Интервюта


Оценката ми за управлението на здравната система през последните 10

Оценката ми за управлението на здравната система през последните 10 ...

... доставка на ваксините при личните лекари, дадох приоритет на възрастните хора, защото те умират най-много, организирахме още повече ваксинационни коридори, провеждаме информационна кампания. Това са нещата, които ние можем да направим. Няма да принуждавам никого, няма да агитирам, само ще информирам хората, че ваксините са безопасни и спасяват човешки живот


Ще осъдят ли някога директор на болница милионер? Наричат я

Ще осъдят ли някога директор на болница милионер? Наричат я ...

... пациент, в сравнение с други болници. Преди години е имало случай да откарат болен от Правителствена с линейка за ПЕТ скенер в „Александровска” болница и той умира там, докато чака. Оказва се, че не е записан и не се води като пациент и задържат за разпит придружаващата го лекарка. Автор:


Автор: Алис Перо-Весьор, “Поан”

Автор: Алис Перо-Весьор, “Поан” "Тези клоуни не са причините за ...

... всички хипотези са на масата, но ще се въздържа да правя прогнози! Това, в което съм сигурна, е, че изборите през 2022 г. ще бъдат най-непредсказуемите досега. Служител в Елисейския дворец ми го сподели между другото със следните думи: “2022-а ще бъде гигантски политически Нетфликс!”. Със съкращения Превод от френски:радиционно всяка година още преди началото на летния сезон

радиционно всяка година още преди началото на летния сезон "Електроразпределение ...

... периода 2013-2018 EVN реализира проект за опазване на царския орел на територията на Странджа и Сакар. През 2021 г. ЕР Юг кандидатства отново пред ЕС за нов проект по програма LIFE - с цел обезопасяване на въздушни линии над Бургаските езера. По него също е предвидено подземно полагане на проводници.


Вече втори месец Kaufland България въвежда поетапно в своите хипермаркети

Вече втори месец Kaufland България въвежда поетапно в своите хипермаркети ...

... да разраства мрежата си от градове, в които това е достъпно и тази година в нея се присъединиха още няколко. Електронният магазин, който компанията ни предлага в партньорство с платформата за доставки foodpanda, в момента дава възможност за разнообразен избор от над 5 000 артикула от всички наши продуктови категории.


"Тези санкции са най-значимите актове в американската външна политика спрямо ...

... САЩ няма да спрат дотук и ще продължат с посочването на корумпирани лица: "Пеевски и Борисов се превръщат в огромен проблем, уязвими точки в развитието на България, оттам върху капацитета ни в ЕС и НАТО". Според него, ако Борисов и Пеевски потърсят геополитическа защита, те ще се обърнат към Русия.Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, защото

Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, защото ...

... за решението от служители на ДАНС.Освободеният зам.-председател на ДАНС допълни, че на среща със служебния премиер Стефан Янев му е искана цялата информация за разбитата руска шпионска група у нас. На същата среща Бойко Рашков го е попитал защо не отнеме достъпа до класифицирана информация на главния прокурор Иван Гешев.


Някои партии са си взели поуки от изборите и правят

Някои партии са си взели поуки от изборите и правят ...

... ДАНС Димитър Георгиев действа като говорител на една политическа сила и остава впечатлението, че е извършвал и действия в нейна полза преди това. Излизането на шефовете на службите в отпуск за Смилов е „политическа форма на саботаж на новото правителство, която сама по себе си е достатъчна за тяхната смяна“.


Чадърът над Миню Стайков, Баневи и Арабаджиеви внезапно се превърна

Чадърът над Миню Стайков, Баневи и Арабаджиеви внезапно се превърна ...

... с която са се ползвали десетилетия наред. Не е загадка и причината за това - някой друг заема освободените от тях места. Не е ясно дали изобщо ще се стигне до осъдителни присъди, но е ясно, че порочните схеми и практики продължават да си действат. Просто играчите са други. Автор:


Пандемията активизира и лошите, и добрите страни у хората. Всички

Пандемията активизира и лошите, и добрите страни у хората. Всички ...

... си и мат какво да кажат, се размива. Такъв човек вече съществува в съседство с онзи дето ругае или онзи, когото показва какви маратонки си е купил. Има голяма трансформация, което тепърва ще бъде изследвана и обяснявана. От друга страната обаче, умните хора продължават да се изказват", подчерта още той.


Миналата седмица новият екип на Министерство на здравеопазването обяви промяна

Миналата седмица новият екип на Министерство на здравеопазването обяви промяна ...

... 0-17 години са 343. Какъв е оптимистичният вариант, според данните - за достигане на колективен имунитет? Това ще стане ясно след като проведем епидемиологично проучване каква част от българското население вече се е срещало с вируса. Такова проучване беше възложено от министър Кацаров, като реализацията му предстои през месец юни.Антируското говорене в България не е спирало от 32 години.

Антируското говорене в България не е спирало от 32 години. ...

... международен служител в ООН, Ню Йорк, бил е Културен аташе в българското посолство във Вашингтон от 1989 до 1992, а от 1998 до 2010 е председател на Българската културно-просветна асоциация “Св. св. Кирил и Методий” във Великобритания. През изминалите десетилетия е публикувал разкази, фейлетони и публицистични материали в българския печат.


Новият служебен кабинет почва твърде амбициозно. От него се изисква

Новият служебен кабинет почва твърде амбициозно. От него се изисква ...

... няма как да знаем дали следващите избраници ще съумеят да направят кабинет, който очевидно ще трябва да е коалиционен. Проф. Герджиков допусна още избори до края на годината. Той отбеляза, че българският парламент по традиция не работи добре. Парламентът произвежда голямо количество брак и това е голямото нещастие за България.


Бившият министър на културата Вежди Рашидов, който вече е част

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, който вече е част ...

... момент, когато една партия печели избори и срещу нея има национален блок, оставам да помагам с каквото мога. ГЕРБ е една сплотена монолитна партия, това е много добре. Тя е жива организация, понякога печели повече гласове, друг път по-малко. Вече без коалиционни правителства много трудно ще се управлява", сподели Рашидов.


„Забелязвам, че започва тих преврат в държавата към следващото правителство.

„Забелязвам, че започва тих преврат в държавата към следващото правителство. ...

... Той коментира и смяната в Министерството на финансите. „Кой се сети за господин Спецов, при положение, че той от 2015 година не живее в България? За тази длъжност се иска и достъп до квалифицирана информация. Има си проучвания, които отнемат време. Кога точно приключи това проучване за него?", попита Гаджев


И защо цената на акциите на публичната компания „Градус

И защо цената на акциите на публичната компания „Градус" се ...

... заведат съдебни искове към хората, които са повлияли с изказванията си на имиджа на компанията и за срива на акциите на БФБ. Източници: Бюлетините на БФБ и Infostock.bg. Обзорът има аналитичен характер и не е препоръка за сделки с акции и други инструменти на БФБ и други борси по света."Политическите ми различия с Янаки Стоилов не ми пречат да ...

... ... Когато диктатурата е отвътре - откъм обществото - тя не се възприема като непрекъснато пребиване с бухалки, а като спокойствие и ситуация, при която бизнесът има възможност да се развива. ... Непосредствена задача на всички отговорни политически сили е въвеждането на някакви буржоазно-демократични реформи, които да стабилизират съдебната система".


Слави Трифонов няма да е министър-председател и няма да се

Слави Трифонов няма да е министър-председател и няма да се ...

... напредък на „Демократична България". Очаквам спад на Отровното трио, заяви Гарелов. ГЕРБ понасят щети и от скандалите в комисията по ревизията, оглавяване от Мая Манолова, смятат още двамата събеседници. Тече дълга и напоителна процедура по демонизирането на Борисов, смята Александров. Това беше един много сериозен трус за ГЕРБ, смята Гарелов.


Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората

Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората ...

... имаш стабилно правителство. Иначе ставаш зависим от тях - каквото ти кажат, иначе не става. Ето затова не направихме правителство. Защо не го направи Корнелия Нинова? Преди това тя говори как ние сме предатели, как не поемаме отговорност, а тя защо не пое? Защото не може", каза още Мика Зайкова.


Президентът Радев трябва максимално бързо да назначи нов състав на

Президентът Радев трябва максимално бързо да назначи нов състав на ...

... какъв е смисълът да ползваме машини, щом след това ще броим хартиените отпечатъци?!" За него не е ясна целта на провеждането на избори по новоприетите от депутатите правила. "Не знам дали ще се правят избори, за да има резултат, или ще се правят избори, за да има хаос", добави Димитров.


Връщането на мандата ще засили позициите на лидера на „Има

Връщането на мандата ще засили позициите на лидера на „Има ...

... че не може Бойко Борисов заради егото му - защото искам да го прецакам или да го победя Слави Трифонов, да вкараш държавата в ужас. Или пък обратното - Слави Трифонов да победи Бойко." Единственият шанс за държавата в момента е да има някакво правителство с някакъв мандат, обобщи Алгафари.Психологът Магдалена Ангелова гостува в „Тази неделя

Психологът Магдалена Ангелова гостува в „Тази неделя". „Много сме упорите ...

... и се задържат за по-дълго време в живота ни, когато се появят травматични повторения на едно и също събитие, е хубаво да се замислим защо се случва това, какво не искам да разбера за себе си, коя е тази маска, която ми пречи да видя истинското си лице," обясни психологът.


От 10 000 преболедували коронавируса едва 500 са имали антитела

От 10 000 преболедували коронавируса едва 500 са имали антитела ...

... „Минимумът, който дава ваксинирането, е, че човекът няма да влезе в болница, няма да го изкара тежко", обясни още професорът. Относно тромбозите, той поясни, че ако на 1 милион заразени с COVID-19 има 160-170 хил. души с тромбози, то при 1 милион ваксинирани - 10 човека правят тромбоза от препарата.


България навлиза в нов период на „нормалност

България навлиза в нов период на „нормалност" - на окончателно ...

... САЩ и Германия. През 1989 г. придобива степента доктор по икономика, през 1994 г. става доцент, а през 2010 г. - професор. Дуранкев е автор на повече от 80 статии, студии и книги. Преподавател по маркетинг и маркетингови комуникации в УНСС и във Висшето училище по застраховане и финанси. Източник:


Националният план за възстановяване и устойчивост стана повод за остри

Националният план за възстановяване и устойчивост стана повод за остри ...

... Вашингтон, САЩ (Банков рисков мениджмънт), Университет Сейнт Джон, Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета Екситър, Англия (Банки и финанси). Има професионални квалификации по застрахователен и рисков мениджмънт и пазари на ценни книжа от Германия и Англия. Бил е в Управителните съвети на международни банки и застрахователни компании.


Хумор, самообладание, откровеност и естественост - стилът на най-възрастната депутатка,

Хумор, самообладание, откровеност и естественост - стилът на най-възрастната депутатка, ...

... при гласуването, търсеше помощ как да върви процедурата с признание „нали съм нова“, друг път чистосърдечно обясни - „нещо ми се заплетоха очилата“... А докато депутатите даваха гласа си за двете кандидатури, при едно забавяне тя попита: „Нима всички сте „за“, и се смя дълго и заразително. Снимка: Веселин БоришевБългария е предоговорила доставките на ваксини с компанията Pfizer/BioNTech и

България е предоговорила доставките на ваксини с компанията Pfizer/BioNTech и ...

... график.Логично е, че ГЕРБ е първа политическа сила на изборите, защото хората одобряват тези мащабни ремонти, строителството и всичко, което се прави по регионите в страната, посочи премиерът.Днес ще бъде пуснато и едното платно на АМ Тракия, което беше с увреден асфалт, заради катастрофа в началото на седмицата, добави Борисов.


„През първата седмица на април в Националния център по заразни

„През първата седмица на април в Националния център по заразни ...

... поясни Николова. „Засега знаем, че актуалните ваксини действително са по-ниско ефективни срещу южноафриканския и бразилския вариант. Смятам обаче, че нивото на защита, което ще се постигне с настоящите препарати, ще бъде достатъчно, за да се избегнат усложнения от вируса", каза още професорът. По думите й една доза не е достатъчна.


Докато всички очакват следващия ход на лидерът на

Докато всички очакват следващия ход на лидерът на "Има такъв ...

... новата история на България срещу това статукво.Къде си, пич?Сега е момента?Покажи, че имаш топки.Лично ще ти се извиня и ще кажа, че не съм бил прав!Иначе ще бъде: “Казвах ли ви!"Аре, давай!Или Тошко ще управлява от твое име-с пълномощно, а ти ще си вкъщи и в студиото?Пич, не е сериозно!"


По всяка вероятност този парламент ще е преходен, прогнозира в

По всяка вероятност този парламент ще е преходен, прогнозира в ...

... в политическата биография на партията и най-важното нещо, което са направили. Само щом влезе в парламента, той ще даде в ръцете на суверена тези въпроси. Обратното, аз мисля, че той ще ги държи „на трупчета“, защото това ще дава възможност да поддържа енергията на хората жива“, смята още Боряна Димитрова.


Кой, как и с кого след изборите? С този въпрос

Кой, как и с кого след изборите? С този въпрос ...

... едно правителство, което да има определени ясни цели и с къс хоризонт, е най-доброто в случая. В този смисъл може би Борисов отново дава някакво разумно предложение. Дали ще се случи, ще видим. Сега разговорите с президента ще бъдат интересни и ще видим кой и как ще тропа по масата.


4,1% e избирателна активност към 9 ч. Това обяви в

4,1% e избирателна активност към 9 ч. Това обяви в ...

... този час гласувалите бяха около 6.5%. Но по-сериозни сравнения могат да се направят в по-късен етап от деня. "Повечето хора гласуват следобед", обясни Тачев. 12 630 са секциите, в които българите ще могат да упражнят правото си на глас. 283 са подвижните секции. Карантинираните ще бъдат обслужени от 46 секции.


Социологическите проучвания, обявени до момента, не дават шанс на

Социологическите проучвания, обявени до момента, не дават шанс на "Републиканци ...

... ни създаде, ПП "Републиканци за България" ще бъде незаобиколим фактор в следващия парламент. И още нещо - не се страхувайте от пандемията. Мога да ви уверя, че краткият ви престой в изборната секция ще бъде по-безопасен от разходка в парка. Гласувайте! За държава с правила! Съдържание: ПП Републиканци за България


Вече могат да се преброят часовете, които остават до избора

Вече могат да се преброят часовете, които остават до избора ...

... страната ни. Затова призовавам хората в неделя да излезнат и гласуват, нека не си мислят, че не е важно. Напротив, важно е - излезте и изберете не просто Вашата партия и Вашия кандидат, а изберете какво да бъде бъдещето на всички българи и България. Съдържание: ВМРО - Българско национално движение


Д-р Тодоров, заради новите щамове все повече деца боледуват от

Д-р Тодоров, заради новите щамове все повече деца боледуват от ...

... подготвена и имунният отговор е налице. Така че дори след преболедуване, след ваксиниране, тъй като все още нямаме достатъчно информация доколко ваксините намаляват предаването на инфекцията, пак трябва да продължим да спазваме стриктно мерките, колкото и да не ни се иска, и да се грижим за имунната си система. Източник:


Между 12 и 18 години отнема възстановяването на един човек

Между 12 и 18 години отнема възстановяването на един човек ...

... в един етап на протестно отношение. В този смисъл подчертах, че се касае за еволюционна норма, обясни акад. Стоянов. Ако моделът на управление стане по-балансиран, предвидим, логичен, имаме шансове да възстановим взаимоотношенията и цивилизационната си норма в рамките на една година. Ако не, е трудно да се предскаже, допълни академикът


Политическите послания са шарени - радикални, банални, еклектични и алогични,

Политическите послания са шарени - радикални, банални, еклектични и алогични, ...

... поведение, невербални и вербални послания. Съветвам политиците да не се самонадценяват и да се обръщат за помощ и консултации към професионалните специалисти по имидж и стил. Но най-вече: нека кандидатите за депутати бъдат прями и естествени, ясни и отговорни пред обществото и народа, заяви проф. Любомир Стойков. Снимка: личен архив


С икономиста и журналист Кузман Илиев, част от листата на

С икономиста и журналист Кузман Илиев, част от листата на ...

... и ефективност при правенето им. Вежлива и гъвкава администрация. Разумни данъци. Политическа стабилност и предвидимост във времето. Прозрачна и справедлива съдебна система. Защита на частната собственост. Това са простите жалони, които да създадат една разумна среда за бизнес, растеж на доходите и сигурност. Съдържание: ПП ВМРО - Българско национално движение


Интервю на кандидата за народен представител от БСП за България

Интервю на кандидата за народен представител от БСП за България ...

... се намери начин за финансирането му, но мисля, че всички заедно можем да намерим изход. Ако искате да бъда вашият глас в Народното събрание, може да гласувате за промяната на 04.04 с номер 4 в интегралната бюлетина и за мен с преференция 114. Купуването и продаването на гласове е престъпление


Гост в предаването в бТВ, „Тази сутрин

Гост в предаването в бТВ, „Тази сутрин" е Костадин Костадинов ...

... от „Възраждане" вярваме в себе си. Призоваваме нашите сънародници да повярват също в себе си. Призоваваме ги на 4 април да гласуват с бюлетина № 5 за „Възраждане", за бъдещето на своите деца, за България и за да живее България. - Добре. Много благодаря за това участие на Костадин Костадинов.


"Печално е, че на фона на засилването на антируската истерия ...

... "Международни икономически отношения" с квалификация "икономист международник" през 1975 г.Ръководител на Руския център за международно научно и културно сътрудничество (2004 - 2008)Доктор по икономика и мениджмънтНазначена за посланик на Русия в България с указ на руския президент Владимир Путин от 15 януари 2021г. Владее английски, испански и френски език Източник:


Ръкоплясканията към лекарите не бяха случайност, те си ги заслужиха,

Ръкоплясканията към лекарите не бяха случайност, те си ги заслужиха, ...

... е категоричен, че практическо обучение винаги е по-добро. „Нямаше университет в света, който да е подготвен за това", коментира още той за новите предизвикателства пред обучението и допълва, че само един месец МУ-София и успял да изгради обща платформа за обучение, която да обхване 12 000 студенти и 1600 преподаватели.


Шумотевицата около шпионската група опуши цялата предизборна обстановка. А военният

Шумотевицата около шпионската група опуши цялата предизборна обстановка. А военният ...

... откъде са банкнотите в евро? Ще чакаме отговорите на тези въпроси и докъде ще стигне шпионската сага. Навярно ще продължи до изборите. А може би голямата цел са президентските избори? Националната сигурност е светая светих за всеки българин и родолюбец. Но е кощунство да се се превръща в предизборно шоу!


Дни остават до парламентарните избори, които през настоящата година ще

Дни остават до парламентарните избори, които през настоящата година ще ...

... се превърне във втория юридически казус, както е Банско. Тезата трябва да бъде, че планината трябва да се отвори за хората. Няма как само с обществен транспорт, с автобуси да осигурим този достъп, който столичани и гости на столицата желаят да имат до планината. Съдържание: ПП ВМРО - Българско национално движение


Проф. Симова, в пика на третата COVID вълна, Вашата научноизследователска

Проф. Симова, в пика на третата COVID вълна, Вашата научноизследователска ...

... пост COVID състоянията. Затова експертите от Световната здравна организация (СЗО) призовават повече медицински институции да станат съпричастни, какъвто пример дава Българският кардиологичен институт. Ние получихме специална покана от СЗО да споделим опит и участваме в консултации относно дългия COVID-19 през февруари т.г. Всички световни експерти са сериозно притеснени от персистиращите увреждания.


В националното съзнание на българите има закодирано уважение към образованите,

В националното съзнание на българите има закодирано уважение към образованите, ...

... обличали, защото именно ти си им показвал, че е възможно човеците да не се обръщат на маймуни. „Падението на най-добрите е най-непростимо", пише Аристотел. Вече виждаме пораженията върху обществото от самоубийството на авторитети. Предстои да видим цената, които самите авторитети ще платят за това, че се обърнаха на маймуни. *


Въпросът със съчетаването на държавните пенсии с тези, получавани от

Въпросът със съчетаването на държавните пенсии с тези, получавани от ...

... на любознателни и способни млади хора. Неотдавна бях впечатлен от курсовата работа на един студент в областта на криптовалутните пазари, която ме наведе към много неочаквани изводи за същността и динамиката на тези финансови инструменти. Надявам се да преодолеем сегашния труден период и да се върнем към класическия учебен процес.


„Темата за семейството е важна тема, защото за нас в

„Темата за семейството е важна тема, защото за нас в ...

... в системата на здравеопазване, реформите трябва да са такива, че всеки български гражданин да има достъп до здравеопазване. Понякога не мога да говоря, а ми идва да плача, като виждам какво се случва в малките населени места. Проблемите са огромни. Основното ни искане е болниците да не бъдат търговски дружества."


Ваксинацията трябва да продължи, и то с пълна сила. Това

Ваксинацията трябва да продължи, и то с пълна сила. Това ...

... но колегите са доста по-спокойни, резултатите са добри. Тези, които лежат в ковид отделенията се обгрижват по най-правилния начин. Броят на интубираните болни е доста по-малък. Трябва да запазим спокойствие и да се борим по най-добрия начин за живота на тези, които имат нужда от интензивно лечение, призова проф. Владов.


Миналата година ALMA взе приза "Дебют на годината", а зад

Миналата година ALMA взе приза "Дебют на годината", а зад ...

... да захвърля всичко заради музиката. Саня е учител по трудолюбие, дисциплина, комуникация, езикова култура, музикален бизнес… Хвали ме за онова, което сътворявам, но ме преследва да съм точна, да си върша работата качествено и навреме, да съм активен участник в целия процес и да работя ефективно с екипа.По публикацията работи:


Пандемията от коронавирус промени тотално живота и вся объркване сред

Пандемията от коронавирус промени тотално живота и вся объркване сред ...

... трето поколение лекар. До 1997 г. е военен лекар. Директор на болница “Лозенец” във времето, когато се извършва трансформацията є от Правителствена болница. Там създава и кардиологичния център. След това е зам.-директор на ВМА, ръководи отделението по кардиология. Носител е на голямата награда на БЛС за цялостен принос в медицината.


Онуй днес отново раздава пари. Не от чекмеджето, разбира се,

Онуй днес отново раздава пари. Не от чекмеджето, разбира се, ...

... сили да се съпротивляват. Мутрите, психодесните и евроатлантическите ни съюзници ни докараха до състоянието на мутренска бананова република. А всъщност, бананите вече ни омръзнаха. Запазете си ги за чуждите посолства, в които ходите да се кланяте и за прайдовете! Ние си искаме България - нашата! И достоен живот за българите!


"България има нужда от нормализация" В студиото на „Панорама" по ...

... с това, че ако има общи политики, те ще бъдат подкрепени. „Нямаше с кого да се явим заедно на тези избори, затова се явяваме самостоятелно. В парламента, след като влезем, мисля че пак няма да има с кого да направим взаимодействие". Най-важният проблем на България е демографската катастрофа, обясни Костадинов.


Крайният срок за издаването на техническите паспорти на сградите е

Крайният срок за издаването на техническите паспорти на сградите е ...

... база разгърната застроена площ, посочи инж. Ангелов. При регистрирани отклонения на техническите характеристики с нормативните изисквания в техническия паспорт ще бъдат отправяни препоръки, каза още Атанас Ангелов. „Най-големите проблеми могат да възникнат там, където са правени преустройства.“ Техническите паспорти трябва да дадат картина на състоянието на сградния фонд, обобщи той.


Европа е път да въведе „имунизационни паспорти

Европа е път да въведе „имунизационни паспорти". Част от държавите ...

... рестрикции за неваксинираните. И нещо много важно - ваксинираните, които са предпазени от тежко преболедуване и има данни, че не представляват опасност за другите или този риск е изключително малък, би било дискриминация спрямо тях да бъдат карантинирани или да представят PCR тест при преминаване на граница, подчерта адвокат Шаркова.


В този час посрещаме Илияна Йотова при нас. Госпожо Йотова,

В този час посрещаме Илияна Йотова при нас. Госпожо Йотова, ...

... до дупка, избори две в едно, това е очевидно за политически сили, които мислят преди всичко за себе си, политици които мислят за себе си, но не мислят за България.Аз ви благодаря, че бяхте в нашето студио, вицепрезидентът Илияна Йотова.Илияна Йотова: И аз ви благодаря.БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"


Очевидно, че нервите му не издържат на човека, каза експертът

Очевидно, че нервите му не издържат на човека, каза експертът ...

... главно беше пиян, докато беше главен секретар при г-жа Бъчварова. Той го „изрита" ненапразно, а просто защото го хвана, и то с доказателства, че кара шефа на една от областните дирекции да окаже въздействие върху изборния процес", върна се проф. Радулов на темата с акцията срещу служителите на Президентството. Източник:


„Успяхме да покажем, че в България има възможност да се

„Успяхме да покажем, че в България има възможност да се ...

... ваксини, защото са изработили списъци и са повикали пациенти. Медикът посочи, че личните лекари са провели разговори с министъра на здравеопазването, при които е бил повдигнат въпросът за ваксините за отдалечените райони. „Има указания за тези места ваксините, които бъдат заявени, да се доставят с помощта на МВР", коментира тя.


Преди четири и половина години Н. Пр. Анатолий Макаров оглави

Преди четири и половина години Н. Пр. Анатолий Макаров оглави ...

... г. Работил е в посолството на Русия в Хага и в постоянното представителство на Русия към ЕС, бил е посланик в Южна Африка. Преди назначението в България бе директор на Департамента за работа със съотечественици зад граница в руското МВнР. Поста на посланик в София пое през октомври 2016 г.


Премиерът Бойко Борисов все по-рядко дава интервюта, а заставането му

Премиерът Бойко Борисов все по-рядко дава интервюта, а заставането му ...

... друг начин. - Борисов има само бегла представа за темите, по които говори, поради което изопачаването на истината не е умишлено. Вероятно и в трите хипотези има зрънце истина. Но което и да е вярно, едно е ясно: паралелният свят на Борисов не е истинският. Автор Георги А. Ангелов; www.dw.com


Проф. Илия Гюдженов е роден в село Ново Лески, община

Проф. Илия Гюдженов е роден в село Ново Лески, община ...

... реализация в родината, стимулираме техния интерес към ставащото „у дома" и готовността им да работят за изграждането на положителен образ на България пред света. *** Автор: Натали Петрова, член на УС на Дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи Родолюбец - гр. София,съпредседател на организация Родолюбие - гр. Болград.


"Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек." ...

... някои от останалите съпруги на бизнесмени от КРИБ например.Относно разпространените снимки, те са свалени неправомерно от телефона на съпруга ми, който той предостави доброволно на прокуратурата с паролите към него. Той не е имал никакви притеснения относно съдържанието му. А как от прокуратурата са стигнали до медии е риторичен въпрос".


„Този вирус е много различен. Големият мит, че той е

„Този вирус е много различен. Големият мит, че той е ...

... ваксините, но те следват принципа на образуване на антитела при преболедувалите. За това се изчакват няколко седмици от боледуването. Според мен има значение това, че не са единични случаите на повторно заразяване. Не можем да бъдем сигурни, че един преболедувал не може да се зарази след няколко месеца", смята той.


Затова е важно мерките да се отпускат постепенно.Пазим се от

Затова е важно мерките да се отпускат постепенно.Пазим се от ...

... или диабет, не са противопоказани за ваксините.Хората, които приемат обаче антикоагуланти (за разреждане на кръвта - б.а.), трябва да секонсултират с лекуващия си лекар, за да се прецени предварително как да бъдат спрени заопределено време. В противен случай при въвеждане на иглата мускулно може да има кървене. Източник: 24 часа


В документите за обществената поръчка за закупуване на автомобилите за

В документите за обществената поръчка за закупуване на автомобилите за ...

... БСП, така през подклаждане на някакви конфликти, които нямат никакъв житейски смисъл." Темата с високопроходимостта и повишената проходимост е техническа, не е лингвистична и граматическа, категорична е тя. „Когато ОЛАФ даде технически показатели, аз искам да видя МВР нарушило ли е с нещо този договор между Европейската комисия и България."


За последните десет години областите Габрово, Монтана, Плевен, Ловеч и

За последните десет години областите Габрово, Монтана, Плевен, Ловеч и ...

... експертът. В Североизточния район броят на заетите вече е 4500, като Варна и Пловдив се борят за втората позиция по ръст на ИКТ сектора след София. В Северния централен район заетите в ИКТ сектора са около 2100. За ръста допринасят и някои от инвестициите в сектора - например в Габрово.


"Все по-често сънувам съпругата си, което е знак, че скоро ...

... помагам. Имам и осем внучета", обясни Георги Чапкънов. Съпругата му липсва и той все по-често я сънува, което според него е знак, че скоро "ще се видим". "България е идиотско място, прокълнато място, населено с проклети хора. Иначе е красива държава" - сподели с огорчение скулпторът на финала на интервюто.


"Не е вярно, че обривът може да е сред първите ...

... тези, при които се проявява такъв проблем, най-често имаме обрив тип уртикария. Друга обривна единица е засягане под формата на малки червени петна по цялото тяло. Следващият вид обрив, който може да се появи, е в областта на конюнктивата". Това заяви в ефира на "Събуди се" дерматологът доц. Весела Райкова.


Здравният министър уверява, че имаме сили да правим по 100

Здравният министър уверява, че имаме сили да правим по 100 ...

... е тази на "Джонсън и Джонсън". По последни данни ваксинирани у нас са около 26 хиляди души от първата фаза на ваксинационния план - медицински лица, като на 4610 е поставена и втората доза. Във втората фаза, която се очаква да започне тази седмица, попадат учителите и социалните работници. Източник


Вече започва да сработва колективният имунитет... Над 50% от хората

Вече започва да сработва колективният имунитет... Над 50% от хората ...

... реално протективна. По отношение на много от другите ваксини това не е правено... Дори пандемията да е привършила, докато нашата ваксина стане готова, ако тя е преминала успешно всички тестове, то тази платформа за правене на ваксини, може да бъде използвана много успешно във всякакви бъдещи случаи", поясни още професорът.