Иновации И Наука


Град Спрингфилд се намира на около 25 километра от Брисбън, Австралия.

Град Спрингфилд се намира на около 25 километра от Брисбън, Австралия. ...

... равнище на безработица от 3,9% в сравнение с нивото в Куинсланд от 5,9% в държавата. В Америка плащат $100 000 годишно на тези специалисти и те не работят в Силициевата долина За първи път от три години позицията софтуерен инженер не е на първо място за най-добрите професии в САЩ


Въпреки бързото развитие на пътническите самолетни превози и насищането с

Въпреки бързото развитие на пътническите самолетни превози и насищането с ...

... левитация (на магнитна възглавница). Неговата особеност се крие във факта, че той е безшумен, а скоростта му е рекордните над 600 км в час. Все още никой не е успял да счупи рекорда на Shinkansen и при нови тестове след модернизиране следващата цел е ускорение до 700 км в час.


Не е честно е да измислиш нещо страхотно и да

Не е честно е да измислиш нещо страхотно и да ...

... изобретението на светодиодите. Е, с изключение на възхищението на обществеността (приятно, разбира се, но не можете да се храните с нея твърде много). Едва през 1995 г. той получава японска награда и 500 хиляди долара, и то не само за светодиодите, а и за приноса му в науката като цяло.Първите влакове на водород скоро ще започнат да превозват пътници

Първите влакове на водород скоро ще започнат да превозват пътници ...

... той спрямо останалите системи, които искат да изместят дизела. Засега е ясно, че за по-дългите дистанции водородът има предимство, а локомотивите на батерии са по-подходящите за кратки дистанции. Изчисления на Bloomberg NEF показват, че най-евтино за операторите излиза, когато влаковете се движат на батерии. Следва дизела, водорода и контактните мрежи.


След известно закъснение хеликоптерът на НАСА Ingenuity излетя от повърхността

След известно закъснение хеликоптерът на НАСА Ingenuity излетя от повърхността ...

... 2500 оборота в минута, за да повдигнат машината. За сравнение, на Земята повечето хеликоптери работят с около 450-500 оборота в минута. Що се отнася до бъдещите полети, през следващите седмици са планирани поне пет. Всеки полет ще бъде по-сложен, ще работи на по-голяма надморска височина и по-дълго време на полет.


Европа и Съединените американски щати все още не могат да

Европа и Съединените американски щати все още не могат да ...

... разработването на стандарта. От своя страна САЩ, която макар и да е дом на най-големите и богати технологични компании в света, далеч не е лидер в телекомуникационния хардуер. Там липсват хардуерни компании в мащаб, които са ключови за основните 6G дейности.Затова и колаборацията между ЕС и САЩ е най-добрият залог.Самолетът е сравнително малък — дълъг едва 21 метра. Но

Самолетът е сравнително малък — дълъг едва 21 метра. Но ...

... от Ню Йорк до Лондон за два часа с презареждане по време на полет. Според главния изпълнителен директор на Aerion най-привлекателна е скоростта от Мах 4,5 — тя позволява полет от САЩ до Япония за два часа. И в същото време избягва част от предизвикателствата, свързани с материалите и охлаждането.


Да пътуваш в Космоса за 6 часа за малко над

Да пътуваш в Космоса за 6 часа за малко над ...

... През тази година предстоят и първите тестове с професионални астронавти на борда на балоните, които ще достигнат разстояние от 40 километра от Земята. По думите на основателя на компанията билетите за такова пътуване ще бъдат значително по-евтини от предлаганите от SpaceX и Blue Origin или малко над 130 000 долара.


Вече сме виждали електрически коли, електрически яхти, моторници и дори

Вече сме виждали електрически коли, електрически яхти, моторници и дори ...

... бедствие в района на Токийския залив, корабът може да доставя електричество на аварийните служби. В момента двата електрически танкера са в процес на изграждане от KOA Industry Co. и корабостроителницата Imura. Плановете предвиждат първият кораб да влезе в експлоатация някъде през следващата година, а вторият да последва през 2023 година.


Човечеството изобретява нови уреди и технологии от незапомнени времена. Отначало

Човечеството изобретява нови уреди и технологии от незапомнени времена. Отначало ...

... страни опашките на животните и други странни устройства, прикрепени към дръжките, се използват за премахване на мухите. Но същността е една и съща - всички мухобойки имат дръжка и гъвкава част, с която можете да поразите всяко насекомо. И това просто устройство може да се намери в почти всяко жилище.


До 2023 година е възможно да има дървени сателити в

До 2023 година е възможно да има дървени сателити в ...

... работи с 3D принтерите Дървените сателити няма да създават подобни проблеми. Те биха изгорели без да отделят вредни вещества в атмосферата или да сипят отломки по земята, когато се върнат обратно на Земята. Sumitomo Forestry ще работи върху разработването на специалните дървени материали, за да са устойчиви на слънчева светлина.Германският стартъп за летящи таксита Volocopter търси регулаторно одобрение за

Германският стартъп за летящи таксита Volocopter търси регулаторно одобрение за ...

... г. и оттогава има над е от 1000 полета. Компанията търси одобрение на Федерална авиационна администрация на САЩ, както и на Европейската агенция за авиационна безопасност и на сингапурските власти. Европейска компания представи летящо такси и планира да го пусне в експлоатация до 2025-а Германската компания провежда тестове на прототипа


Ако човечеството не провеждаше експерименти, вероятно никога нямаше да излезе

Ако човечеството не провеждаше експерименти, вероятно никога нямаше да излезе ...

... 16 юли 1945 г. в щата Ню Мексико на полигона в Аламогордо. След по-малко от месец точно същата плутониева бомба ще бъде хвърлена върху Нагасаки, след урановата бомба за Хирошима. Ядрените оръжия може да са предотвратили Третата световна война, но сами по себе си те са причинили чудовищен брой жертви.


През 2018 г. Брайън Актън - милиардерът съосновател на WhatsApp,

През 2018 г. Брайън Актън - милиардерът съосновател на WhatsApp, ...

... около 500 000 последователи. В Twitter и Facebook той имаше над 100 милиона последователи общо. Във вторник вечерта той публикува нов коментар в Telegram и не пропусна да обвини Twitter и Facebook: "Мисля, че големите технологии правят ужасно нещо ... за нашата страна", пише той. "Но винаги има контра ходове."


След години на усърдна работа компанията на милиардера Джеф Безос

След години на усърдна работа компанията на милиардера Джеф Безос ...

... да проведе общо 14 успешни теста на ракетата си New Shepard, като също така се справи в приземяването на ракетните бустери 13 поредни пъти. Досега компанията е създала общо 4 бустера, като най-новият предстои да беше тестван в четвъртък. New Shepard е напълно автономна система, като на борда няма пилоти.


Обикновено най-успешните събития - били те открития, победи, пробиви в

Обикновено най-успешните събития - били те открития, победи, пробиви в ...

... да изолира пеницилин. За това откритие Флеминг получи Нобелова награда (която, както писахме по-горе, също е плод на случайността). И с помощта на пеницилин хората са се научили да се борят с гангрена, туберкулоза и редица други бактериални инфекции. А именно тези болести са отнели повече човешки животи от войните.Освен че 2020 беше година на разруха и голяма доза

Освен че 2020 беше година на разруха и голяма доза ...

... е в състояние да трансформира слънчевата светлина в горива като водород. Основател и главен изпълнителен директор на Heliogen е милиардерът Бил Грос.Той получи 39 милиона долара от правителството на САЩ през 2020 г. и е подкрепен финансово и от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и съоснователя на AOL Стив Кейс.


Френската армия получи зелена светлина, за да започне проучванията и

Френската армия получи зелена светлина, за да започне проучванията и ...

... и връщането им към цивилния живот." Парли посочи, че подобни импланти вече се разработват за цивилни употреби. По-рано тази година Илън Мъск представи прасето Гертруда, което има чип с размерите на монета в мозъка, за да покаже колко амбициозни са плановете му да създаде работеща интеракция между машините и мозъка.


Докато въвеждането на новото поколение 5G мрежи все още е

Докато въвеждането на новото поколение 5G мрежи все още е ...

... е обединена под шапката на проектите Next G Alliance O-RAN Alliance, а китайското правителство финансира група от компании със същата цел. 6G технологиите ще използват свръхвисокочестотни терахерцови вълни, които да позволяват излъчването на холограмни изображения в реално време, например. Очаква се те да се появят към началото на следващото десетилетие.


SpaceX иска да се състезава с дистанционно управлявани автомобили на

SpaceX иска да се състезава с дистанционно управлявани автомобили на ...

... на Луната. С този проект се развият иноваторите на бъдещето, позволявайки им да мечтаят и да осъзнаят, че нищо не е невъзможно ", каза Стивънсън. "Космосът е очарователно място за начинаещи дизайнери и с нетърпение очаквам да споделя част от знанията си на участниците в този иновативен проект", добави той.


Porsche обяви, че ще инвестира около 24 млн. долара в

Porsche обяви, че ще инвестира около 24 млн. долара в ...

... своя страна, се преобразува в бензин посредством технологията MTG (Methanol to Gasoline), която е купена под лиценз от Exxon Mobil. Така единствените емисии на колите ще са водородите, извлечени от въздуха за производството на горивото. Както всички двигатели с вътрешно горене, вървящите на "възобновяем метанол" ще се нуждаят от смазване.Великобритания стана първата държава в света, която разреши ваксината срещу

Великобритания стана първата държава в света, която разреши ваксината срещу ...

... навременни действия, за да помогнат за защитата на хората в Обединеното кралство." "Тъй като очакваме по-нататъшни разрешения и одобрения, ние сме фокусирани върху спешното производство, за да доставим безопасно висококачествена ваксина по целия свят. Хиляди хора се заразяват всеки ден и конкуренцията има значение за прекратяване на тази опустошителна пандемия."


Siemens и германските железници анонсираха започването на тестове на водородни

Siemens и германските железници анонсираха започването на тестове на водородни ...

... момента Deutsche Bahn използва 1 300 дизелови локомотива за регионално обслужване, а около 40% от общо 33 000 км железопътна мрежа все още не е електрифицирана - което означава, че локомотивите не могат да се движат само на ток. Планът е до 2050 г. всички дизелови локомотиви да бъдат пенсионирани.


Компании от различни индустрии като Amazon, McDonald`s, Ikea и General

Компании от различни индустрии като Amazon, McDonald`s, Ikea и General ...

... случай това е просто добра идея, а това не е достатъчно." Търговските марки са само малка част от стратегията на Newlight. Замяната на почти цялата пластмаса в света ще включва набирането на мултинационални компании, които да използват продуктите. По думите на Херема компанията води преговори за партньорство с други марки.


Blue Origin - предприятието в космическата индустрия, основано от създателя

Blue Origin - предприятието в космическата индустрия, основано от създателя ...

... години - изстрелва масивни партиди сателити и вече е изпращала астронавти до Международната космическа станция. Ръководството на Blue Origin обаче казва, че всичко всичко върви по план. Талисманът на компанията - костенурка, е предназначен да символизира нейната отдаденост да върви толкова бавно, колкото е необходимо, за да постигне целите си.


Франция започва цифрово клониране на всичките си ядрени реактори, пише

Франция започва цифрово клониране на всичките си ядрени реактори, пише ...

... цифров близнак, идентичен оперираната от него инсталация, за да може да се обучава в експлоатацията на реактора, когато пожелае. Програмата ще осигури и отдели за инженеринг и дизайн в сектора с изчислителна среда, базирана на най-добрите налични технологии, както по отношение на изчислителната мощност, така и на най-съвременните научни кодове."Усъвършенстваният дизайн на акумулаторните клетки и новите производствени процеси, очертани от Tesla,

Усъвършенстваният дизайн на акумулаторните клетки и новите производствени процеси, очертани от Tesla, ...

... като фактора форма може да има голямо значение и много от дискусиите констатираха тези постижения. Улесняването и по-бързата обработка може да направи относително големи подобрения на по-голямо ниво." Мъск загуби $16,3 милиарда след срив на акциите на Tesla Милиаредерът за кратко беше в топ 3 на най-заможните хора в света


Университетът в Илинойс, САЩ, иска да изгради микро ядрен реактор,

Университетът в Илинойс, САЩ, иска да изгради микро ядрен реактор, ...

... на обучени кадри. Такива реактори могат да бъдат и изключително полезни за възстановяването на райони, засегнати от тежки природни бедствия например. Великобритания "налива" £40 млн. за развитие на малки модулни ядрени реактори Три проекта ще бъдат финансирани с по 10 млн. паунда, а останалите средства ще бъдат инвестирани за проучвания


Британското правителство инвестира над 65 милиона паунда в технологии на

Британското правителство инвестира над 65 милиона паунда в технологии на ...

... на два нови и модерни реактора на мястото на старата станция. На 16 септември тази година дружеството обяви, че се изтегля от проекта. По колко ядрени централи трябва да се изграждат годишно, за да се постигнат климатичните цели? Ядрената енергетика трябва да бъде в сърцето на прехода към чиста енергия


Сингапур ще възнагради със стотици долари гражданите, които използват активно

Сингапур ще възнагради със стотици долари гражданите, които използват активно ...

... потребителите до $280. По-рано тази седмица Apple представи два нови умни часовника. В очакване на iPhone 12: Какво показа Apple снощи? Гигантът пуска в продажба по-евтин Watch и iPad Air с най-мощния мобилен процесор в историята Съобщението идва само дни след като компанията откри третия си магазин в Сингапур. Източник:


Много устройства и предмети от нашето ежедневие са ни станали

Много устройства и предмети от нашето ежедневие са ни станали ...

... по външен види и функции, се появява в Европа в началото на 17 век - през 1605, 1609 и 1618 г., съответно в Германия и Нидерландия. Най-старите вестници в света, някои от които още излизат Днес печатните издания са измесени от онлайн медиите, но все още се търсят от хората


Историята показва, че много мъдри хора не са успели да

Историята показва, че много мъдри хора не са успели да ...

... огромен успех? Уместност: Защо трябва да правим това? Каква е стратегическата перспектива? Когато изпращате идеята си, не забравяйте да отговорите на всички тези въпроси. В днешно време не се изгражда нов бизнес само на предположения - това не е достатъчно убедително. Използвайте конкретни резултати от експерименти - както направи Tesla.


Пътуващите между Лондон и Брайтън, съвсем скоро ще могат да

Пътуващите между Лондон и Брайтън, съвсем скоро ще могат да ...

... ще бъде сертифицирано от Европейската агенция за авиационна безопасност, надяваме се до 2024 г.", каза Червенка. Въздушните таксита са представени като по-екологична версия на частни самолети. Първоначално Vertical Aerospace заяви, че ценообразуването ще бъде балансирано между частен автомобил и хеликоптер. Целта на компанията е да направи въздушните превозни средства по-достъпни.


В света към момента работят 224 изследователски ядрени реактора. Това

В света към момента работят 224 изследователски ядрени реактора. Това ...

... бъдат поставяни не само в специализирани институти и предприятия, но и в учебни центрове, което дава възможност, наред с научните им цели, да се използват за обучение на персонал, включително за на големи ядрени централи. Най-големите ядрени централи в света Дебатът за бъдещето на ядрената енергетика е по-актуален от всякога


Fujitsu изгради най-бързата суперкомпютърна технология в Университета в Регенсбург, Германия.

Fujitsu изгради най-бързата суперкомпютърна технология в Университета в Регенсбург, Германия. ...

... към нас като клиент. А времето за доставка, инсталация, конфигурация и пускане в експлоатация на тази така напреднала технология беше изключително кратко", коментира проф. д-р Тило Ветиг, професор по физика в Университета в Регенсбург. Дронове, автономни коли и суперкомпютри. Коронавирусът става тест за китайската технологична индустрия Гигантите помагат, както могат


В Южна Франция се проведена тържествена онлайн церемония, поставяща началото

В Южна Франция се проведена тържествена онлайн церемония, поставяща началото ...

... енергия, ефективен в продължение на милиони години. Наскоро money.bg разказа на читателите си подробно за проекта, който е способен да донесе на света безкрайна чиста енергия. Пълната публикация може да намерите тук. Малката лаборатория, която революционизира ядрената енергетика Новата технология за ядрен синтез предлага по-малки, по-евтини и много по-безопасни мощности


Google обяви, че възнамерява да постави нов подводен оптичен кабел

Google обяви, че възнамерява да постави нов подводен оптичен кабел ...

... партнира с China Mobile, MTN, Orange и Vodafone, както и с местните мрежови оператори по проекта, наречен 2Africa. С дължина 37 000 километра, Facebook твърди, че кабелът ще бъде "почти равен на обиколката на Земята". Все още не е ясно колко финансиране са вложили зад проекта компанията и партньорите й.


И личните карти влизат в телефона. По-късно тази година потребителите

И личните карти влизат в телефона. По-късно тази година потребителите ...

... ще могат да си отварят сметки в банки, както и да използват електронните услуги, предоставяни от правителството. Samsung казва, че това е само началото, а скоро потребителите ще могат да запазват в телефона си и други документи, като шофьорска книжка, здравна книжка, както дори и ключовете за апартамента и автомобила.


Ядрената енергия има големи надежди да се завърне като сериозен

Ядрената енергия има големи надежди да се завърне като сериозен ...

... на подкрепа, необходимо за преминаване на правителствените регулации и получаване на необходимите финансови средства, което да помогне технологията да се превърне във водещ алтернативен източник на електроцентралите. Първият ядрен реактор с 3D отпечатано ядро ​​ще бъде готов до 2023 година Рекаторът от ново поколение ще интегрира широк спектър от нови технологии


Знаете ли, че през 19 век, ако сте имали поне

Знаете ли, че през 19 век, ако сте имали поне ...

... Целзий, а след това се държи при стайна температура в продължение на 5 дни, тогава металът става много по-твърд и здрав, като запазва първоначалната гъвкавост. В индустриални обеми този подобрен алуминий започва да се получава през 1911 г. в град Дурен. В чест на това сплавта получи името си "дуралуминий".


Литиево-йонните батерии отдавна играят централна роля в света на технологията,

Литиево-йонните батерии отдавна играят централна роля в света на технологията, ...

... компания, която не назовава. Разбира се, това далеч не е първата компания, която съобщава, че е постигнала революция в батериите. Досега нито едно от откритията не е влязло в етап на масово производство и не се е доказало. Така че предстои да видим какъв ще бъде и пътят пред Хорие.


С напредването на технологиите вятърните турбини, които компаниите използват за

С напредването на технологиите вятърните турбини, които компаниите използват за ...

... сигурно - инвестициите в възобновяемите източници на енергия ще продължават да растат, което предполага, че в сектора ще има много технологични иновации.  Най-големият производител на ВЕИ енергия в Европа изгражда плаваща соларна централа в Албания Централата започва да се строи в края на юни и ще струва 2 милиона евро


Високоскоростно тестово превозно средство, което достига скорост от 600 километра

Високоскоростно тестово превозно средство, което достига скорост от 600 километра ...

... магнити - един комплект за отблъскване и изтласкване на влака нагоре от коловоза и друг комплект за придвижване на повдигнатия влак напред, възползвайки се от липсата на триене. По определени маршрути със среден обсег, обикновено от 320 до 640 км, системата може да се конкурира с високоскоростни влакове и самолети. Източник:


Космически кораб на балон, който да се изкачва толкова високо

Космически кораб на балон, който да се изкачва толкова високо ...

... полет, годишните приходи в пълен мащаб могат да варират между 400 и 500 милиона долара. И това не включва никакви допълнителни натоварвания за допълнителни изследвания, които могат да бъдат прикрепени към външната част на космическия кораб. SpaceX и Axiom може да отведат туристи до МКС още догодина Двете компании подписаха сделка


Квантовите компютри стават все по-популярни през последните години, като обещават

Квантовите компютри стават все по-популярни през последните години, като обещават ...

... разрешат проблем - без да трябва да разберат всеки дребен детайл на компютърната архитектура", казва Бенджамин Бишел, студент в групата на Вечев. Към момента Silq все още се смята по-скоро за научен труд, който тепърва трябва да бъде изпробван на квантови платформи. Проектът, който е достъпен в GitHub, изглежда обещаващ.


Трима българи са част от екипа, работил за успешното изстрелване

Трима българи са част от екипа, работил за успешното изстрелване ...

... и на сина ни", казва баща му пред Bulgaria On Air. Капсулата Dragon на компанията SpaceX, превозваща американските астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен, успешно се скачи с Международната космическа станция след 19 часа от началото на мисията в Щатите. Процесът по скачване е бил автоматизиран, без намесата на астронавтите.


Ако сте собственик на бизнес, то най-вероятно сте запознати с

Ако сте собственик на бизнес, то най-вероятно сте запознати с ...

... приемане на дигиталния маркетинг в съвременния бизнес свят. Едно е сигурно - дигиталният маркетинг става все популярен и ще продължава да се развива все повече и в бъдеще. Дигиталният маркетинг играе и ще продължава да играе ключова роля в съвременната бизнес сфера, използвайки както вече съществуващите, така и нови методи.


Космическата индустрия е в ключов момент за изпълнение на целта

Космическата индустрия е в ключов момент за изпълнение на целта ...

... ще съчетае с двигател в пълен размер върху вече изградената структура на ракетата във "втория етап" на проекта. Следващият основен етап ще бъде "интегриран тестов етап" по-късно тази година. Как проектите на компании като SpaceX създават заплаха от космически отпадък Вече се подготвят мисии за чистене на отломките от Космоса


Българската IoT компания

Българската IoT компания "Алтерко Роботикс" представи нов смарт продукт на ...

... за измерванията на температурата в реално време и позволява съхранение и достъп до данните за направените измервания и видео записи назад във времето. Данните се съхраняват на вградената карта памет (128 GB), a приложението е мястото, където те са достъпни и могат да бъдат прегледани и анализирани по всяко време.


До 2023 година ще бъде готов първият по рода си

До 2023 година ще бъде готов първият по рода си ...

... индустрията в САЩ използва материали и производствени методи, които не са се усъвършенствали от 1970 година. Поради това екипът зад проекта за TCR иска да приложи постигнатия фундаментален научен напредък през годините, допълва той. Rolls-Royce ще разработи и инсталира мини ядрен реактор до 2029 година Какво мислят анализаторите за това?


Pfizer и BioNTech обявиха днес, че са започнали да доставят

Pfizer и BioNTech обявиха днес, че са започнали да доставят ...

... да купят компания, която разработва ваксина срещу Covid-19 И да я ползват "само за САЩ" Ако ваксината се окаже успешна, това ще е най-бързо разработената и одобрена ваксина в света. Процесът от разработването ѝ до пускането ѝ в производство ще бъде около 9 месеца, ако плановете на компанията се сбъднат.


В свят, в който геополитическата мощ е все по-свързана с

В свят, в който геополитическата мощ е все по-свързана с ...

... подобряване на автономната технология. Помага и още, че китайците са по-склонни да поверят шофирането на компютър - 48% от американците смятат, че технологията не е сигурна, срещу 35% от китайците. Китай води и в 5G, което помага за провеждането на тестове в реални условия. Все пак обаче САЩ води тук.


Световните компании са все по-близо до подмяната на технологията за

Световните компании са все по-близо до подмяната на технологията за ...

... на тази на Nissan Leaf" - електромобил, който използва конвенционални литиево-йонни батерии, коментират източници. Такава батерия обаче към момента едва ли би пробила лесно на пазара, ако технологията не бъде бюджетна. Нова батерия обещава 1 000 км пробег на електромобилите с едно зареждане Тя е дело на швейцарската компания Innolith


Безжичната комуникация изцяло промени начина ни на живот, затова няма

Безжичната комуникация изцяло промени начина ни на живот, затова няма ...

... Държави като Китай, Япония и Корея са направили изследванията на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) национален приоритет. Предвид значението на 5G и факта, че Съединените щати губят своето предимство в надпреварата за глобални стандарти, може би сега е времето САЩ подкрепи научни изследвания на безжичните комуникации и ИКТ и да ги направи национален приоритет.


Британската инженерна компания Rolls-Royce ще разработи и инсталира мини ядрен

Британската инженерна компания Rolls-Royce ще разработи и инсталира мини ядрен ...

... справяне със сериозните проблеми с електрозахранването. "Koмпaĸтнитe ядpeни цeнтpaли биxa били идeaлнa oпция зa Aвcтpaлия, ĸъдeтo гoлeмитe paзcтoяния мeждy гpaдoвeтe yвeличaвaт paзxoдитe зa пpeнoc нa eлeĸтpoeнepгия", посочиха тогава от Rolls-Royce. Приближава ли се Австралия до изграждането на първата си ядрена централа? Ядрената енергетика в държавата континент е забранена със закон


Европа планира да изпрати саморазрушаващ се робот, който да

Европа планира да изпрати саморазрушаващ се робот, който да "почисти" ...

... 2000 работещи спътника и още 3000, които вече не са активни", посочва Люк Пиге, който е основател на ClearSpace. Работата по проекта ще започне в началото на 2020 година. Предстои да бъде извършена серия от тестове, а изпращането на робота на мисията ще може да се случи през 2025 година.


Канадска авиокомпания тества успешно първия изцяло електрически граждански самолет в

Канадска авиокомпания тества успешно първия изцяло електрически граждански самолет в ...

... км, захранван от литиева батерия, казва Ганзарски. Този обхват обаче е достатъчен за повечето полети на къси разстояния, изпълнявани от Harbour Air. Върху електрическите самолети, работят и няколко други компании, включително Boeing и Airbus. След електрическите самолети идват и водородните ZeroAvia разработи летателна машина с нулеви емисии 800 км пробег


Начините, по които хората се движат, започват все повече да

Начините, по които хората се движат, започват все повече да ...

... да бъде избран, общественият транспорт ще трябва да се развива, за да посрещне бъдещите предизвикателства и нуждите на хората, като ролята на правителството ще бъде от ключово значение. Компанията, която иска да внедри транспорта на бъдещето hyperloop в Европа Hardt Hyperloop планира създаването на високоскоростен тестов център до 2021 г.


Глобалната тенденция към универсална компютъризация значително опростява работните процеси в

Глобалната тенденция към универсална компютъризация значително опростява работните процеси в ...

... очилата върху производството на мляко от крави ще бъде показано от допълнително цялостно проучване. Запазвайки положителна динамика на наблюденията, разработчиците възнамеряват да мащабират проекта и да модернизират вътрешната сфера на производството на млечни продукти. В Швейцария се разтревожиха: Кравите станали твърде големи Трябвало да строят нови обори с по-големи клетки


1000 ракети и поне 2 десетилетия ще бъдат необходими, за

1000 ракети и поне 2 десетилетия ще бъдат необходими, за ...

... да бъдат на не толкова високи цени. Според него е възможно те да струват не повече от 200 000 долара. Астероидът с толкова злато и други метали, който може да направи всеки на Земята милиардер Той се намира между Марс и Юпитер, а залежите му са изчислявани на квантилиони долари


Нова технология при зареждането на батериите на електромобилите може да

Нова технология при зареждането на батериите на електромобилите може да ...

... други учени. Проф. Клеър Грей от Университета в Кеймбридж харесва технологията, но според нея има още много работа. Тепърва трябва да се правят опити с все по-големи батерии. Бъдещите батерии се зареждат за секунди, траят месеци и черпят заряд от въздуха Пясъчни и сгъваеми батерии са само част от иновациите


Технологичният гигант Google заяви, че е постигнал пробив в изследвания

Технологичният гигант Google заяви, че е постигнал пробив в изследвания ...

... малка практическа полза, освен да провери колко добре работи процесорът. Най-интересният етап ще дойде, когато квантовите процесори започнат да имат полезно приложение в ежедневието ни, единодушни са учените. Три ключови технологии, които могат радикално да променят света Те могат да трансформират живота ни както електричеството и двигателите с вътрешно горене


Изкуственият интелект (ИИ) все още има много накъде да се

Изкуственият интелект (ИИ) все още има много накъде да се ...

... изкуствения интелект. Ще има много вълнения, надежди и нетърпение, но е ясно, че рано или късно той ще повлияе на всеки аспект от живота ни. България има потенциал да се превърне в процъфтяващ пазар за изкуствения интелект В следващите няколко години се очаква секторът да се разшири с над 40%


Създателят на SpaceX Илън Мъск разкри плановете за

Създателят на SpaceX Илън Мъск разкри плановете за "космическия кораб" ...

... основателя на фирмата екипите на SpaceX се състезават вътрешно помежду си при изграждането на новите апарати. Най-вероятно първата пилотирана мисия ще стартира от Бока Чика. Поради това компанията се надява да се сдобие с жилищни имоти в селцето за своите служители, за които вече е изпратила оферти за изкупуване. Източник:


Самолетите на Airbus са на път да станат много

Самолетите на Airbus са на път да станат много "по-умни". ...

... да приложи технологиите не само на тестовия си самолет, но и на самолетите А321 през 2021 г. и А350 през 2023 г. "Toва не е концепция или мечта: Това е вече реалност" - споделя Вугецер. Airbus отчита скок на печалбата със 141% Причината е ускорено производство на самолети A320 NEO


Интернет на нещата (IoT) е начин на взаимодействие с глобалната

Интернет на нещата (IoT) е начин на взаимодействие с глобалната ...

... да са обект на атаки. Много от тях имат уязвимости в сигурността или просто престават да се актуализират след определен момент, поставяйки себе си и мрежата, към която са свързани, отворена за атаки. Сградните IoT се изплащат само за няколко месеца Очаква се този пазар да расте с 25% годишно


Компанията за ракети на Илън Мъск SpaceX не спазва никакъв

Компанията за ракети на Илън Мъск SpaceX не спазва никакъв ...

... може да реагира достатъчно бързо като химическата система на задвижване на Aeolus. Сателитите на SpaceX са част от плана за доставяне на високоскоростен интернет навсякъде по света. А спътникът Aeolus Earth e разработен, за да следи метеорологичните изменения на Земята. Засега и двата обекта продължават мисиите си на безопасно разстояние.


Британската авиокомпания British Airways скоро ще започне да захранва самолетите

Британската авиокомпания British Airways скоро ще започне да захранва самолетите ...

... председател и главен изпълнителен директор на British Airways, устойчивите горива могат да се окажат ключова промяна за авиоиндустрията. "Този ход е важна стъпка от процеса за намаляване на емисиите на въглероден диоксид и изпълнението на поставените цели за въглеродно неутрални емисии, които влизат в сила от 2020 година", допълва той.


ZeroAvia е нова на пазара и има за цел да

ZeroAvia е нова на пазара и има за цел да ...

... цялата индустрия гони подобни цели. Очакванията са емисиите да се намалят на половина до 2050 г. в сравнение с 2005 г. Пробив за свръхзвуковите самолети - иновация може да позволи те да се движат с над 6100 км/ч С подобна скорост пътуването между Великобритания и Австралия би отнело 4,5 часа


Samsung, най-големият производител на смартфони в света и водещ производител

Samsung, най-големият производител на смартфони в света и водещ производител ...

... същото време сътрудничеството на Samsung и Xiaomi подсилват слуховете, че именно китайската компания ще е първата, която ще постави новия сензор в свой телефон. Samsung Galaxy Note 10 и Note 10+: Колко ще струват в България? Новите върхови предложения на най-големия производител в света идва у нас на 23 август