01 Април Google, една от първите големи американски технологични компании,

...
01 Април Google, една от първите големи американски технологични компании,
Коментари Харесай

Google и Amazon с различен подход към дистанционната работа

01 Април
Гугъл, една от първите огромни американски софтуерни компании, която изпрати чиновниците си да работят от у дома предходната година поради пандемията, форсира проектите си за завръщането в офисите.

На фона на продължаващата имунизация в Съединени американски щати софтуерният колос възнамерява връщане на чиновниците на доброволни начала в някои елементи на страната преди 1 септември, написа CNBC. Офисите ще отворят с стеснен потенциал през април по отношение на опциите за имунизация и темповете на понижаване на Covid-19 случаите.

" Мина година, откогато доста от нас работят от у дома и мисълта за връщане в офисите може да провокира разнообразни страсти ", написа Фиона Чичони, началник " Човешки запаси " в Гугъл. Тя поучава чиновниците да се имунизират, само че акцентира, че това не е наложително.

През есента се чака офисите на компанията да бъдат отворени за повече чиновници, като те ще би трябвало да участват на работното си място най-малко три в седмицата. Ако фрагментите желаят обаче по-късно да работят отдалечено за повече от 14 дни на година, те ще би трябвало публично да аплайват за тази опция.

Amazon също наподобява, че не счита скоро да изостави своите офиси. Компанията чака част от личния състав да се завърне през лятото, а по-голям % евентуално ще работят на служебните си места до есента.

" Нашият проект е да се върнем към офис културата. Ние имаме вяра, че това ни разрешава да изобретяваме, да си сътрудничим и да учим дружно по-ефективно ", разясняват от Amazon.

Някои от чиновниците в Азия към този момент са още веднъж в офисите, а почти 10% от фрагментите на компанията сега работят от служебните си места всеки ден. Като цяло колосът възнамерява поетапно връщане на всичките си чиновници, само че точният график ще се разграничава по страни според от броя на инфектираните и имунизираните. Компанията ще продължи да изисква да се съблюдава обществена отдалеченост, да се носят маски, да се следи температурата и да се ползват други ограничения за сигурност.

Всъщност Гугъл и Amazon подхващат друг метод спрямо други компании от промишлеността, в това число Microsoft, Salesforce, Фейсбук и Twitter, които дават обещание повече отдалечена работа след пандемията или възнамеряват въвеждането на хибриден модел.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР