Протести


Стотици демонстранти се включиха тази вечер в протеста на инициатива

Стотици демонстранти се включиха тази вечер в протеста на инициатива "Правосъдие ...

... да влиза в нея повече, заяви Росен Рашков и допълни, че "България е парламентарна република, не прокурорска". Той настоя за стартиране на процедура за уволнението на Гешев. Тази вечер няма да има шествие до сградата на Висшия съдебен съдет. От "Правосъдие за всеки" и БОЕЦ утре организират протест пред ВСС.


Националната гражданска инициатива

Националната гражданска инициатива "Системата ни УБИВА" планира новогодишен протест на ...

... ден, няма да спрем дори навръх Нова година. Ще напомним на Борисов, че никога не е късно за оставка... дори по време на речта на Президента. Протестът на 31 декември ще е безпрецедентен, защото ще е единственият в историята започнал в една година и завършил в друга", пишат от инициативата.


Протестът на инициатива

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка ...

... година протести за оставката му! Искаме ли още шест такива години?" - попитаха днес организаторите на протеста. Те отново настояха за оставката на Гешев и на Висшия съдебен съвет. Изпращаме годината с надежда за истинска съдебна реформа през 2021-а. Промяната зависи от нас! - заявиха още от инициатива "Правосъдие за всеки".Собственици на заведения и ресторанти в Казанлък излизат на протест

Собственици на заведения и ресторанти в Казанлък излизат на протест ...

... автобусите и заводите също, това не е редно, добави Стоянов.  Друг собственик каза, че са притиснати до ръба. "Не знаем как да изкарват препитанието на семействата си", добави той.  "Ние не можем да се справим с 20% от оборота, който държавата ни дава. Имаме работници и разходи", категоричен е той. 


Около 40 души се събраха в петък вечерта на протест пред БНТ. ...

... пред БНТ. Протестът съвпадна по време с на здравеопазването Костадин Ангелов. Демонстрантите настояват за оставките на правителството, на главния прокурор и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Кордон от полицаи застана край сградата на медията. По информация на БНР към 22 ч. протестиращите са блокирали за кратко движението по Орлов мост.


Протестно автошествие се провежда в момента в София, като организатор ...

... автошествието е БНБ - СУ - Орлов мост - бул. "Цариградско шосе" - Парк-музей "Врана". Двете платна на бул. "Цариградско шосе" в посока изхода на София са затворени. На 20 ноември протестно автошествие под надслов "" тръгна от Министерски съвет до резиденция "Бояна", като отново беше организирано от "Отровното трио".Основна тема на протеста на инициатива "Правосъдие за всеки" тази ...

... своя Цицерон, търси своя обвинител. Бъдете като римляните от онзи период, поискайте справедливост!" Адвокат Любомир Авджийски коментира случая с изчезналия Янек Миланов. Той заяви, че според позицията на МВР няма нарушения в разследването за изчезването: "Там няма нарушения, също както нямаше нарушения при полицейските побои по време на протестите тук."


Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се организира всяка ...

... престъпното бездействие на политиците, които не подготвиха здравната система за втората вълна на коронавируса. Животът и здравето ни са изложени на риск, докато такива хора ни управляват. Ние не можем да ги оставим на власт." По традиция протестът завърши със запалването на светлините, след което шествието се насочи към Ларгото.


Собствениците на танцови школи и спортни клубове във Велико Търново ...

... но какви ще са последиците", попита треньорът по кик-бокс Иван Ангелов: "Дали ще оставим едни деца, които са възпитани в спорт, в танци, в изкуство и култура или ще е по-окей да посещават заведения за хранене и пиене, каза още Ангелов.  Протестиращите не бяха приети от ръководството на здравната инспекция.


Протестно автошествие под надслов

Протестно автошествие под надслов "Да махнем "вируса" от властта" тръгва ...

... крайната точка е резиденция "Бояна". Организатор на шествието е "Отровното трио".  "С надути клаксони и скорост до 20 км в час автоколоната ще премине по маршрут МС, "Двореца", ул. Георги С. Раковски, Софийския университет, бул. Патриарх Евтимий, бул. България и резиденция "Бояна". Нека властта се събуди, казват от Отровното трио. 


Протестно автошествие срещу разширеното на бул. Цар Борис III се проведе в

Протестно автошествие срещу разширеното на бул. Цар Борис III се проведе в ...

... искат също реверсивното движение да отпадне поради причината, защото също ще стимулира трафика. Това е трети , като в началото на месеца те пресичаха бавно на зелен сигнал на светофара на булевардите "Цар Борис III" и "Никола Петков", държейки плакати с надписи: "Магистрала има, но тя не е Княжево" и "". Президентът Румен Радев, който тази вечер ще участва в предаването

Президентът Румен Радев, който тази вечер ще участва в предаването ...

... и ръкопляскаха на интервюто му. След края на участието му в предаването, Радев отиде при протестиращите, които му ръкопляскаха. Президентът обаче не влезе в диалог с демонстрантите - нито с тези, които му пляскаха, нито с тези, които го освиркваха. Радев си тръгна, след като се ръкува с част от протестиращите.  


В интервю за предаването „Панорама“ на БНТ президентът Румен Радев не

В интервю за предаването „Панорама“ на БНТ президентът Румен Радев не ...

... без парламент, държавният глава коментира: "Нима г-н Борисов управлява с парламент. Изобщо означава ли за него нещо парламентът?". Има обратна ситуация - вместо парламентът да контрорира правителството, премиерът контролира парламента. Премиерът може да отиде, да изпие едно кафе и да си тръгне с оставката на председателя на парламента, коментира Радев.


Президентът Румен Радев, който тази вечер ще участва в предаването

Президентът Румен Радев, който тази вечер ще участва в предаването ...

... с ръкопляскане от едната група, а от другата - с освиркване. Тази вечер пред сградата на БНТ, където се провеждаше седмата "Гражданска панорама" на сдружение БОЕЦ, дойдоха и протестиращи, които искат оставката на Румен Радев. Протестиращите бяха разделени от полицията на две групи - от двете страни на централния вход на БНТ.   


Пожарникарите в Русе излязоха отново на протест с настояване за

Пожарникарите в Русе излязоха отново на протест с настояване за ...

... това е крайно обидно. Ще протестираме всеки ден от 13 ч. за по около 30 секунди, по този начин искаме да изкажем несъгласието си", каза Николай Маринов, старши пожарникар в Първа пожарна служба. Засега протестите ще продължат до 20 ноември, а ако няма резултат, синдикатите ще обмислят следващите си стъпки.


Тази вечер се проведе петият седмичен протест на студенти от четири

Тази вечер се проведе петият седмичен протест на студенти от четири ...

... образованието, за които сме се събрали тук тази вечер са – онлайн обучението на първо място, самата материална база, в която хората от провинцията са длъжни да пребивават през обучителния процес, отделно самата връзка между университета и бизнеса, която куца и е бегла почти, това са ни основните опорни точки“.Протестът на инициатива

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка ...

... Кристиан Таков: "България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло...Ще се става!" Според нея протестът олицетворява думите на Таков. Велислав Величков съобщи още, че следващата сряда думата ще бъде дадена на интелектуалците: "Нека подкрепим хората на изкуството, хората на духа." По традиция протестът завърши с шествие до Ларгото.


Кратко напрежение на протест против действията на властта в борбата

Кратко напрежение на протест против действията на властта в борбата ...

... се лекуват всички пациенти от коронавирус", каза Ангелов. Не се стигна до ескалация на напрежението.  От партията са на мнение, че мерките на правителството са неадекватни и хаотични. По-късно протестиращите против мерките се сляха с антиправителствения протест пред Министерски съвет, който се провежда за 125-а вечер в триъгълника на властта. 


Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник - 8

Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник - 8 ...

... 2021 е направен разчет за 15%. Той допълни, че с клас "прослужено време" и други надбавки, които също се увеличават, ще има служители на МВР, чието увеличение на заплатите ще надхвърли 20%. От градинката при църквата протестът прерасна в шествие, което премина покрай Министерството на финансите и достигна сградата на Народното събрание.


Движението на възловото столично кръстовище пред Софийския университет

Движението на възловото столично кръстовище пред Софийския университет "Св. Климент ...

... на ГЕРБ е най-корумпираното в история на България, а относно Гешев виждаме, че нарушава основни права, като правото на невинност и нарушава презумпцията. Ще продължим да протестираме, докато не получим исканите оставки. Ще сме тук до края“, коментира пред БНР Любомир Стамболийски, студент трети курс по право в СУ. .


Отровното трио организира нова протестна акция със заглавие

Отровното трио организира нова протестна акция със заглавие "Изтърканите обувки ...

... Пред сградата на Министерския съвет хората донесоха стари обувки, за да символизират напусналите заради лошите условия на живот в страната българи. Протестиращите донесоха и топки за тенис, които хвърлиха по Министерския съвет със скандирания "Оставка". Столичният бул. Дондуков бе блокиран от множеството. Пред сградата на МС има значително полицейско присъствие.Протестът на инициатива

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка ...

... няма да се приберем, няма да се откажем" - каза още Велислав Величков. След това протестът се носочи към сградата на Народното събрание, където се сля с протеста на майките от "Системата ни убива". Към 20:30 ч. демонстрантите се насочиха към Паметника на Васил Левски, където коленичиха. Шествието продължи към Орлов мост.


Жители на столичния квартал Княжево излязоха на протест срещу планираното

Жители на столичния квартал Княжево излязоха на протест срещу планираното ...

... липсата на бърза връзка на Околовръстния път с магистрала Струма след Суходол. "Става въпрос за ляв завой, който се предвижда в проект за реконструкция на Околовръстния път, който ще стимулира преминаването през Княжево. Велоалеята се предвижда да бъде унищожена", казаха протестиращите пред БНР. Първият протест се проведе на 8 юли тази година.


Членове на Синдикалната федерация на служителите от МВР в Силистра

Членове на Синдикалната федерация на служителите от МВР в Силистра ...

... на заплатите на служителите в МВР от 1 януари към вече предвидените 10%. От заявиха, че лично са разговаряли с Борисов и допълниха, че тепърва ще обмислят дали да има още протести.  Протест на полицаи ще има в неделя в София при градинката пред църквата Свети Седмочисленици до Министерството на вътрешните работи.


Инициатива „Правосъдие за всеки

Инициатива „Правосъдие за всеки" продължава традиционния си протест в сряда ...

... си, призовават от "Правосъдие за всеки". Преди дни Отровното трио обяви край на протестите на площада и обясни, че тръгва по страната, за да прави комитети, и че се очакват други инициативи срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Въпреки това снощи граждани отново се събраха пред триъгълника на властта.


Жители на столичния квартал Княжево отново излизат на протест срещу

Жители на столичния квартал Княжево отново излизат на протест срещу ...

... Суходол. Организаторите заявяват, че протести ще се провеждат през около седмица, докато исканията им не бъдат чути. Планира се велоинициатива с колела в защита на велоалеята , която е подкрепена от Сдружение "Велоеволюция". Трафикът през Княжево от Перник създава редица предпоставки за катастрофи и генерира огромно шумово и прахово замърсяване, напомнят от "За Княжево".Антиправителствен протест се провежда в центъра на столицата и днес

Антиправителствен протест се провежда в центъра на столицата и днес ...

... карантина заради коронавируса. Последователно бе дадена думата на министрите Деница Сачева и Николина Ангелкова, в чиито образи влязоха протестиращи. Там са още "Цвета Караянчева", "Теменужка Петкова", "Валери Симеонов". Участва и "ген. Мутафчийски", който повтори, че "ще се мре". Тикви със снимки на депутати са наредени на стълбите пред парламента. Очаквайте подробности.


114-ият ден от протеста с искане за оставката на правителството,

114-ият ден от протеста с искане за оставката на правителството, ...

... са от ГЕРБ. Спестете им този срам. Те не са виновни за корупцията и за срамните ви връзки. Оставка!", каза Арман Бабикян от Отровното трио. Заради лошото време протестът продължи малко повече от 15 мин. и традиционно се отправи към Орлов мост. Утре той ще започне в 19:30 часа.  


И днес - както миналия четвъртък - студентите отново поведоха

И днес - както миналия четвъртък - студентите отново поведоха ...

... Бойко Борисов. Останалите искаме в един коректен, научен и медицински спор да дискутираме, каза проф. Чалъков.  Ние действително имаме нужда от имунитет - социален, здравен и политически. Рецептата за този имунитет се нарича "Оставка" - призова той. Към 21 ч. тази вечер демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.


И днес - както миналия четвъртък - студентите отново поведоха

И днес - както миналия четвъртък - студентите отново поведоха ...

... оставките на правителството, премиера Борисов и главния прокурор Гешев. И тази вечер те понесоха огромния транспарант с надпис "Оставка". Към 19 ч. студентите блокираха движението край Ректората на СУ, a малко по-късно демонстранти, които участват в протестите на "Отровното трио" и "Системата ни убива", блокираха и кръстовището на Орлов мост. Очаквайте подробности.


Над 200 полицаи и пожарникари излязоха на мълчалив протест пред

Над 200 полицаи и пожарникари излязоха на мълчалив протест пред ...

... . В неделя министърът на финансите Кирил Ананиев обяви, че увеличение на заплатите на служителите на МВР заради COVID кризата не се предвижда. Той заяви, че преди две години са увеличени заплатите само на служители на МВР, както и че в Бюджет 2021 е предвидено 10-процентно повишение на всички административни служители.


За 112-а поредна вечер се провеждат антиправителствени протести в София.

За 112-а поредна вечер се провеждат антиправителствени протести в София. ...

... заради заплатите, а заради обида от отношението на властта към тях. Няма как човек, който ремонтира човешки тела да получава по-малко от човек, който ремонтира автомобили. А у нас е така, каза Бабикян. Ние можем да бъдем купени. Има неща, които не могат да бъдат купени на никаква цена, заяви адв. Николай Хаджигенов 


Протестът на инициатива

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка ...

... или ще се превърне в абсолютна каскетура." Адв. Величков заяви, че протестите ще продължат всяка сряда, а всички, които не могат да присъстват да ги гледат онлайн, защото те са трите с-та: свобода, светлина и справедливост. След това по традицията шествието се насочи към пл. "Независимост", където се сля с другите протестиращи.


За 112-а поредна вечер се провеждат антиправителствени протести в София.

За 112-а поредна вечер се провеждат антиправителствени протести в София. ...

... протестиращи срещу главния прокурор Иван Гешев се събраха пред Съдебната палата. Акцията е организирана от инициативата "Правосъдие за всеки". Няколко десетки граждани настояват за реформи в съдебната система, с които да се гарантира върховенство на закона. Акцент в днешния протест са промените в закона, свързани с наказанията при споделените превози.


Полицаи излизат на протест в Бургас днес, защото не са

Полицаи излизат на протест в Бургас днес, защото не са ...

... Съдебната палата. В интервю за "Хоризонт" в неделя министърът на финансите Кирил Ананиев обяви, че увеличение на заплатите на служителите на МВР заради COVID кризата не се предвижда. Той се аргументира с предишно увеличение, както и с намерението на правителството да увеличи с 10% заплатите на всички държавни служители догодина.


Протестът продължава - и тази вечер демонстрантите се събраха в

Протестът продължава - и тази вечер демонстрантите се събраха в ...

... за събота в 19 ч. акция "Да сготвим Бойко".  "Ще отбележим Хелоуин с мисъл за главната Тиква на държавата, която за съжаление е премиер. Очаквайте много тикви. Ще има за всеки" - категорични са от "Отровното трио". Към 21 ч. тази вечер демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.


В 107-ия ден антиправителствените протести продължиха с две акции пред телевизии. Участници

В 107-ия ден антиправителствените протести продължиха с две акции пред телевизии. Участници ...

... състезанието е било с един кандидат - избраният Александър Андреев. "Това е само един пример за начина, по който се избират различните ръководители на институциите", категорично заяви адв. Белянова. "Ако вземете сега по 40 лв. за детето си, след това детето ви ще връща 60", така коментира Арман Бабикян .  


В 107-ия ден антиправителствените протести продължават с две акции пред телевизии. Шатрата,

В 107-ия ден антиправителствените протести продължават с две акции пред телевизии. Шатрата, ...

... бъде „сготвен“ и това  очаквало всички като него, които се борят истината. Протестната „Гражданска панорама“ към момента протича спокойно и без напрежение. Тя ще продължи до 20:00 часа. Протестиращи се събраха традиционно и в т. нар. триъгълник на властта с искания за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.


Яйца полетяха по сградата на министерството на финансите в 106-ата

Яйца полетяха по сградата на министерството на финансите в 106-ата ...

... се мести от едно бюро на друго бюро. И ползата от него е никаква. От едно министерство, на второ министерство, на трето - утре могат да го сложат за министър на ядрената енергетика, никакъв проблем, ще пасне и там, обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Очаквайте подробности.


Над 100 студенти се включиха тази вечер в протест с

Над 100 студенти се включиха тази вечер в протест с ...

... и се развика. След блокадата на движението край Ректората демонстрантите потеглиха към Народното събрание и Министерски съвет. Те носят огромен транспарант с надпис "Оставка". Целта на студентите е да подкрепят антиправителствените протести и шествието им да се влее в множеството, което всяка вечер се събира в "Триъгълника на властта". Очаквайте подробности.


Служители от системата на МВР - полицаи, пожарникари, жандармеристи, излязоха

Служители от системата на МВР - полицаи, пожарникари, жандармеристи, излязоха ...

... чертата". Синдикалната федерация на служителите в MВР вече обяви, че започва с регионалните едночасови протести за повишение на основните индивидуални възнаграждения. "Който си е мислел, че се майтапим, скоро ще разбере, че сериозно се е объркал!" - заявиха от СФС МВР. Следващите протести на СФС МВР ще са в Русе, Кърджали и Бургас.


Генералният директор на БНР Антон Балтаков е подал оставката си

Генералният директор на БНР Антон Балтаков е подал оставката си ...

... на маски на открито, защото няма да спре разпространението на коронавируса. Още по-абсурдно е да има маски на открито, а същото да не важи за заведенията и дискотеките. Здравният министър и кметът на София вече обявиха нулева толерантност за хора, които не спазват разпоредбите. Мобилни групи от смесени екипи на РЗИ и полиция ще проверяват.


Протестът на инициатива

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка ...

... ключа и багажа, за да се явя на постоянен адрес, защото имам мярка и ще ме затворят пак, твърди Първолета Денчева.  Адвокат Росен Рашков обясни, че ако фактите, изнесени от Денчева, се потвърдят, става дума за произвол: задържането на жената е абсурдно - само заради това, че е присъствала на протестите.


Протестът продължава - и тази вечер демонстрантите се събраха в

Протестът продължава - и тази вечер демонстрантите се събраха в ...

... ние чакаме с огромно нетърпение, за да вземем съответните мерки, каза адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Той намекна, че протестът ще реагира на заповедта да се носят маски на открито с яйца с "размерите на щраусови". Към 20:40 ч. тази вечер демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.


За мен е чест да бъда днес във вашата невероятна

За мен е чест да бъда днес във вашата невероятна ...

... демонстрациите, обявиха от трибуната, че следващият им протест ще е в четвъртък от 18 ч. пред Ректората на Софийския университет. А от Инициативния комитет - Горубляне съобщиха, че ще блокират "Цариградско шосе" утре в 16 ч. Към 21:00 ч. тази вечер демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.


Хиляди се събраха в

Хиляди се събраха в "Триъгълника на властта" в стотния ден на ...

... - на "Мария Луиза", на "Цар Освободител", над подлеза до Шератон, на изхода откъм ЦУМ. 17:10 ч. - Демонстранти от цяла България продължават да се събират в "Триъгълника на властта". Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано. Част от протестиращите са дошли с автобуси. Полицаите, охраняващи протеста, са от цяла България


Пред сградата на БНТ сдружение БОЕЦ организира тази вечер

Пред сградата на БНТ сдружение БОЕЦ организира тази вечер "Гражданска ...

... разбереш каква е държавата". Тази вечер гост на предаването на БНТ "Панорама" ще бъде Арман Бабикян от "Отровното трио". В студиото ще бъдат също и Любен Дилов-син, социологът Първан Симеонов, политологът Димитър Ганев и доц. Наум Кайчев, заместник-председател на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси между България и Северна Македония.


Хиляди се събират в

Хиляди се събират в "Триъгълника на властта" в стотния ден на протеста, ...

... - на "Мария Луиза", на "Цар Освободител", над подлеза до Шератон, на изхода откъм ЦУМ. 17:10 ч. - Демонстранти от цяла България продължават да се събират в "Триъгълника на властта". Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано. Част от протестиращите са дошли с автобуси. Полицаите, охраняващи протеста, са от цяла България


 99-ият ден от началото на протестите започна в 20 часа. И

 99-ият ден от началото на протестите започна в 20 часа. И ...

... пред сградата на Ректората на Софийски университет, за да поискат оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Сред основните искания на младежите е "промяна", а не "подмяна" на системата. Техни представители се включиха и в протестите тази вечер и призоваха своите колеги да се включат утре, когато "ще се пише историята".


 99-ият ден от началото на протестите започна в 20 часа. И

 99-ият ден от началото на протестите започна в 20 часа. И ...

... на Отровното трио - назначени от надзорния съвет на комунистически олигарси, разграбили България в криминалния преход" Благодарение на подобни изказвания, детската онкохематология на ИСУЛ или ще успее да се пребори с левкемията или няма да страда от липса на средства за целта...Без уважение.Един обикновен АДвокат", написа във Фейсбук адвокат Николай Хаджигенов


Протестът на инициатива

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка ...

... 2) решителна реформа в Прокуратурата и Съдебната власт. 3) да се изпълнят препоръките на Европейската комисия, Венецианската комисия и резолюцията на Европейския парламент, за да не се налага да се спират парите от еврофондовете. Протестът е пред Съдебната палата, защото "там се намира кабинетът на главния прокурор и Върховната прокуратура".


В 98-ия ден от антиправителствените протести множеството се събра отново

В 98-ия ден от антиправителствените протести множеството се събра отново ...

... е политически. Днес БСП и ДПС обединиха усилията си за оставката на Караянчева, защото нарушавала конституцията. А Бойко, а целият Министерският съвет, каза адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. Той призова хората да дойдат на Петото народно въстание в петък. Елате всички! Без значение на партийната си принадлежност. Оставка!  


Група българи, живеещи в Канада, се събраха онлайн, за да

Група българи, живеещи в Канада, се събраха онлайн, за да ...

... за пореден път подчертаха важността от провеждането на честни избори и наличието на морал в политиката. Също така се наблегна на необходимостта от реформи в областта на правосъдието. Беше направено кратко видео на тема " Коя е моята България", в което всеки от участниците сподели за каква България си мечтае.


Протестът продължава - и тази вечер демонстрантите се събраха в

Протестът продължава - и тази вечер демонстрантите се събраха в ...

... управляват! - каза Велислав Минеков. Скоро може да закрият Авиотряд 28 покрай нашия премиер и неговата "международна известност" - никой не го кани и той не пътува никъде, заяви от своя страна адвокат Минчо Спасов. Същевременно Николай Хаджигенов обяви, че "евродепутат, който не е българин" ще дойде да подкрепи Великото народно въстание в петък.


За 94-та поредна вечер хората се събират в

За 94-та поредна вечер хората се събират в "Триъгълника на ...

... "Отровно трио" публикуваха в страницата си във Фейсбук апел за оставките на правителството и главния прокурор:  "Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България. Няма да спрем! Продължаваме с исканията ни: Оставка на Борисов! Оставка на Гешев!Дистанционно и машинно гласуване!Предсрочни избори!Свикване на ВНС за промени в Конституцията!"


За 93-а поредна вечер протестиращи се събират в Триъгълника на

За 93-а поредна вечер протестиращи се събират в Триъгълника на ...

... протест от Отровното трио - Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Никой Хаджигенов.  "След Бойко няма да дойде някой по-корумпиран, защото ще знае, че го чака същата съдба. Няма да се откажем, каквото и да е цената, колкото заплахи и бой да има към нас", каза от трибуната протестиращ. 


Протестът продължава въпреки лошото време - и тази вечер демонстрантите

Протестът продължава въпреки лошото време - и тази вечер демонстрантите ...

... заявиха от "Отровното трио". Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България. Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата! - казаха още от триото.


Представители на арменската общност у нас се събраха на мирен

Представители на арменската общност у нас се събраха на мирен ...

... и Епархийският съвет на ААПЦ апелират България, като пълноправен член на ЕС, "да заеме позиция и да постави въпроса пред лидерите на останалите страни, членки на съюза, да упражнят дипломатически натиск с общи усилия и по мирен път да бъде сложен край на спора между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах".


Протестиращите се събраха на площад Независимост, за традиционното си шествие,

Протестиращите се събраха на площад Независимост, за традиционното си шествие, ...

... офис на ГЕРБ на бул. "Дондуков" и го обстрелваха с яйца, скандирайки "Мафия!". По-рано тази вечер, пред Съдебната палата започна демонстрация, организирана от инициативата "Правосъдие за всеки". Протестиращите поискаха незабавна съдебна реформа и оттегляне на главния прокурор Иван Гешев. Те запалиха символично лампи пред Съдебната палата, преди да се насочат към Висшия съдебен съвет.


Протестиращите се събраха на площад Независимост, за традиционното си шествие,

Протестиращите се събраха на площад Независимост, за традиционното си шествие, ...

... събраха на площад Независимост, за традиционното си шествие, провеждано за 91-ва поредна вечер. По-рано тази вечер, пред Съдебната палата започна демонстрация, организирана от инициативата "Правосъдие за всеки". Протестиращите поискаха незабавна съдебна реформа и оттегляне на главния прокурор Иван Гешев. Те запалиха символично лампи пред Съдебната палата, преди да се насочат към Висшия съдебен съвет.


Протестът продължава въпреки дъжда - и тази вечер демонстрантите се

Протестът продължава въпреки дъжда - и тази вечер демонстрантите се ...

... - каза Хаджигенов. Протестът продължава да търси и къде е Бойко Борисов - демонстрантите отново призоваха всеки, който има информация къде се намира премиерът или кордонът му, да съобщи във фейсбук групата "Да намерим Бойко". Към 20:45 ч. част от демонстрантите поеха с чадъри на традиционното шествие към Орлов мост.


Стотици се събраха в

Стотици се събраха в "Триъгълника на властта" в 88-ата поредна ...

... на споменатите партии, съобщи от трибуната адвокат Николай Хаджигенов. От "Отровно трио" обявиха също така, че започват инициатива "Да намерим Бойко". Те призоваха демонстрантите ако имат информация къде се намира премиерът или кордонът му, да съобщят във фейсбук групата "Да намерим Бойко".  Към 21:05 ч. шествието се отправи към Орлов мост.


Българи, живеещи в Белгия, отново се събраха пред Европейската комисия

Българи, живеещи в Белгия, отново се събраха пред Европейската комисия ...

... дебат в Европейския парламент утре и на гласуване в четвъртък, също беше една от най-дискутираните теми на днешния протест. Исканията на протестиращите остават същите: незабавна оставка на кабинета "Борисов 3" и на главния прокурор Иван Гешев, възстановяване на върховенството на закона, ефективна съдебна реформа, честни избори, лустрация, свобода на словото.


Жители на Обеля 2 и Мая Манолова се включиха днес

Жители на Обеля 2 и Мая Манолова се включиха днес ...

... за обезщетение на инвеститора, който е собственик на терена и пълна ревизия на сделките на Столична община. Фирмите, които строят, не са случайни, за да придобият терена. Корупцията в Столична община и в Столичния общински съвет трябва да се пресече, за да не се презастрояват зелени площи, категорична е Манолова.


Протест под надслов Велико народно въстание IV се провежда тази

Протест под надслов Велико народно въстание IV се провежда тази ...

... провежда тази вече в столицата като част от продължаващите от юли насам антиправителствени демонстрации. Протестиращите започнаха да се събират около 17 часа до фонтана пред президентството. Движението в района за момента не е спряно. Забелязва се полиция, разположена по ключовите кръстовища на бул. "Цар Освободител". OFFNews ще следи и днес събитията там. Очаквайте подробности.


Площад

Площад "Независимост" в столицата се изпълни със стотици демонстранти и ...

... най-сетне доживяхме подписката на 123 интелектуалци. Остава въпросът защо не записаха едно протестно слово, защо не дойдоха на протеста. Наричам това мързелив егоцентризъм, каза един от протестиращите.  Нека бъдем единни и да покажем на 3 октомври на Борисов и Гешев, че трябва да си ходят, каза един от младите протестиращи.


За втора поредна сряда десетки се събраха пред Съдебната палата на

За втора поредна сряда десетки се събраха пред Съдебната палата на ...

... има протест пред сградата на БНТ. Всеки път темите ще са различни, като този петък акцентът ще са обществените медии и техният статут. Миналата седмица представители на БОЕЦ не бяха допуснати в "Панорама" на БНТ, а от сдружението заявиха, че вече всяка седмица ще "посрещат и изпращат" гостите на предаването.


Стотици се събраха в

Стотици се събраха в "Триъгълника на властта" в 84-ата поредна ...

... викат: Ама те не стават! Ами защо не ги направихте вие, като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка" Очаквайте подробности.


Под наслов

Под наслов "Нас не ни е страх" за 83-ти ден ...

... шкафче пистолет. От драматургията знаем, че той ще гръмне в трето действие, независимо дали е бутафорен или не. Пушката ще пукне на 3 октомври. Нашата пушка ще прозвучи оглушително. Ще я чуят чак до Брюксел. Колкото по-оглушителни сме на 3 октомври, толкова по-силно ще ни чуят в Брюксел. Оставка!      


Десетки излязоха на протест пред редакцията на ПИК на бул. Мария

Десетки излязоха на протест пред редакцията на ПИК на бул. Мария ...

... "Граждански мегдан" и "Орлово гнездо". „Истина за смет“ - да не се бърка със „сливи за смет“, защото носим смет, а искаме истина - заявиха организаторите. Същевременно демонстрантите бяха посрещнати от контрапротест, който заглушава ораторите на протеста с паралелни скандирания.  Двете групи са раздели от кордон от полицаи. Очаквайте подробности.