04 Юни Едно от най-големите преимущества на дъската в класната

...
04 Юни Едно от най-големите преимущества на дъската в класната
Коментари Харесай

Интерактивната смарт дъска на Flip на Samsung променя преподаването

04 Юни
Едно от най-големите прерогативи на дъската в класната стая е нейната елементарност - повърхнина за преподаване, до която всеки има достъп и може да употребява. Смята се, че огромна част от това може да бъде изгубено, когато интерактивните дъски стартират да заменят старите учебни такива, добавяйки изисканост и разнообразни функционалности, само че и може би излишно затруднение. Новата технология на екрана на Samsung - дебютирала при започване на 2018 година и усъвършенствана с нови версии от второ потомство - дава на преподавателите прочут, другарски и извънредно подсъзнателен инструмент за образование за техните класни стаи. Интерактивният екран на Samsung Flip 2 съчетава по неповторим метод формата и функционалността на старите хартиени флипчарти със смарт функционалности на интерактивните дъски. Резултатът? Интерактивна смарт дъска, която всеки преподавател или възпитаник може да употребява с малко или никакво образование.

Смесени класни стаи - сред трандиционното и новаторските просветителни технологии

Традиционните дъски, било то с тебешири, бели такива или хартиени флипчарти, се употребяват от десетилетия, тъй като разрешават бързо и елементарно генериране на наличие. Но в действителност те са муден, неефикасен метод за хващане на информация и естествено не се вписват в цифровите работни потоци на днешните възпитаници, защото мнозина от тях употребяват компютри и други технологии, с цел да извършват задачи и действия в учебно заведение. И учениците, и учителите се нуждаят от решения, които им разрешават бързо да намерят всяка нужна информация.

С Flip 2 всичко това се случва на дигитален екран. Бележки, рисунки и даже картини могат да се прибавят с елементарен стилус - с до четирима консуматори, работещи едновременно. Всеки файл на екрана, като документ или изображение, може да бъде анотиран с лекост. И когато срещата или образователния час приключат, цялата работа може да бъде непокътната в списък или споделена неотложно по имейл, да бъде принтирана или пренесена на USB устройство. Учениците и учителите могат да свържат своите компютри или мобилни устройства и елементарно да споделят наличие към екрана на Flip, в това число изображения и видеоклипове, поясняване на концепции и така нататък За разлика от тв приемниците в класната стая или проекторите, когато става въпрос за видимост, няма потребност да приглушавате светлините или да се притеснявате, че потребителите може да блокират екрана. Дисплеят може да бъде надъхан на фонове на бяла или черна дъска, а дисплеят е задоволително ослепителен, с цел да противодейства на осветлението в класната стая.

По-добрата дъска за учене

С втората итерация на Flip, изграждаща стартовия артикул през 2018 година, новата серия разполага с усъвършенствания, основани да се приспособяват в цялостна степен към това по какъв начин преподаватели и учащи от всички възрасти споделят мисли и хрумвания. Вместо да драскат с маркери върху великански преносими листове или върху дъска, потребителите към този момент могат да работят с нещо, което е по-близко до таблет.

Сега Flip 2 се предлага в няколко размера: 55 ", 65 ", 75 " и 85 " инча. Те оферират разнообразни функционалности, като:

Навигация, сходна на тази на смарт телефон

Лесни, безпроблемни корекции и обяснения

Лесно предпазване и шерване на бележки и уроци

Многофункционално потребление, в това число шерване на екрана

Минимално образование и конфигурация

В новия Flip 2 потребителите могат да открият и други усъвършенствания. Анотацията е лесна за всеки първоначален материал, показан на екрана, и не въздейства на истинското наличие. Редактирането на изображения е просто. Работата в режим на химикалка има повече варианти и е прибавен режим на четка за изобразяване с водни и маслени бои. Вграденият браузър разрешава на потребителите да имат достъп до уеб страници непосредствено от екрана. Възможността за свързване с HDMI изходна връзка разрешава на потребителите да споделят работата на Flip към обособен екран.

Въпреки че към момента е относително нов за пазара на просветителни технологии, Flip печели няколко награди за софтуерен дизайн, както и сърцата на редица преподаватели по света. Flip 2 има тези функционалности, които разрешават на педагозите да го интегрират безпроблемно в своите класни стаи и в работните процеси на учениците. Той също по този начин е елементарен за потребление, което разрешава на учителите да бъдат в действителност учители, вместо ИТ експерти.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР