02 Април Facebook пуска нов инструмент за управление на коментарите

...
02 Април Facebook пуска нов инструмент за управление на коментарите
Коментари Харесай

Facebook пуска нов инструмент за управление на коментарите

02 Април
Фейсбук пуска нов инструмент за ръководство на мненията под обществени изявления, който дава на потребителите по-голям надзор върху наличието, което споделят в своя секция с вести. Чрез падащо меню с няколко варианти те към този момент имат опция да управляват коя част от аудиторията може да разяснява дадена обществена обява.

Когато контролират коментиращата публика, потребителите могат в допълнение да управляват полемиката под обществените си постове и по този начин да лимитират евентуално нежеланите интеракции. Публичните персони, основателите на наличие или марките също могат да изберат да лимитират аудиторията, коментираща обществените им постове, с цел да се усещат в сигурност и да вземат участие в по-съдържателни диалози с общността си.

Този нов инструмент е най-актуалният образец за това по какъв начин Фейсбук оказва помощ на хората да управляват и персонализират нюзфийда си, с цел да отразява най-добре същността им, до момента в който ползите и целите им се трансформират. Компанията цели също да продължи да оказва помощ на потребителите да схващат за какво виждат обещано наличие в своята секция за вести.

 Фейсбук пуска нов инструмент за ръководство на мненията

Контролирайте какво виждате
През октомври Фейсбук улесни сортирането и разглеждането на нюзфийда, като даде на хората по-голям надзор върху наличието, което виждат. Стартира функционалността Favourites (Любими) - нов инструмент, посредством който потребителите могат да управляват и приоритизират изявленията от приятелите си и страниците, които са най-важни за тях. Чрез нея всеки има опция да избере до 30 другари и страници, които да включи в своя лист, като по този начин изявленията им ще се демонстрират по-нагоре в нюзфийда и могат да бъдат прегледани и посредством обособен филтър. Хората, които постоянно употребяват функционалността, ще открият в лентата за пречистване на новините във фийда - ново меню в горната му част.

Лентата за пречистване (the feed filter bar) предлага по-лесен достъп и до най-скорошните вести, като улеснява превключването сред алгоритмично нареждане на фийда и хронологичното подбиране, при което първи се демонстрират най-новите изявления. Скоро потребителите на приложението за Android ще имат достъп до лентата за пречистване на новините, като същата функционалност ще бъде тествана и в приложението за iOS през идващите седмици. Независимо от това какъв брой постоянно ги употребявате, можете да намерите функционалностите Most recent (Скорошни) и Favourites (Любими) в менюто с директни пътища (Shortcuts menu).

Това са единствено последните допълнения към съществуващия пакет от функционалности на Фейсбук, предопределен да помогне на потребителите да управляват това, което виждат в своя нюзфийд. Той включва още принадлежности като Snooze (функция, при която краткотрайно можете да скриете изявления от даден човек, страница или група) и опцията за изключване на политическите реклами.

 Фейсбук пуска нов инструмент за ръководство на мненията

Разберете за какво виждате оферти за изявления в нюзфийда си
За да оказва помощ на хората да откриват ново и уместно наличие, Фейсбук демонстрира предложени изявления в потребителския нюзфийд, идващи от страници и групи, които към момента не следвате, само че могат да съставляват евентуален интерес за вас. Тези оферти са основани главно на фактори като ангажираност с изявления, свързани тематики и местонахождение. Тъй като не сте избрали да следвате тези сметки във Фейсбук, компанията следва ясни насоки по отношение на това какво наличие да предлага на хората.

Фейсбук към този момент дава и повече подтекст към наличието, което предлага, разширявайки секцията си " Защо виждам това? ". Това значи, че потребителите ще могат да кликнат върху изявленията от другари, страници и групи, които следват, както и върху изявленията, които Фейсбук им предлага, и да получат повече подтекст за какво се демонстрират във фийда им.

Има няколко фактора, които повлияват на препоръчаните изявления, като да вземем за пример:
Свързана ангажираност: Определена обява може да ви бъде предложена, в случай че други хора, които са се заели с нея, са взаимодействали и със същата група, страница или обява като вас.
Свързани тематики : Ако неотдавна сте взаимодействали с избрана тематика във Фейсбук, е допустимо да ви бъде препоръчана други обява по тази тематика. Ако да вземем за пример неотдавна сте харесали или коментирали обява от страница за баскетбол, е допустимо Фейсбук да ви предложи други страници за баскетбол.
Местоположение: Възможно е да видите препоръчана обява на база на това къде се намирате и с какво взаимодействат във Фейсбук хора, които са покрай вас.

 Фейсбук пуска нов инструмент за ръководство на мненията

За да актуализирате какво желаете да виждате и по какъв начин да споделяте изявления в нюзфийда си, разгледайте още веднъж желанията за своя фийд, които сте подали, и настройките си за дискретност в приложението и ги променете по стремежи метод. Фейсбук ще продължава да влага в способи да дава на хората по-голям надзор на наличието и повече подтекст, тъй като знае, че по-доброто потребителско прекарване в платформата е извънредно значимо.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР