За антимонополната комисия размерът на таксата ограничава конкуренцията Комисията за

За антимонополната комисия размерът на таксата ограничава конкуренцията Комисията за ...

......... в началото на всяка календарна година би могло да постави в затруднено финансово положение част от поднадзорните лица. С оглед на това КЗК предлага да бъде предвидена нормативна възможност за разсроченото й плащане. Комисията за защита на конкуренцията предлага Народното събрание да измени законовите разпоредби в съответствие с изложените мотиви.


КФН разглежда внесеното искане за намерение Комисията за финансов надзор

КФН разглежда внесеното искане за намерение Комисията за финансов надзор ...

......... намерение Комисията за финансов надзор изпрати писмо до ЗД "Евроинс” АД с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка с намерението на дружеството да прехвърли дейността по счетоводно отчитане, начисляване на данъци и осигуровки и водене на ведомостите за човешките ресурси на своя клон в Република Гърция.


Победителите в „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и

Победителите в „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и ...

......... в конкурса." "Вече 11 години си партнираме с Алианц България по този страхотен проект, чрез който предлагаме поле за изява на млади и талантливи български художници. Поздравления на победителите – вярваме в таланта и професионализма им и им желаем успех" – каза Любомир Генов, председател на Съюза на българските художници.


ERGO Life Russia вече е собственост на Росгосстрах Застрахователната група

ERGO Life Russia вече е собственост на Росгосстрах Застрахователната група ...

......... директор на ERGO International AG – Александър Анкел, ERGO постоянно преразглежда международната си бизнес дейност от гледна точка на стратегическа значимост, позиция и пазарна привлекателност и продажбата на руския бизнес е следване на стратегията за оптимизиране на бизнеса. Двете компании подчертават, че продажбата няма да повлияе на обслужването на клиентите.


КФН вече е уведомила компетентния британски орган за това Комисията

КФН вече е уведомила компетентния британски орган за това Комисията ...

......... орган на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия за български застраховател, който има намерение да предостави застрахователен продукт на чуждестранната територия. Застрахователно дружество "Евроинс” АД е уведомило, че ще извършва дейност по сключване на застраховка "Правни разноски" при условията на свобода на предoставяне на услуги на територията на посочената държава-членка.


По данни на Пътна полиция около 60% от автопарка у

По данни на Пътна полиция около 60% от автопарка у ...

......... автоморгата на Европа: "България ще бъде автоморгата на Европа, може би на света, поради две причини - данъчното облагане на превозните средства и екотаксата. Докато не се промени данъчното облагане и не отпадне екотаксата, ние ще бъдем автоморга, защото екотаксата е един билет за баня. Плащаш и замърсяваш колкото искаш."Застрахователите трябва да отделят до 1,3 млрд. лева за близките

Застрахователите трябва да отделят до 1,3 млрд. лева за близките ...

......... така че "Гражданска отговорност" да не поскъпне драстично. Владимир Савов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, увери, че ще бъде намерено решение. Практиката в Европа е различна. В някои държави е наложен лимит на обезщетенията за болки и страдания при смърт на пътя, в други въобще няма подобни финансов компенсации.


Сумата би ни стигнала за около 200 буркана Над половин

Сумата би ни стигнала за около 200 буркана Над половин ...

......... Все още по сергиите може да се намерят изостанали домати за консерви по 1,00 - 1,20 лв./кг. На тази цена един буркан от 800 грама би ни струвал на същата цена. По магазините опаковките с двойно по-малък грамаж тръгват от 1,15 лв. и стигат до поне 2 пъти въпросната цена.


Най-големият проблем е емиграцията на младо население През 2030 година

Най-големият проблем е емиграцията на младо население През 2030 година ...

......... Според него парите са единствената пречка пред това младите да остават и да създават семейства тук. "Говорим за места в детски ясли, в детски градини, това е абсурдно и обидно да няма в големите градове достъп до тях. Говорим за агресията в обществото, говорим за вяра в институциите и доверие."


