• Toyota представя обновения седемместен SUV Highlander за 2023 г • Нов

...
•	Toyota представя обновения седемместен SUV Highlander за 2023 г •	Нов
Коментари Харесай

HIGHLANDER 2023 - СВЕЖ ВИД И УМНИ ТЕХНОЛОГИИ

• Toyota показва актуализирания седемместен SUV Highlander за 2023 г
• Нов цвят Cypress Green, специфични лъскави черни 20-инчови алуминиеви колела и избор на кожена тапицерия на седалките в бежово и охра
• Въвеждане на мултимедийни системи Toyota Smart Connect и Smart Connect+ и дигитален екран с опция за персонализиране

Highlander, най-големият хибриден електрически SUV на Toyota, освежава външния си тип и прибавя нови технологии за по-свързано и персонализирано потребителско преживяване за моделната година 2023*.

Highlander, който направи своя дебют в Западна Европа през 2021 година, обезпечава финес с еластичен седемместен интериор и интелигентно задвижване на всички колела (AWD-i). Новото за 2023 година е алтернатива за наситена багра металик Cypress Green, която акцентира отличителния жанр на Highlander и го кара да се откроява на пътя. Контрастен и моден с новите 20-инчови черни алуминиеви колела и кожените тапицерии на седалките в бежово и охра в допълнение придават премиум чувството на интериора.

Highlander е най-новият модел, който употребява новата мултимедийна система Toyota Smart Connect. 12,3-инчов сензорен екран с висока разграничителна дарба и добавена функционалност, в това число облачна навигация с информация в действително време за пътни събития и вграден гласов сътрудник. Облачната навигация може да бъде налична, без да се постанова да свързвате смарт телефон и без спомагателни разноски за данни; новият Highlander се продава с включен четиригодишен абонаментен проект за данни, който също по този начин покрива систематични актуализации по въздуха. По-високите равнища на съоръжение оферират Toyota Smart Connect+, с спомагателна вградена навигационна система, която разрешава да се възнамеряват направления, когато и където няма връзка с облака. Това също по този начин обезпечава 3D картографиране на града, различаване на пътни знаци и информация за местоположението на камерите за ограничаване на скоростта.
Новите системи разрешават потребни отдалечени функционалности, в това число заключване и отключване на вратите и ръководство на спешните светлини, с цел да оказват помощ за локализирането на автомобила в претрупан паркинг. Те разрешават безжична връзка със смарт телефон посредством Apple CarPlay, плюс кабелна връзка за потребление на системата Android Auto. Всички модели Highlander към този момент се оферират с подложка за безжично зареждане, преместена в предната подпора за по-лесно потребление.

Дисплеят на инструментите на лидера е претърпял цялостен редизайн с въвеждането на нов 12,3-инчов дигитален комбиметър, който дава лесна за четене информация и интуитивна работа. Дисплеят основава резултата на тримерен екран с графики, които могат да се персонализират съгласно желанията на лидера от четири дизайнерски тематики: Casual, Smart, Tough и Sport.

Highlander резервира своето хибридно електрическо задвижване с мощ 248 DIN к.с., което с излъчвания от 149 g/km CO2 (в WLTP смесен цикъл) има най-хубавото съответствие тегло/емисии в своя сегмент**.

Новият Highlander ще е разполагаем за поръчка през юли, като първите доставки ще стартират през четвъртото тримесечие на 2022 година

* Всички функционалности са налични според от равнището на съоръжение. Конкретните спецификации и оборудването може да се разграничават според от локалния пазар. Моля, обърнете се към локалния дилър на Toyota за по-подробна информация.
** За коли без Plug-in технология

Източник: www.toyota.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР