• Renault осъществява преориентирането си към пазара на електрифицирани автомобили и

...
•	Renault осъществява преориентирането си към пазара на електрифицирани автомобили и
Коментари Харесай

Renault овладява предизвикателството на електрификацията и бизнеса с по-висока стойност

• Renault реализира преориентирането си към пазара на електрифицирани коли и укрепва позициите си в Европа. Гамата E-TECH (електрически и хибридни) съставлява 30% от продажбите на леки коли Renault в Европа през 2021 година (спрямо 17% през 2020 г.).
• В Европа Renault е трета марка на пазара на леки електрически коли, а ZOE е вторият най-продаван електрически модел.
• Продажбите на Renault електрически автомобили в Европа съставляват 14% от общите продажби при междинен дял на пазара от 10%.
• Във Франция Renault е водач на електрифицирания пазар (електрически и хибридниi).
• Успешната хибридна технология E-TECH поддържа мощни търговски резултати.
• Renault ползва политиката си за селективни продажби, благоприятстваща растежа на бизнеса с по-висока стойност:
• През втората половина на 2021 година миксът на продажби към частни клиенти се покачва с 10 пункта (в съпоставяне с първото полугодие), достигайки 50%.
• Повторното завземане на C-сегмента стартира сполучливо с повече от 60 000 поръчки и 42 000 продажби на Renault Arkana в Европа от лансирането на модела през юни. Иновативният задвижващ елемент E- TECH продължава да надвишава упованията на клиентите, представлявайки 56% от микса продажби на модела.
• Renault удостоверява тактиката си като световна марка:
• Пазарите отвън Европа към този момент съставляват 44% от продажбите (+2 пункта по отношение на 2020 г.) и се употребяват с нараснал фокус върху облагата.
• Renault си възстановява водачеството на европейския пазар на лекотоварни коли (15,7% без пикапи) с сполучливите лансирания на Express Van и Kangoo Van.
• Новото Kangoo Van получава премията „ Международен ван на годината 2022 “.
• Renault построява солидна и работеща база през 2021 година и ще се възползва от нея, с цел да форсира растежа си във връзка с електрификацията и в C-сегмента с две огромни лансирания през 2022 година: на новия Megane E-Tech Electric и новия Austral.

Renault удостоверява растежа си на пазара на електрифизирани коли
Renault удостоверява бързата си електрификация с впечатляващ растеж в размера на електрически и хибридниi модели от 52% в продажбите на леки коли в Европа. Гамата E-TECH съставлява 30% от продажбите на леки коли Renault в Европа през 2021 година при междинен дял на пазара от 26%.
В Европа Renault е на подиума по продажби на електрически автомобили във Франция (първо място), в Италия (второ място) и Германия (трето място).

Лансирано през 2012 година, Renault ZOE резервира мощната си позиция на пазара на електрически автомобили с водачество във Франция и второ място в Европа.

По отношение на микса продажби на хибридниi леки коли, Renault продължава мощното си показване: 19% за Clio, 24% за Captur и 56% за Arkana.

Приоритет за цената
С продължаващото влияние на COVID-19 пандемията и дефицита на съставни елементи, Renault вкарва политика на селективни продажби. Продажбите в международен мащаб доближават 1 751 089 единици (-6,7% по отношение на 2020 г.) и пазарен дял от 4,7% (-0,6 пункта по отношение на 2020 година, продажби без Китай и Северна Америка). В Европа Renault доближава пазарен дял от 7,1% (-0,7 пункта) с 984 784 бройки.

През 2021 година Renault вкарва нова тактика за микс на каналите на продажба и усъвършенстване на цените. Миксът от продажби към частни клиенти печели 10 пункта сред първото (40%) и второто полугодие (50%) и по-висок чист доход на автомобил. Renault се концентрира върху позитивното развиване на ценовия микс въз основа на тактиката „ Стойност над размери “. Това стартира преди обвързвания с Коронавирус дефицит на съставни елементи и съставлява действителна градация на ценообразуването. По-високите чисти доходи на автомобил са с помощта на два скъпи актива на марката: микса на продажби на технологията E-TECH и микса на високото равнище на съоръжение на Arkana - R.S. Line (49% от поръчките в Европа). Комбинираният микс продажби на Intens и R.S. Line доближава 86%.

Повторното завладяване на C-сегмента също стартира сполучливо с помощта на новото Renault Arkana. От лансирането на модела през юни, поръчките доближават над 60 000 в Европа, в това число 56% на E-TECH версии. Продажбите в C-сегмента се усилват от 22% на 25% от общите продажби на леки коли Renault.

Renault удостоверява тактиката си като световна марка
Пазарите отвън Европа съставляват 44% от общите продажби на коли (+2 пункта по отношение на 2020 г.) и се употребяват с нараснал фокус върху облагата. Лансирането на новото Renault Duster способства за триумфа на тактиката и записва високи продажби: 41 000 в Русия (+31% по отношение на 2020 г.), 22 000 в Бразилия (+15% по отношение на 2020 г.), 6 200 в Мексико (+55% по отношение на 2020 г.) и 9 100 в Колумбия (+34% по отношение на 2020 г.).

В Индия новото Renault Kiger бележи триумф с 29 000 продадени бройки. Представлявайки 30% от продажбите на Renault, моделът удостоверява тактиката на Renault за повишение на продажбите за този пазар.

На пазара на лекотоварни коли (без пикапи) Renault възвръща европейското си водачество с голям брой сполучливи лансирания. Клиентите могат да избират от обновената гама лекотоварни оферти с новите Trafic, Express Van и Kangoo Van, приет за „ Международен ван на годината 2022 година “.

В Европа пазарният дял на лекотоварни коли доближава 15,7% (+1 пункт по отношение на 2020 година без пикапи). Renault се класира преди всичко в сегмента на компактни ванове и на второ в сегмента на средни/големи ванове. Renault остава неоспорим LCV водач във Франция със 124 700 продажби и пазарен дял от 28,8% с трите си бестселъра: Master, Trafic и Kangoo Van.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР