Царедворците на Симеон събират подписка заради „огромните

Царедворците на Симеон събират подписка заради „огромните" заслуги на Йордан ...

......... все по-обедняващите средностатистически данъкоплатци ще му вържат на приказките. Цял медиен тръст от знайни и незнайни журналисти лустросва усърдно образите на Диневи, показва проверка на „Галерия". Можете да ги видите около масите на всички коктейли на олигарсите. Едни и същи втръснали до болка физиономии се въртят около братята. Иван Велчев


В интервю, дадено пред генералния директор на Международната информационна агенция

В интервю, дадено пред генералния директор на Международната информационна агенция ...

......... Може би някой фантазира и прави предположения. Споменаваха се и някои европейски страни, споменаваха Монголия, споменаваше се селце на границата на демилитаризираната зона. — Готови ли сме да предложим нашата територия? — Не. Не мисля, че ние трябва да активничим по този въпрос, да проявяваме някаква инициатива. Това е с


Основната причина за свикването на този Консултативен съвет за национална

Основната причина за свикването на този Консултативен съвет за национална ...

......... в толкова мащабна модернизация, за толкова много пари. Оказа се, че Министерството на отбраната няма достатъчен капацитет да се справи с тази задача. Странно е, че в България ние сме възложили проектите на командирите на видовете въоръжени сили, защото те единствени разполагат с най-добрата експертиза. Проектите не са на трупчета".


Проблемът на корупцията не е, че той е епидермален, външен.

Проблемът на корупцията не е, че той е епидермален, външен. ...

......... се случи точно това. Нещастната сирийска земя, за съжаление, и великолепния и сирийски народ станаха изкупителна жертва на грамадно геополитическо противопоставяне на древната сирийска земя, което до скоро беше между ислямисти и сирийска армия и ирански военни или паравоенни части, но има огромна опасност това да прерасне в челен сблъсък”.


„Въпросът е след като кажеш А, а той на няколко

„Въпросът е след като кажеш А, а той на няколко ...

......... трябва да води балансирана външна политика, не означава, че България напуска своя отбор", категоричен беше Кънчо Стойчев. Двамата споделят мнението, че на този етап за президентска партия е трудно да се говори и по-скоро с тази реторика Румен Радев иска да покаже, че не е зависим от издигналата го БСП.


„САЩ и Русия бяха координирали ударите в Сирия предварително. Турският

„САЩ и Русия бяха координирали ударите в Сирия предварително. Турският ...

......... намерят истинско политическо решение на проблемите в размирната страна. „От Сирия започна най-голямата хуманитарна криза в съвременната ни история. Но на никого не му пука истински за Сирия, искат да я разделят. Само демокрация може да обедини мозайката от различните общности, които живеят в страната", казва още Рибал ал Асад.След броени дни - на 21 април, предстои един мащабен

След броени дни - на 21 април, предстои един мащабен ...

......... е манджа с грозде. Ако искаш да създаваш стил и да убедиш хората - трябва да покажеш кой си. А не да обличаш всичко ново от магазините или пък да се променяш - един път да си като Мадона, а после рокаджия. Кой ще ти повярва?По публикацията работи: Александър Попов


По-малко от 3 дни остават до концерта на Jeremy?, който

По-малко от 3 дни остават до концерта на Jeremy?, който ...

......... начин да изпееш рок песен, хаха… Различни култури са.     Ташо: В музикално отношение е огромна, това са два различни музикални свята. Интересното е, че в лайфстайл отношение е едно и също и ако обърнете внимание, ще видите, че повечето поп звезди имат rock’n’roll начин на живот.Автор: Александър Попов


Инж. Емил Георгиев е изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите

Инж. Емил Георгиев е изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите ...

......... и продължава да следи за опазването на личните данни на българските граждани е Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). На интернет страницата на комисията има цялата необходима информация. Ние, потребителските организации, също сме на разположение да помагаме с експертиза на потребителите. Смятам, че предстои доста работа за всички нас.


Случилото се вчера с бягството на затворниците е сред най-тежките

Случилото се вчера с бягството на затворниците е сред най-тежките ...

......... престъпниците, които са си направили йерархия. Там си има кметове. Ако попаднете там, вътрешният свят ще ви накара повече да се съобразявате, отколкото самите надзиратели. Там имате такси за всичко. За да живее нормално един затворник, сигурно месечният разходът е по-голям, отколкото да си наеме апартамент в София", каза Безлов.


Активният ски сезон отминава, но следват пролетта и лятото, когато

Активният ски сезон отминава, но следват пролетта и лятото, когато ...

......... който ми харесва. Иначе хранителните добавки в този случай помагат и вършат работа за разлика от случаи, когато имаме износен хрущял. Там лечението е в друга посока. Ефектът от хранителните добавки е, когато човек се натоварва, иска да влезе във физическа форма. Тогава правилно избраните хранителни добавки са в плюс.Управляващият директор на Филип Морис за Югоизточна Европа пред Труд.

Управляващият директор на Филип Морис за Югоизточна Европа пред Труд. ...

......... Германия и Италия: разширяване на фабриките в Дрезден и Болоня: 820 млн. евро. Лозана,Швейцария: Над 3 млрд. долара, вложени в научноизследователска дейност за 10 години. Над 400 научни експерти работят по разработката и научните изследвания зад новите продукти с намален риск Материалът е изготвен със съдействието на Филип Морис Интернешънъл.


Владимир Далаклиев е български състезател по таекуондо. През 2017 година

Владимир Далаклиев е български състезател по таекуондо. През 2017 година ...

......... Европейското първенство - за него се готвя. Другата ми цел е медал от Гран при, тъй като вече съм достатъчно напред в ранглистата, за да участвам почти на всичките, даже съм на косъм да участвам на финалното, в което се включват състезателите от ТОП 16 в света. Аз съм 17-и.


„Новата студена война вече започна

„Новата студена война вече започна", обобщиха политолозите Кольо Колев и ...

......... движи към повишаване на напрежението и хората не си дават сметка колко сме близо до реален конфликт", коментира Димитър Ганев. Той допълни още, че светът се намира в много ясен преход от еднополюсен към многополюсен. „Когато минаваме от един световен ред на друг, това минава през война", каза още Ганев.


Българското черноморско крайбрежие предлага всичко, което политическият елит очаква от

Българското черноморско крайбрежие предлага всичко, което политическият елит очаква от ...

......... лидерите на ЕС настояха събирането да се нарече "среща на лидерите", а не среща на върха. Тези коментари, макар и съвсем несъвместими с действията на Анкара през последните години, имат за цел да предложат на турските елити и финансовите пазари надеждата, че въпреки неотдавнашните сътресения страната остава посветена на Запада.


За мен е факт, че напоследък все повече мощни външни

За мен е факт, че напоследък все повече мощни външни ...

......... да промениш регулацията, за да имаш контрол над подобни дружества. Като не промениш регулацията, сега седиш и викаш като Бойко Борисов, ами аз не знам как се е продало дружеството. Ако ти не знаеш как са ти продали най-голямото ЕРП в страната, за какво си министър-председател, коментира още Антон Кутев."Мнозинството от българските граждани определят сделката за ЧЕЗ България като ...

......... му на заместник министър-председател. „Само за една седмица управлението на ГЕРБ доказа, че използва властта против националния интерес. Затова оставката му е наложителна. Това чувам и в срещите, които провеждам с хората, а те са барометърът за правилно и неправилно, за истината и за лицемерието", обобщи пловдивската парламентаристка Теодора Халачева.


САЩ полагат усилия да отдалечат ЕС от руския газ, но

САЩ полагат усилия да отдалечат ЕС от руския газ, но ...

......... обем. "Страните, които имат по-големи резерви на традиционни ресурси, ще имат, разбира се, възможност да заемат водеща позиция на пазара. Русия няма да бъде изключение. Тя активно разработва варианти за износ на природни ресурси, а неотдавнашната история с доставките на ВПГ за САЩ само доказва това", обяснява Капитанов. Източник: https://bg.rbth.com/


„Филип Морис Интернешънъл

„Филип Морис Интернешънъл" е двигател на най-голямата промяна в историята ...

......... Това по мое мнение е най-добрият пример как бизнесът и НПО секторът могат да обединяват усилия за доброто на местните общности. Ние сме горди и благодарни, че нашата социална програма получи престижни награди за най-добра КСО програма от Форума на българските бизнес лидери и Българския форум за благотворителност. Източник: www.economic.bg


Тя е едва 28 годишна, но зад гърба си има

Тя е едва 28 годишна, но зад гърба си има ...

......... бадеми. Ястие, което е запазена марка: Пиле с подправки за уикендите. За празниците агнешки пържоли, гарнирани с миди в бекон. Ако всичко това ви е заинтригувало, гледайте всеки четвъртък от 21 часа „Домашната кухня на Аиша" по Food Network. Аиша споделя удоволствието от готвенето с любимото семейство и приятелите си.


Столичният общински съвет с мнозинство от 36 гласа

Столичният общински съвет с мнозинство от 36 гласа "за" реши ...

......... отбор на Казахстан, Стойчо Младенов е треньор във футболен клуб "Кайсар", Никола Спасов - футболен клуб "Къзъл-Жар" и Георги Дерменджиев - футболен клуб "Ордабасъ". Всяка година студенти от Казахстан се обучават по различни програми в университетите в София, Благоевград, Пловдив, Русе и др. Кое любимото ви място в България?Град София.


Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията

Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията ...

......... отбеляза сенаторът. Коцев напомни, че сега България председателства Съвета на Европа и си е поставила много амбициозни цели за този период. "Ние искаме да обединим всички държави, за да гарантираме икономически растеж в ЕС, във всяка страна членка", каза посланикът. Той посочи, че при българското председателство се подновява диалогът ЕС-Русия.


Валентина, Елеонора, Елия и Никол. Тези четири момичета спечелиха последното

Валентина, Елеонора, Елия и Никол. Тези четири момичета спечелиха последното ...

......... финал - каква е рецептата, че пловдивчани печелят толкова музикални надпревари? Раждат се талантливи и трудолюбиви хора. Тук е моментът да изкажем благодарността си към нашият вокален педагог Руми Иванова. От нея започна всичко и тя ни формира като група. Ще продължаваме да работим с нея.По публикацията работи: Александър Попов


„България изпълнява критериите за членство в Еврозоната и има желание

„България изпълнява критериите за членство в Еврозоната и има желание ...

......... още има много хора, които работят, но въпреки това едва свързват двата края и дори живеят под линията на бедността. ПЕС настоява минималното заплащане на труда да бъде над линията на бедността за всяка страна членка на ЕС, т.е. над 60% от средното заплащане в съответната страна", категоричен бе Станишев.


"Мнозинството от българските граждани определят сделката за ЧЕЗ България като ...

......... му на заместник министър-председател. „Само за една седмица управлението на ГЕРБ доказа, че използва властта против националния интерес. Затова оставката му е наложителна. Това чувам и в срещите, които провеждам с хората, а те са барометърът за правилно и неправилно, за истината и за лицемерието", обобщи пловдивската парламентаристка Теодора Халачева.


На изток, на фона на кризата с бежанците, се развиват

На изток, на фона на кризата с бежанците, се развиват ...

......... започне процес на дезинтеграция, никой не може да бъде сигурен, че той може да бъде напълно контролиран. Ако се опитаме да редуцираме Европейския съюз до еврозоната, отстранявайки най-източните страни, непредсказуемото действие на идеята за разпадане може много добре да се разпростре и в сърцето на Европейския съюз. Превод: Петя Михайлова


Няма да има разпад на Обединените патриоти (ОП), защото в

Няма да има разпад на Обединените патриоти (ОП), защото в ...

......... извинение от хората, които ги създават. Не може, когато си в управление, да създаваш подобни кризисни ситуации на управлението абсолютно безсмислено", каза Буруджиева. Несистемните партии са вредни, защото нямат отношение към институциите, за тях институциите са едно нищо, каза тя, коментирайки реакцията на Симеонов по повод думите на руския патриарх.


Интервю на Явор Дачков с Милена Стоева, председател на Съвета

Интервю на Явор Дачков с Милена Стоева, председател на Съвета ...

......... последните две седмици, когато стана ясно, че реално придобиваме. От една страна, изглежда направо невероятно, но е факт, става дума за едно младо, амбициозно дружество, което, не забравяйте този факт, не е малко за размерите на България... М.С.: Дружество, което има над десетгодишен опит в енергетиката. Има приемственост, има развитие.


Интервю с историка Андрей Пантев пред Велиана Христова за в.

Интервю с историка Андрей Пантев пред Велиана Христова за в. ...

......... балканските хребети. Има Докторски паметник в докторската градина. Това какво означава? Какво означава и това, че опълченците фактически са асистирали и са умирали за това България да стане Задунайска губерния? Това са абсолютно профански, парвенюшки прояви и проекти, които в никакъв случай не правят чест на тези, които ги носят.


Проф. Ивайло Търнев е Началник клиника по нервни болести, Университетска

Проф. Ивайло Търнев е Началник клиника по нервни болести, Университетска ...

......... осигурява лечението на болните с редица редки болести, вкл. и на болните с болестта на Помпе. По отношение на невромускулните заболявания единствената иновативна терапия, одобрена от Европейската медицинска агенция през май 2017 за лечение на спинална мускулна атрофия, все още не е осигурена за българските пациенти с това тежко заболяване.


„Законът за обществените поръчки започва все повече да прилича на

„Законът за обществените поръчки започва все повече да прилича на ...

......... че такава мина е и ЗОП, който по нищо не се различава от сделката с ЧЕЗ. „Повече от 250 млн. лв. бяха изхарчени по тази ограда и сме на път да създадем една огромна златна дупка. Тази промяна в закона е нищо друго, освен грандиозна кражба", категоричен бе Иван Иванов.


Интервю с проф. Емил Паскалев, Началник на Клиниката по нефрология

Интервю с проф. Емил Паскалев, Началник на Клиниката по нефрология ...

......... навреме, може да се води нормален начин на живот и продължителността на живота при пациента да е както за средностатистическото население. Освен това българските пациенти имат достъп до най-иновативните терапии за лечение на болестта на Фабри, които се покриват от здравната каса и тяхното лечение започва от момента на диагностицирането.


Националната здравна каса де юре е независима, но де факто

Националната здравна каса де юре е независима, но де факто ...

......... зле - това е така. По думите му трябва да се реши проблема с финансирането на системата и клиничните пътеки не са инструмент за финансиране. Той смята, че трябва да се въведе съучастие на пациентите, болниците да са по-малко и чрез национална здравна карта да се актуализира нуждата и предлагането.


Модернизацията в българската армия закъсня безвъзвратно, а всички тези действия,

Модернизацията в българската армия закъсня безвъзвратно, а всички тези действия, ...

......... вкарвани в съда по линия на Закона за обществените поръчки, обжалват се и това допълнително забавя превъоръжаването на българската армия, но за нас най-важни са хората, които ще служат в състава на въоръжените сили. Трябва да се предприемат радикални действия с увеличаване на държавния бюджет с около 2% за отбрана.


Албанският министър-председател Еди Рама заяви вчера в Прищина, че допуска

Албанският министър-председател Еди Рама заяви вчера в Прищина, че допуска ...

......... отдавна всички способности и действат като истинска армия на държава - професионална и многоетническа", каза Тачи. Независимостта на Косово е призната от 115 страни, включително Съединените щати и 23 от 28-те страни в Европейския съюз. Около 80 страни, сред които са Русия и Китай, отказват да я признаят, добавя АФП.


„Г-н Радев показа, че е силен, независим и, когато се

„Г-н Радев показа, че е силен, независим и, когато се ...

......... президента, опаковани във въпроси, трябва да се докажат. След като е казал "а", трябва да каже и "б". Иначе институцията олеква и се превръща в жълта медия. Хората също ще започнат да задават въпроси към президента - страх ли го е от нещо, защо не дава факти?", отговори Георги Харизанов.


Жельо Бойчев, заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България

Жельо Бойчев, заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България", ...

......... която е в българския парламент вече и тя не може да бъде отмината с лека ръка оттук нататък - състоянието на здравната система и по същество лишаването на български граждани от медицинско обслужване. Ето това е един голям въпрос, от който се опитваме да избягаме в момента с исторически дебати.


„Поисканата оставка на управителя на Националната здравноосигурителна каса е недопустима

„Поисканата оставка на управителя на Националната здравноосигурителна каса е недопустима ...

......... 2018-а година са предвидени едва 73 млн., т.е. те са крайно недостатъчни. Отделно от това, НЗОК дължи около 130 млн. лв. неразплатена, но извършена дейност на болниците. Т.е. минимум 330 млн. лв. му трябват допълнително. Той съвсем закономерно иска актуализация", допълни председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването..


Един народ се самоубива, живеем ден за ден в държава-гето,

Един народ се самоубива, живеем ден за ден в държава-гето, ...

......... да излязат! Утре Борисов да подаде оставка, те ще му се молят да се върне. Така наречените патриоти са собственост на ГЕРБ", каза още лидерът на партия "Възраждане". В нов пътеводител на земите ни Костадин Костадинов е описал 100 обекта на българското културно наследство в някои от държавите на Балканите.


Държавата не взема никакви мерки за сигурността на регион София-област.

Държавата не взема никакви мерки за сигурността на регион София-област. ...

......... би наказал замесените, но не би прибегнал до уволнения, „защото това ще е победа на тези, които са срещу закона". Във връзка с разследваното спиране от КАТ на кола на НСО с първата дама в нея, генералът коментира, че при извършено нарушение и гардовете на властта трябва да бъдат спирани.


Олигархът Иво Прокопиев притежава незаконно придобито имущество и Комисията за противодействие

Олигархът Иво Прокопиев притежава незаконно придобито имущество и Комисията за противодействие ...

......... от затворниците твърдяха, че са невинни. Всички обясняваха как са в затвора поради грешка в системата или по някаква друга причина, която е независеща от тях или че са били набеди.  Ние работим само с факти и доказателства, които представяме в съда. А другото е просто една говорилня.    


Новата книга на бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков

Новата книга на бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков ...

......... Така че политиците са запазени. А при журналистите - колкото и повече възможности да има за събиране на информация, все пак крайната стъпка - да се напише добра статия, я извършва човек. Журналистът е този, който трябва да осмисли всичко и да го предаде вярно на разбираем за хората език.


Струвам ми се, че в следващите 10-20, може би 30

Струвам ми се, че в следващите 10-20, може би 30 ...

......... силна схватка. Доналд Тръмп е като риба, към която е насочен харпунът, пръстът е на спусъка и през тази година този спусък може би ще бъде натиснат и ще видим дали Тръмп ще оцелее, или опонентите му ще загубят. Това е много голям въпрос, който ще бъде решен до ноември.


Моля, да представите вашата фирма. Какво е мястото ви на

Моля, да представите вашата фирма. Какво е мястото ви на ...

......... и локомотивите, които се използват, но въпреки това те трябва да бъдат поддържани. Ако са своевременно поддържани, нещата ще са далеч по-добре. Според мен това се двата основни фактора за подобряване. Едното е мотивиране и ангажиране на служителите, а другото е повишаване на приоритета за поддръжка на железопътния подвижен състав.


Непротивоконституционствувателствувайте!

Непротивоконституционствувателствувайте! "Що пък не", самоуверено питат от ГЕРБ. Ако нарушиш ...

......... 313 от тях - подкрепили с имената си тази Конституция. Дори 39-имата неподписали - със свой принос към демократичните практики. Мнозина вече не са сред нас. А това задължава. Поне това. Така че - непротивоконституционствувателствувайте! Въпреки че според новите правописни правила сигурно трябва да изглежда "непротивоконституционствайте"... Източник: Евгени Колев, news.bg


Авторитетният британски Индипендънт пише: „Новият председател на съвета по околна

Авторитетният британски Индипендънт пише: „Новият председател на съвета по околна ...

......... казано съм шокиран от дебатите, които виждам в момента", коментира евродепутатът Тиемо Вьолкен - по мое мнение не е достатъчно да кажете, че има консенсус по климатичните промени, за да председателствате съвета".Индипендънт потърси за коментар Димов, който не е благоволи да го даде", завършва престижната британска медия. Източник: Свободно слово


Корупцията остава сериозен проблем за България, особена тревога буди новият

Корупцията остава сериозен проблем за България, особена тревога буди новият ...

......... обсъждаме, това не е намиране на компромис, а означава, че оставяме Гърция, Италия и Малта да се оправят сами, без да ни пука за тях. Определено смятам, че трябва по-настойчиво да повдигаме въпроса за причините, които принуждават хората да бягат. И не говоря само за бежанците, а и за миграцията.


През последните дни се разгаря неимоверно скандалът с осъдените журналисти

През последните дни се разгаря неимоверно скандалът с осъдените журналисти ...

......... са дръзнали да търсят справедливост. Това се нарича мафия! И, в момента нейното съдаване в  Бургас протича под мотото за спасяване на свободата на словото! - Не назовавате имена, защо? .- Не искам да им правя безплатна реклама, но най-отговорно заявявам, че мога да защитя думите си с документи.  


В последно време постоянно се говори, че България е „мост

В последно време постоянно се говори, че България е „мост" ...

......... и методично своите геополитически цели. В този смисъл водената политика от правителството в София от доста години и особено по време на европредседателството маргинализира нашата страна, натрапва й ролята на „обслужващ персонал" и я превръща в пасивен обект в ЕС, на Балканите и в света. Източник: Фейсбук - Боян Чуков


България правилно избра за свой приоритет европейската перспектива на Западните

България правилно избра за свой приоритет европейската перспектива на Западните ...

......... тъй че от нея самата зависи да се сближи отново с Европа. Като неин съсед, България може да използва своята особено близка връзка с Турция, за да се оживи диалогът, тя може да действа като посредник и преводач. Винаги е по-добре да говорим едни с други, отколкото едни за други.


Начело на Eвропа, но все още на дъното по борба

Начело на Eвропа, но все още на дъното по борба ...

......... "Българите са много прагматични хора, особено когато става дума за Европа. Общуват с лекота, имам предвид, че стигат лесно до разговор, от който да излязат решения. Говорила съм с премиера Борисов и той много настоява да се работи за отношения, които да устройват и Европейския съюз, и Великобритания", допълни Хопкинс.


ЛУДИ ЛИ СМЕ НАИСТИНА? Долу един умник е написал текст

ЛУДИ ЛИ СМЕ НАИСТИНА? Долу един умник е написал текст ...

......... нагли и крадливи управници ("ходимЕ", "строимЕ", "можемЕ", Пекин, Индир Ганди, Левски прескачал огради, "всички са парле ву франсе" и др.),. Не ги ли виждаме и не ги ли знаем тези неща? Значи сме луди. Акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ) Фейсбук


България няма да загине, но ще преживее много тежък период

България няма да загине, но ще преживее много тежък период ...

......... на Бога, както тогава да ме спаси. За трети път боледувах от пневмония. Беше точно 1944 г. Съветските войски вече бяха влезли в България. Училището беше лазаретът, извикаха лекари, биха ми пеницилин, може би съм първият българин, на когото са били пеницилин, и това ме спаси", разказа още Стефан Цанев.


От своето създаване като гарнизонна болница през далечната 1891г. Военномедицинска

От своето създаване като гарнизонна болница през далечната 1891г. Военномедицинска ...

......... Имаме и един лекар в Босна и Херцеговина, а в момента се готви друг екип, който ще замине за Афганистан в началото на следващата година. Искам да подчертая, че български военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.


Доган достатъчно ясно казва, че ДПС е много по-голям приятел

Доган достатъчно ясно казва, че ДПС е много по-голям приятел ...

......... партия, която може да поеме отговорността за управлението на страната в този момент. Според него властта като самоцел може да вкара страната в опасна спирала на предсрочни избори. И още - че езикът на омразата и агресията разделят и противопоставят обществото и нацията и застрашават сигурността и стабилността на държавата.


Утре ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т

Утре ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т ...

......... безопасност ще бъдат осигурени две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79) през Владая. В последния почивен ден 27 декември от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин".


Европа е изправена пред най-голямата терористична заплаха от може би

Европа е изправена пред най-голямата терористична заплаха от може би ...

......... това да се случи. Ето как Уейнрайт определи изминалата година: "Тази година видяхме 25 терористични атаки в Европа, извършени от хора, които са само част от десетките радикализирани." Уейнрайт подчерта, че радикалните идеи се разпространяват масово по интернет. Също така киберсигурността се очертава като едно от големите предизвикателства пред Европа.


Гражданската война или така наречената

Гражданската война или така наречената "Антитерористична операция" в Източна Украйна ...

......... Ще видите интервюта със Сергей Наумец, министъра на Министерството на строителството и жилищно-комуналното стопанство на ДНР и Анатоли Стоянов, бивш председател на българската общност „Възраждане" в Донбас. Стоянов разказа за живота на хората в Донбас и за това как българското правителство игнорира молбите за помощ на етническите българи в там.


Димитър Димитров, политолог, „Посланик на свободното разпространение на знание

Димитър Димитров, политолог, „Посланик на свободното разпространение на знание" и ...

......... Съвета на ЕС ще трябва да изработи и предложи текста на новия закон. От нас ще зависи дали споделянето на линкове ще стане отчасти платено и дали проекти като Уикипедия ще бъдат задължени да цензурират съдържание. От нас зависи развитието на интернет и ИТ индустрията в Европа през следващото десетилетие.


Коментар за френското издание

Коментар за френското издание "Le Monde" на Жан-Пиер Филиу - ...

......... вече изправен пред нарастването на многобройните заселници. Той също така подкопава позицията на източните християни на родната им земя. Тръмп най-накрая предлага неочакван дар на Даеш, които, отстъпвайки на толкова много фронтове, ще могат да подновят своята пропаганда и привличане в името на предполагаемата защита на святото място на исляма.


„Корнелия Нинова даде на БСП втори живот. БСП удвои електората

„Корнелия Нинова даде на БСП втори живот. БСП удвои електората ...

......... икономика към модерна. Ако теглим чертата, трябва да кажем какво се случи. Страните, ангажирани в СИВ, не водеха нормален икономически живот. Тази истина трябва да бъде чута. Голямото изнасяне на капитали предшестваше приватизацията от добре подготвени хора. Струва ми се обаче, че този разговор не може да стане през скандала."


По повод 140-ата годишнина от Плевенската епопея Румен Петков, член

По повод 140-ата годишнина от Плевенската епопея Румен Петков, член ...

......... на плевналии и на всички българи по повод празника? - Гордост, самочувствие, сила на българския дух, поклон и дълбока вяра в Светата ни православна църква и поклон пред нашите освободители със съзнанието, че имаме общо бъдеще, което без енергични действия от страна на всички ни, няма как да се случи.


"Петър Богдан има висше образование и директно работи с изворите, ...

......... Ще ми се да вярвам, че и патриотите, и непатриотите не искат да загасне светликът на българското, светликът на паметта ни. Само че как да го раздухваме. Къде е мярката? Щото, ако духнеш прекалено силно, ще потрепне, ще потрепне и ще ни обхване здрач. Източник: Проф. Иван Илчев, в. "Сега"


Росен Карадимов, юрист, бивш депутат от ПГ на БСП, функционер

Росен Карадимов, юрист, бивш депутат от ПГ на БСП, функционер ...

......... на нея (Корнелия Нинова - бел.авт.) още са й необходими, за да може да мотивира и да консолидира БСП така че да е готова да отиде на парламентарни избори", завърши Росен Карадимов разговора си с Илиана Беновска в ефира на „Радио К2" и „Канал 3" на 3 декември 2017 година.


Нужен е фонд, в който общините да имат средства за

Нужен е фонд, в който общините да имат средства за ...

......... проявят повече човешка солидарност и взаимопомощ един към друг. Янкова коментира, че е нужно създаване на фонд, в който общините да имат средства за почистване на реките и да ги подготвят за подобни тежки ситуации. Тя добави, че е правила такова предложение в парламента, но то не е било прието.


„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората.

„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората. ...

......... ПГ на „БСП за България" Стоян Мирчев. Той обясни, че никой от ГЕРБ не е проявил разбиране - да бъде подкрепена науката в България. „Няма място за знанието в държавата на Борисов. Както няма равенство между Винету и науката. За Борисов думите знание и наука са непонятни", добави народният представител.


Само преди броени дни Михаела Филева представи своя нов сингъл

Само преди броени дни Михаела Филева представи своя нов сингъл ...

......... съм по-уравновесена, по-зряла, работата ми с Графа и Монте, с всеки ден ме учи на професионализъм и човещина. И ето ме днес - на 26 - not a girl, not yet a woman, мечтаеща все по-смело, работеща все повече и определено вярваща, че най-доброто предстои!  По публикацията работи: Александър Попов


Внучките на народната певица Гуна Иванова бяха сред най-аплодираните изпълнители

Внучките на народната певица Гуна Иванова бяха сред най-аплодираните изпълнители ...

......... защото искаме да прекараме време с всички от семейството. А Нова година? Велислава: На Нова година ще пеем в Сандански, както и в Петрич. Това за нас е най-приятното прекарване на новогодишните празници. Близките ни хора ценят това, което правим, и не ни оставят на празниците.По публикацията работи: Александър Попов


"Американците описват по свой начин Путин като студен, циничен, безмилостен ...

......... правителството си и почти по всеки въпрос не взе правилните решения. Не успя да постигне и най-малкото сближаване с Русия. Но, за съжаление, този провал за пореден път произтича от безизходицата, създадена от разузнавателните служби и дълбоката държава в сферата на външната политика. Източник: glasove.com; превод от френски: Галя Дачкова


Предлагаме Ви интервю с Пламен Пешаров, управител на

Предлагаме Ви интервю с Пламен Пешаров, управител на "БДЖ - ...

......... на професионалното образование и обучение в областта на железопътния транспорт. За нас е особено важно сътрудничеството с учебните заведения, които предлагат не само железничарски, но и технически специалности, защото ние се нуждаем от квалифицирани кадри. Вярваме, че бъдещето е в младите специалисти, които да доразвият и модернизират облика на железницата