поддръжка след продажба, както и актуализации на софтуера " за интервал от време, който ще варира според от района ". Компанията чака да приключи ликвидацията на мобилния си бизнес до края на юли, макар че отбелязва, че някои телефони може да продължат да се продават и след тази дата.

Въпреки обещанието на основния изпълнителен шеф на компанията да я върне към положителното показване през 2021 година, както устройствата Velvet, по този начин и тези от серията Wing не съумяха да завоюват задоволителна известност. Телефоните с двоен екран, както и обещанието за преносими екрани, явно не бяха задоволителни, с цел да подбуден потребителите да се разделят със благосклонностите към преобладаващите играчи Apple и Samsung. В същото време налични флагмани като тези на OnePlus и Xiaomi смалиха в допълнение пазарния дял на продуктите на LG.

Делът на LG се е свил до мизерните 1,7%. Затова и от LG афишират, че ще възложат плановете на повече от своите телефони от невисок и междинен клас на трети страни. Това стратегическо решение да излезе от необикновено конкурентния бранш на мобилните телефони ще разреши на компанията да концентрира запаси в области на напредък като съставни елементи за електрически транспортни средства, свързани устройства, интелигентни домове, роботика, изкуствен интелект и решения за бизнес, както и платформи и услуги.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР