03 Юни Китайският производител на смарт устройства Xiaomi твърди, че

...
03 Юни Китайският производител на смарт устройства Xiaomi твърди, че
Коментари Харесай

Xiaomi постави рекорд за бързо зареждане на смартфон – 9 минути

03 Юни
Китайският производител на смарт устройства Xiaomi твърди, че е сложил нови върхове, като изцяло зарежда смарт телефон за осем минути, когато е обвързван с кабел, и за петнадесет минути при безжично зареждане.

Модифициран за демонстрацията е моделът Mi 11 Pro, който се предлага с батерия 4000aMh. Компанията сподели във видео, че над 200 ватовата система с кабел HyperCharge зарежда телефона изцяло за осем минути, до момента в който 120 ватовата безжична система, прави това за 15 минути.

За съпоставяне, откакто моделът започва през март, комерсиалната версия се предлага със зарядно от 5000aMh. Тогава Xiaomi популяризира своето бързо зареждане за 36 минути при свързване с USB Type-C 2.0 или 39 минути при безжична връзка.

По законите на физиката има най-малко три разнообразни метода за понижаване на времето, належащо за зареждане - увеличение на напрежението, увеличение на тока или понижаване на съпротивлението. Все още обаче не е ясно каква композиция тъкмо са употребявали от Xiaomi.

Към днешна дата потребителите са се приспособили към ежедневните процедури за зареждане на своите смарт телефони (за разлика от седмичното зареждане едно време), като постоянно това лишава един или два часа, с цел да се зареди изцяло общоприетата батерия. Бързото зареждане беше първокласна функционалност на смарт телефоните от висок клас, само че в този момент се трансформира в още по-голям аспект от цялостното прекарване, което накара фирмите да работят интензивно в тази посока, с цел да се откроят от конкуренцията, най-малко на хартия или във видео.

Видео от теста.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР