Столица


Лошото време в София продължава да взима жертви. За две

Лошото време в София продължава да взима жертви. За две ...

... „Пристигнаха полицаи и пожарникари. Откараха един човек в болница”, съобщи читателят ни., с падането на първите снежинки днес в София бе като на война. И за отрицателно време станаха няколко произшествия. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!На  БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света    


Иновативен паркинг в софийския кв. Студентски град разбуни духовете в

Иновативен паркинг в софийския кв. Студентски град разбуни духовете в ...

... етажно паркиране е Токио, където паркирането се осъществява от роботи по изключително модерна технология. Разликата е, че там това се прави с реална цел – в помощ на гражданите и за разтоварване на градската среда от автомобилите. За разлика от България, където идеята бива „изродена“ и превърната в поредната схема.


Месинговият кръст, който бе откраднат от гроба на Стоянка Мутафова,

Месинговият кръст, който бе откраднат от гроба на Стоянка Мутафова, ...

... Попов и са откраднали кръста. Гранитната плоча бе сложена през ноември миналата година. Дъщерята на голямата актриса Мария Грубешлиева, коментира, че Общинско предприятие "Гробищни паркове" ще поемат разхода и възстановяването на паметника. На 2 февруари Стоянка Мутафова щеше да навърши 99 години.   Откраднатият от гроба на Стоянка Мутафова кръст бе възстановен тази сутрин. Публикувахте от в Грабежи над деца посред бял ден в столицата. Три нападения

Грабежи над деца посред бял ден в столицата. Три нападения ...

... 12-годишното момче, но часове по-късно - в същия район Илинден край училище "Хенри Форд" е ограбено дете, на което са му взети слушалките, защото не е имало пари в себе си. Друга майка й споделя, че предният ден 10-годишното й дете е било нападнато в близост - в квартал "Гевгелийски".


Пътен инцидент с блъснат пешеходец затруднява движението е затруднено на

Пътен инцидент с блъснат пешеходец затруднява движението е затруднено на ...

... от снимка, публикувана в социалните мрежи. "Блъснат човек! Движението е затруднено на ул. Витиня през Ботевградско шосе", пише в коментар на поста.    Все още не е ясно каква е причината за инцидента и какво е състоянието на пострадалия. Веднага под снимката се появиха и реакции и коментари:     


Офроуд участък трябва да преодоляват жители на софийското село Лозен,

Офроуд участък трябва да преодоляват жители на софийското село Лозен, ...

... Оказа се, че на улицата живее и популярният водещ Иво Танев. Той признава, че пак гражданите сами са закърпили с чакъл част от улицата, но въпреки това пак е трудно проходима. Той признава, че това направо не е улица, а кошмарно трасе, по което много малко автомобили могат да преминат.Съмнителни типове с брадви изплашиха семейство, излязло на разходка в

Съмнителни типове с брадви изплашиха семейство, излязло на разходка в ...

... на които никой не обръща внимание. Прие един от последните се обадих на 112, като обещанието беше, че веднага изпращат патрул. Първата случка е от 24.12.2020 г., като след това продължиха да се разхождат с брадви и да секат безразборно дървета, но все още патрулка няма“, посочва още Людмил Г.


Страшен екшън се е разразил малко след 21 часа тази

Страшен екшън се е разразил малко след 21 часа тази ...

... собственикът на автомобила, защото съмнителните типове му скочиха и започнаха да го налагат. После офейкаха”, разказва потресеният ни читател, станал свидетел на агресията. На място са пристигнали полицаи, които изясняват обстоятелствата около екшъна.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! На  БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света


Инцидент в зоопарка в София заради подхвърлена храна на животно.

Инцидент в зоопарка в София заради подхвърлена храна на животно. ...

... поведение. Преди година бърнестата ни мечка Лиъм беше нахранена с нещо, което не е съвместимо с режима му и това наложи посещението на специализирана клиника”, сподели служител на зоопарка. В зоологическата градина са отчели хиляди подобни нарушения в рамките на няколко месеца. Обмисля се и въвеждането на глоба за нарушителите.    


Местните данъци и такси в София могат да се плащат

Местните данъци и такси в София могат да се плащат ...

... местните данъци и такси не са променени и през 2021 г. са същите като през миналата година.Най-удобният начин за плащане на местните данъци и такси е през портала на Столична община:https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsfТам всеки собственик на имот или автомобил в София може да направи и справка какви задължения има към общинския бюджет.


Прогнозата на синоптиците за лошо време се сбъдна. Няма и

Прогнозата на синоптиците за лошо време се сбъдна. Няма и ...

... НИХМ към БАН. В следващите часове вятърът в цялата страна ще се усилва. През нощта и утре до обяд поривите на много места у нас ще достигнат 60-70 километра в час. В планините вятърът ще е с ураганни характеристики - скоростта му по високото ще надмине 100 километра в час.   Жители на столичния квартал Горубляне сигнализираха, че заради строителните дейности,

Жители на столичния квартал Горубляне сигнализираха, че заради строителните дейности, ...

... за разширение на Околовръстния път на София. Срокът на обекта е 750 дни от началото на миналата година, в момента ние се стараем да го съкратим, но се съобразяваме и с метеорологичните условия. Надяваме се, от следващата седмица да започне полагането на асфалт и да изградим тротоарите, допълни инж. Миков.


Топлото време в неделя накара столичани и гостите на София

Топлото време в неделя накара столичани и гостите на София ...

... вируса. В съобщението на СЗО се казва, че за момента има недостатъчна налична информация, за да се прецени дали има промяна в скоростта на предаване и силата на зараза на тези нови щамове. Посочва се обаче, че техните генетични характеристики, сходни на британския и южноафриканския щам, изискват допълнителни изследвания.   


Ден, след като стана ясно, че хайдуци оскверниха гроба на

Ден, след като стана ясно, че хайдуци оскверниха гроба на ...

... Много ми липсва, много. С мисълта за нея лягам, с мисълта за нея ставам. Всичко ми е тя. Само Евгени Боянов е до мен и ми помогна да мина през най-трудните ми моменти. Но колкото и време да минава, майка не се прежалва”, със сълзи на очи споделя Грубешлиева.  


Ден 200 на антиправителствени протести в София. Представители на инициативата “Системата

Ден 200 на антиправителствени протести в София. Представители на инициативата “Системата ...

... се опитаха да проникнат в сградата. Стигна се до сблъсъци с полицията, охраняваща сградата. Малко по-рано през деня пред сградата на Министерски съвет започна демонстрация на служители от затворени заради коронавируса бизнеси, които не са получили своите компенсации от 24 лева на ден по мярката "Запази ме" за декември миналата година. 


Междусъседски конфликт в полите на Витоша. Причината - блокове, които

Междусъседски конфликт в полите на Витоша. Причината - блокове, които ...

... в мазето на Лилия и тя пише жалба срещу съседа с маркучите.Преди два месеца Район "Витоша" издава предписание да не се изпомпва вода.Трети съсед затрупва изхода на блатото. Съседите с маркучите подават жалба, че са наводнени. А тяхната съседка пълни папката си също с жалби, че съседите я наводняват.    4, а не 3 точки вече ще се дават на

4, а не 3 точки вече ще се дават на ...

... на адреса“, заяви Чобанов и посочи, че приоритет остава децата да бъдат приети в градини, които се намират най-близко до дома им. По думите му в края на март ще бъдат обявени всички свободни места за първото генерално класиране, а родителите ще могат да кандидатстват през системата до 7 май.


Как се краде ток от съсед? Ценен опит са натрупали

Как се краде ток от съсед? Ценен опит са натрупали ...

... имах сметка за 300 лева. Всеки се включва, когато може”, обясни Марин. Домоуправителят на блока посочи, че и той има висока сметка за ток. Сумата, която трябва да плати, е близо 430 лева. „Всеки намира начин, включва се и взима ток, за сметка на друг”, посочи живущата във входа Анка.  


Куп катастрофи на ключови улици и булеварди блокираха движението в

Куп катастрофи на ключови улици и булеварди блокираха движението в ...

... лек автомобил „Мерцедес” и автобус. На мястото вече се е образувало задръстване. Катастрофа е станала и на друга натоварена артерия – бул. „България”, в близост до мола. Там са се ударили две коли.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!На  БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света 


"Екипи от инженери на „Метрополитен“ и строители започнаха демонтажа на

"Екипи от инженери на „Метрополитен“ и строители започнаха демонтажа на ...

... даде точен срок за възстановяване на движението в участъка. Всички средства за отстраняването на проблема са за сметка на изпълнителя в рамките на гаранцията на обекта. Последната станция от третата линия остава затворена, за което сме осигурили автобуси, които се движат по маршрута от театър „София“ до бул. „Вл. Вазов“.


Столичната община пусна заместващ автобус, който ще се движи по

Столичната община пусна заместващ автобус, който ще се движи по ...

... „Хаджи Димитър“); Връщане: от спирка с код 2108 „Метростанция Хаджи Димитър“ по бул. „Владимир Вазов“, наляво по ул. „Черковна“, надясно по бул. „Мадрид“ и надясно по ул. „Проф. Милко Бичев до спирка с код 1725 „Театър София“ (връзка с МС „Театрална“) . Автобусите ще спират на съществуващите спирки по маршрута. Жители на Казичене сигнализираха за ледено езеро, което се е

Жители на Казичене сигнализираха за ледено езеро, което се е ...

... Григор Григоров и призовава по-високите инстанции отново сериозно да се замислят. В отговор кметът на Район Панчарево Николай Гюров поясни, че теренът е много труден, но сега се проучват идейни проекти, а после ще последват и технически. Той се надява, че до 6 месеца ще има резултат от геодезическите проучвания.


Столичната метростанция "Хаджи Димитър" остава затворена и тази сутрин. Причината

Столичната метростанция "Хаджи Димитър" остава затворена и тази сутрин. Причината ...

... Братоев.  "В близост до станцията се намира Перловска река, която и по време на строителството провокира проблем. Най-вероятно обилната вода при големите валежи е предизвикала допълнително напояване на почвата", разкри шефът на "Метрополитен".  Няколко души работят на място, очаква се тежка пробивна техника. Засега няма прогноза кога станцията ще заработи. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Столичната метростанция "Хаджи Димитър" остава затворена и тази сутрин. Превозването

Столичната метростанция "Хаджи Димитър" остава затворена и тази сутрин. Превозването ...

... бул. „Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул. „Боян Магесник“, под жп моста гара Подуене, по ул. „Ал. Екзарх“, по ул. „Тодорини кукли“, по бул. „Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Черковна“, надясно по бул.“Мадрид“ и до спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М.Бичев“.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Нападение над домашен любимец доведе до трагедия в столицата. На 15

Нападение над домашен любимец доведе до трагедия в столицата. На 15 ...

... на Четвърто РУ незабавно започнали работа по случая и в рамките на предприетите оперативно- издирвателни действия по образуваното досъдебно производство установили и задържали извършителя на престъплението - 24-годишен столичанин.След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325 б от НК.


Асоциацията на прокурорите, Камарата на следователите и още над 30

Асоциацията на прокурорите, Камарата на следователите и още над 30 ...

... и PR експерт, преподавател във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“; Кирил Домусчиев; Цвета Овчарова и Владимир Стоилков – управители на „Аква Темпуе“ ООД; Павел Митков – художник; Христо Мутафчиев - актьор и председател на Съюза на българските; Калин Сърменов - актьор и директор на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“.Успяхме да постигнем финансовата стабилност на София през 2020 г.

Успяхме да постигнем финансовата стабилност на София през 2020 г. ...

... като място за зимни спортове, а софиянци се разхождат там целогодишно", обяви градоначалникът.Мерките срещу коронавируса сработиха. Имаме трайно намаление на новозаразени. В последните дни броят на хоспитализираните е около 800 дневно, при 2600 на ден в пиковите моменти. Въпреки това, смятам, че мерките постепенно трябва да се разхлабват, завърши Йорданка Фандъкова.


Столичанката Мария Гочева предизвика усмивки в социалната мрежа, след като

Столичанката Мария Гочева предизвика усмивки в социалната мрежа, след като ...

... липсващи шахти и кални тротоари глезят посетителите на СПА центъра. „Гмурнахме се  по веднъж в езерото между бл.11 и бл.12. За съжаление останахме с празни ръце от риболовното ни приключение,“ жалва се Гочева. Тя разкри, че е посетила и плавателния канал на курорта, успореден на ул. „Тодорини кукли“.    


Бележка със заплахи „Пипни колата и ще ти строша ръчичките“

Бележка със заплахи „Пипни колата и ще ти строша ръчичките“ ...

... само защото немога да пресека от другата страна. Това е задължение на общината. ... Истината е мили съседи, че целия квартал е нерегулиран! Сегашната администрация дано да се стегне и да направи нещо по въпроса, защото всички досега си бяха заврели главата там дето слънце не огрява...“.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Лек автомобил и тролейбус са се ударили в София, съобщи

Лек автомобил и тролейбус са се ударили в София, съобщи ...

... часа днес на бул. „Прага”, посока Петте кьошета. По думите на читателя ни, ударът е бил лек и при инцидента няма пострадали. Пристигналите на място полицаи изясняват обстоятелствата около катастрофата.   ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!На  БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света  


„Витоша ски“ ЕАД както не един път заявява и иска

„Витоша ски“ ЕАД както не един път заявява и иска ...

... от която също нямаме отговор.   Явно за пореден път се цели проблемът да затихне, без да бъде решен! Настояваме за спешни мерки от отговорните институции за приключване на процедурата по реконструкция на Княжевския лифт, която отлежава при Главния архитект на София г-н Здравко Здравков вече почти една година!   


Зрелищна катастрофа е станала преди минути на столичния бул. „Цариградско

Зрелищна катастрофа е станала преди минути на столичния бул. „Цариградско ...

... мрежа, се вижда, че по колата са нанесени материални щети. За щастие, при произшествието няма пострадали. На мястото вече има екип на полицията и е започнало да се образува задръстване.   ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!На  БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света  


Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз  в

Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз  в ...

... добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София. „Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта“, казва още Аврамов от ЦГМ.  


Тежка катастрофа е станала в полунощ на столичния булевард "Константин Величков",

Тежка катастрофа е станала в полунощ на столичния булевард "Константин Величков", ...

... от тях се включи и една от пострадалите. Тя посочва, че няма жертви при инцидента, а всички участници в инцидента са леко пострадали. В същото време обаче критикува очевидците, които са снимали, но не са оказали помощ на хората в мелето. Ето част от коментарите:   ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


За неописуемо зверство разказват потребители в социалните мрежи.  Мъж е

За неописуемо зверство разказват потребители в социалните мрежи.  Мъж е ...

... продължил по пътя.  Случайни минувачи са чули скимтенето на кучето и са се притекли на помощ.  То е било откарано във ветеринарна клиника, където са се погрижили за него.  Случаят предизвика гнева на потребителите, които коментират, че издирват свидетели, за да могат да намерят сами извършителя на това гнусно деяние. 


Среднощна стрелба по апартамент в столичния квартал "Разсадника". Инцидентът прилича

Среднощна стрелба по апартамент в столичния квартал "Разсадника". Инцидентът прилича ...

... е нормално да стоим вкъщи и да ни гърмят. По всяка вероятност е някаква пневматична пушка, защото не са бойни патрони. Сега са сачми, другият път може да са... не знам", допълни Мариян.Децата и родителите са много притеснени. Извършителят и причините за стрелбата засега остават неясни, а полицията продължава разследването.


Млад колоездач пострада при неприятен инцидент в центъра на София.

Млад колоездач пострада при неприятен инцидент в центъра на София. ...

... не е пострадал много сериозно”, разказа очевидецът на кошмарната ситуация. Въпреки това е закаран в болница. Той добави, че на мястото вече са пристигнали полицаи, които изясняват обстоятелствата около инцидента.    ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦНа  БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света  


Патрулка и такси се удариха в София, съобщи читател на

Патрулка и такси се удариха в София, съобщи читател на ...

... „Г. С. Раковски”. За щастие, катастрофата се е разминала без пострадали. „На мястото дойде още една кола на полицията. Колегите на пострадалите уточняват причините за катастрофата”, сподели той пред агенцията ни.    ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦНа  БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света


Близо 60 души са празнували снощи в столичен ресторант. Това се

Близо 60 души са празнували снощи в столичен ресторант. Това се ...

... се грижеше Милко Калайджиев.  В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града - "Малката Марица", в което също е имало незаконно парти. Полиция е имало и в друг обект - денс клуб "Делайт".ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ  


Наглец с БМВ успя да вбеси обитателите на столичния квартал

Наглец с БМВ успя да вбеси обитателите на столичния квартал ...

... паркира колата си като нормалните хора, той се качил върху тротоара, правейки по този начин невъзможно преминаването.  "Нагло паркирало БМВ блокирало тротоар в кв. Дървеница, Софи", пише читателят ни.     ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!На БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света


Засилено е полицейското присъствие в района на Българската национална телевизия

Засилено е полицейското присъствие в района на Българската национална телевизия ...

... Протестиращите срещу правителството, заедно с майките на деца с увреждания от “Системата ни убива“, определиха среща на министъра на отбраната Красимир Каракачанов тази вечер, съобщава БНТ. Вицепремиерът Каракачанов бе гост в предаването “Панорама“. Демонстрантите пред БНТ пееха патриотични песни и играха хора. Донесли са и памперси.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


През настоящата година София планира големи ремонти. Те са заложени

През настоящата година София планира големи ремонти. Те са заложени ...

... за десетилетия напред", обясняват от кметството.На второто място в бюджета за транспортна инфраструктура са заложени ключови основни ремонти и реконструкции – бул. „Първа българска армия“, ул. „Кукуш“, тунелът на Люлин на бул. „Царица Йоана“ заедно с трамвайния път, тунелът на НДК и бул. „Скобелев“, ул. „Н. Коперник“ и „Чепинско шосе“. 


Коронавирусът „уплаши“ ромите навръх тяхната Нова година. За Банго Васил

Коронавирусът „уплаши“ ромите навръх тяхната Нова година. За Банго Васил ...

... като се надяват първият гостенин в дома им да е добър човек, за да им носи късмет.В полунощ настъпват Васильовден и Новата година.На Василица сутринта децата обикалят съседските къщи и сурвакат за здраве, благополучие, късмет, плодородие. Вярва се, че от тяхната благословия и "лек крак" зависят щастието и късметът.   


Поредна катастрофа в София. Екшънът се е разиграл в столичния

Поредна катастрофа в София. Екшънът се е разиграл в столичния ...

... вижда как точно е станала каскадата и последиците от нея - смачканите прегради между двете ленти за движение.   Естествено, коментарите в мрежата не закъсняха.  Там вечер си е малкото Калояново !!! - пише потребител. Друг твърди, че "BMW винаги е виновно".  Трети пък се шегуват с меме с генерал Мутафчийски. 


Снимка, публикувана в една от фейсбук групите, предизвика небивал спор

Снимка, публикувана в една от фейсбук групите, предизвика небивал спор ...

... да захранва апартамента. Те смятат, че дори и да е соларен панел, токът, произведен от него, би стигнал за един - два телевизора.  Има и такива, които смятат, че това е най-обикновен сенник и просто прилича на соларен панел, но предназначението му е друго. Ето и част от коментарите:  


Асфалт се полага върху наводнена улица в София. За случая

Асфалт се полага върху наводнена улица в София. За случая ...

... има контакт с Вас?", пита Донков кмета и управляващия екип в общината.  „Основните въпроси в този казус са следните: ЗАЩО не присъства представител на Вашия екип, който да контролира ремонтните дейности, които се извършват в поверения Ви от нас район "Красно село"? Имате ли възможността да изпълнявате задълженията си?", пише още Цанко Донков. 


Отбелязваме 120 години градски транспорт в столицата. По този повод

Отбелязваме 120 години градски транспорт в столицата. По този повод ...

... 17 януари (неделя) – 11.00 ч., 12.00 ч., 12.00 ч. От пл. „Журналист“ има възможност да се върнете с автобус до началната точка, която е пл. „Александър Невски“.Двата маршрута ще се пресичат на пл. „Възраждане“, където ще има възможност да се прикачите и да разгледате и двете превозни средства.  


До края на месеца новите валидатори в градския транспорт в

До края на месеца новите валидатори в градския транспорт в ...

... г. са платени 15,2 млн.лв. От отчета стана ясно също, че е сключено допълнително споразумение с консорциума за внедряването на тикет системата в третата линия на метрото на стойност 1,9 млн. лв. без ДДС.Така в момента крайнят срок за завършването й е 11 април, след което предстои едномесечен тестови период.


Истински екшън се е разиграл днес следобед в центъра на

Истински екшън се е разиграл днес следобед в центъра на ...

... II градска, а глухият приятел ще го закарат в Кризисния център. Благодаря на всички които взеха отношение към поста и на тези които дойдоха на място - ИМА СВЕТЛИНА!", пише мъжът.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! На БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света


Кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място работата на

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място работата на ...

... се набележат необходимите дейности за бързо възстановяване на засегнати обекти. Днес кметът провери и изпомпването на водата от язовир „Суходол“ 2, което се извършва от екип на столичната пожарна. Целта е да не се допусне покачване на нивото на язовира, който е в близост до околовръстен път, уточниха от кметството.


Микробус бе натоварен със строителни материали на тавана, достигащи до

Микробус бе натоварен със строителни материали на тавана, достигащи до ...

... и публикуваната снимка в социалната мрежа предизвика смях, подигравки и ирония. За да направи икономия от подходящ транспорт, "столичанинът" си  е натоварил превнозото средство така, сякаш таванът ще пропадне, коментират потребители. Проблемът обаче е доста по-сериозен. Товарът може да падне и да предизвика катастрофа, а най-малко това е предпоставка за ПТП.


Най-тежка след наводненията е ситуацията в Нови Искър. Това заяви

Най-тежка след наводненията е ситуацията в Нови Искър. Това заяви ...

... помпи, за да не се стигне до преливане. Екипите не са спали цяла нощ, ще продължим докато е необходимо.  Във Връбница имаме наводнение участъци от бул. Европа и пътя за "Божурище", но движението не е спирано. Извършено е снегопочистване в район "Панчарево"", заключи кметът на София. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!   


Кошмарна случка е станала днес в столицата. Това стана ясно

Кошмарна случка е станала днес в столицата. Това стана ясно ...

... Александровска болница.  „Вече са сигнализирани отговорните институции“, поясниха администраторите на групата. Дали причината за пропадането на тротоара са обилните валежи, които се изсипаха днес над столицата, тепърва ще се уточнява.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! На БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света


Кметът на София Йорданка Фандъкова проверява на място ситуацията в Нови Искър

Кметът на София Йорданка Фандъкова проверява на място ситуацията в Нови Искър ...

... си в участъка между Нови Искър и Курило. Причина са обилните валежи, които продължават и в момента. В участъка е закъсал един автомобил, който е изтеглен от екип на Звеното за аварийна помощ към Столична община. Залят с вода е и пътя на входа на кв. Требич.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Истинската зима започна да дава знак за себе си. Днес, с

Истинската зима започна да дава знак за себе си. Днес, с ...

... филтъра на комини на жилищни сгради е поставила Столична община в районите с най-висок риск за замърсяване в София - "Красна поляна" и "Слатина". През 2021г. предстои да се монтират още толкова.  Прогнозите са през 2021 г. 9500 домакинства да подменят старите си отоплителни уреди с нови по- екологични.  


Река Искър излезе от коритото си при квартал Курило в

Река Искър излезе от коритото си при квартал Курило в ...

... Река Искър излезе от коритото си при квартал Курило в София, съобщава Булфото.На мястото има полиция, за да отклонява движението.Има и закъсали коли, които се изнасят с пътна помощ.       ОЧАКВАЙТЕ ПОДОРБНОСТИ В БЛИЦ!  


Такава гледка определено не се забелязва често. Джип затъна в

Такава гледка определено не се забелязва често. Джип затъна в ...

... атрация. Наложи се "Пътна помощ" да помогне на автомобила и да го издърпа.  Кадрите от случилото се моментално плъзнаха из мрежата, а хората се възмутиха: "Това улица ли е въобще, защото аз не виждам такава", казва потребител на мрежата. Друг пък поздравява участниците в спасителната акция на превозното средство.   


Стока за хиляди левове откраднаха от два магазина в столичния

Стока за хиляди левове откраднаха от два магазина в столичния ...

... не работим. Когато дойдохме имаше липси за около 1500лв. Става дума за мъжки якета, които лесно могат да бъдат изнесени“, разказва друг потърпевш – Николай Николов.На кадрите се вижда, че един от крадците се заключва в магазина на Николов, а други двама разбиват магазина, за да могат да го изкарат.


Виктор Николаев и Лора Инджова останаха слисани от гледка в

Виктор Николаев и Лора Инджова останаха слисани от гледка в ...

... йога поза, а и е изключително добро упражнение за коремната мускулатура", категорична бе тя.  В следващия момент и двамата забелязаха, че човекът е по чорапи и припомниха случай, в който друг човек бе пребит в автобус именно, защото е дръзнал да си свали обувките. Водещите заключиха, че мъжът има късмет. 


За пръв път синя и зелена зона работят заедно в

За пръв път синя и зелена зона работят заедно в ...

... и в събота от 10:00 до 18:00 ч. Работното време на синята в събота също ще започва от 10:00 ч., а не както досега от 08:30 и ще приключва в 18:00 ч. Платеното паркиране беше разширено от 4 януари в районите „Слатина“ - кв.“Яворов“ и „Триадица“ - кв. “Иван Вазов“.


„Витоша ски“ АД се присъединява към становищата на кмета на

„Витоша ски“ АД се присъединява към становищата на кмета на ...

... цялата процедура за приемането на специализирания устройствен план може да се случи в рамките на 3 месеца и да бъдат поръчани съоръженията. Ние сме готови незабавно след получаването на всички разрешения, да пристъпим към подмяна на лифтовете, но единствено и само в рамките на закона", заявяват в заключение от дружеството.


Пореден случай на измамен възрастен човек. Този път това е

Пореден случай на измамен възрастен човек. Този път това е ...

... казва, че баба ми си е счупила ръката и спешно трябват пари. Жената много се е притеснила. Когато отива да вземе парите, той я последва и влиза в апартамента. След като жената изважда парите, мъжът я моли за вода. В този момент той взима плика със сумата и побягва”, обясни Боряна.


36-годишният Вячеслав Борисов хвана кръста в ледените води на езерото

36-годишният Вячеслав Борисов хвана кръста в ледените води на езерото ...

... всички българи здраве", каза Вячеслав, след като излезе от водата. Точно 25 мъже бяха допуснати да скочат в езерото за Богояленския кръст. Бяха спазени всички мерки. Районът беше отцепен. Всички зрители бяха разпръснати около езерото.                               


Цените на имотите в София продължават да нарастват въпреки Covid-19.

Цените на имотите в София продължават да нарастват въпреки Covid-19. ...

... парите в нещо друго. Расте и броят на хората, които през последните месеци продават апартамент, получил наскоро разрешение за ползване. Тъй като те са го купили “на зелено”, с продажбата му при финализиране на сградата получават добра доходност. Има и продавачи, които до момента са отдавали имота си под наем.


През почивните дни времето беше прекрасно и се качихме на

През почивните дни времето беше прекрасно и се качихме на ...

... за нови преживявания. Това е естествена стъпка в еволюцията на едно развито общество. Не разбирам обаче защо Столична община не решава проблема с достъпа до най-хубавия си парк. Ще го кажа ясно: Всеки, който с действията или бездействието си допринася за локдауна на Витоша, извършва престъпление спрямо живота на софиянци.


5092 бр. нарушения по строежите в страна са констатирани за

5092 бр. нарушения по строежите в страна са констатирани за ...

... и са пострадали осем строителни работници, от ДНСК са съставили 6 акта на виновни лица и 5 наказателни постановления в размер на 51 500 лева за неспазване на правилата на безопасност на труда. В доклада е посочено, че към момента на проверките, разпоредени от ВАП, от ДНСК не са установени нови нарушения.


От днес контрольорите в столичния градски транспорт отново могат да

От днес контрольорите в столичния градски транспорт отново могат да ...

... си на превозни документи. И тъй като всяка една година, следпразнично напливът към пунктовете за продажба е далеч по-засилен, винаги се получават някакви технически проблеми", обясни Влади Лазаров, отдел "Маркетинг" в Центъра за градска мобилност. От ЦГМ призоваха гражданите да бъдат сктриктни към правилата. Глобата за нередовен пътник е 30 лв. или издаване на фиш.


София отбелязва 143 г. от Освобождението на града от османско владичество.

София отбелязва 143 г. от Освобождението на града от османско владичество. ...

... управа приема решение всяка година 4 януари по нов стил да се отбелязва тържествено. Този ден по стар стил тогава е 23 декември - навечерието на Бъдни вечер за християните. И се сбъднала тази Бъдни вечер и пребъдва и досега, защото каузата е била за свобода; свобода на братята по православна вяра.


От днес "зелената" зона за паркиране в София вече ще

От днес "зелената" зона за паркиране в София вече ще ...

... това контрольорите в столичния градски транспорт започват да глобяват нередовните пътници. Те вече няма да продават билети от 1,60 лв., както досега, заради епидемичната обстановка. На нередовните пътуващи ще бъде налагана санкция в размер на 30 лева, въпреки че гражданите няма да имат възможност за закупуване на билет от шофьора.


Зелената зона в София вече ще работи и в събота

Зелената зона в София вече ще работи и в събота ...

... от една домакинство. Досега имаше възможност за винетки за три автомобила, сега се ограничават домакинствата до две коли.За хората с увреждания, ползващи инвалидните места за паркиране, отпада задължително ходене по комисии, както и няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.