Основните щети са в северозападна Флорида и южната част на

Основните щети са в северозападна Флорида и южната част на ...

......... септември ураганът "Флорънс" нанесе щети на Северна и Южна Каролина, а застрахователните загуби бяха оценени на $1,7млрд. - $4,6 млрд. Оценките и за двете стихийни бедствия не включват разрушенията в резултат на наводненията. Още по темата 12 Октомври 2018 | Застрахованите загуби от урагана Майкъл може да достигнат $4,5 млрд.


Срещу някои дружества се водят колективни искове в съда заради

Срещу някои дружества се водят колективни искове в съда заради ...

......... Комисията ще се задържи върху този сектор. Основният извод в индекса за развитие на пазарите на дребно от 2018 г. е, че общото доверие продължава да следва започналата от 2010 г. насам положителна тенденция. Стопява се и разликата между Изтока и Запада във функционирането на пазарите в полза на потребителите.Продавачите на коли втора ръка най-често мамят за техническите параметри

Продавачите на коли втора ръка най-често мамят за техническите параметри ...

......... на офертата касае територията на България, както и какъв ще бъде дължимият ДДС, който варира в различните държави. Маргаритов потвърди и нещо особено важно, когато говорим за употребявани автомобили – по закон потребителите имат право на рекламация и при покупката на стар автомобил, а търговецът е длъжен да я приеме.


Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер общо на

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер общо на ...

......... на автомобилистите"  за 309 МПС; автокаско за 308 МПС; "Злополука на водача и пътниците в МПС" за 308 МПС. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер общо на 179 000 лв. без вкл. ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 15 ноември 2018 г.


Няма да отстъпим за връщането на водача и превозното средство

Няма да отстъпим за връщането на водача и превозното средство ...

......... енергетика във формат "Транспорт". "Споделям оптимизма за общия подход, но в случая чашата е наполовина празна, а не пълна. Очаквам новите предложения на 22 октомври", допълни той. Министър Желязков заяви също, че срещаме най-малко подкрепа в момента по темата за връщането на превозното средство, което е проблем на периферните държави.


Транспортна фирма от Лимасол оспорва два пункта Второто заседание за

Транспортна фирма от Лимасол оспорва два пункта Второто заседание за ...

......... едноседмичен срок до 24.10. за внасяне на самото възражение в съда. Следващото заседание по делото бе насрочено за 26.10. В съдебната зала днес присъстваха представители на застрахователния надзор на Кипър, Гаранционния фонд, българското посолство, както и кипърският адвокат, упълномощен за наблюдател на процеса от името на гаранционния фонд на България.


120 компании ще трябва да се справят с предизвикателството до

120 компании ще трябва да се справят с предизвикателството до ...

......... на дружествата, или да разгледат варианти за продажби или сливания. За общозастрахователните компании в страната от 1 януари 2021 г. минималният размер на капитала ще бъде 240 млн. рубли (равностойността на малко над 6 млн. лева), а за животозастрахователите – 380 млн. рубли (равняващи се на почти 9,8 млн. лв.).Джон Нийл смени на поста Инга Бийл Новият CEO на

Джон Нийл смени на поста Инга Бийл Новият CEO на ...

......... достигна 2 млрд. лири ($2,6 млрд.) на фона на сериозни обезщетения за пострадали от природни катастрофи. Миналата година компанията съобщи, че ще съкрати щата с 10% с цел намаляване на разходите във Великобритания. Още по темата 26 Септември 2018 | Бившият СЕО на QBE Джон Нийл оглави Lloyd`s of London


За 2019 г. се предвижда минималният осигурителен доход за земеделците

За 2019 г. се предвижда минималният осигурителен доход за земеделците ...

......... хора нямат постоянен доход", коментира Василева. Тя посочи, че за 2017 г. осигуряващите се в този сектор са 46 хил. В анализите се казва, че заетостта в селското стопанство е над 500 хил. души, отбеляза тя и попита: "Къде са тези хора? В сивата икономика ли са, не се осигуряват?".


Режат ползващите данъчни облекчения за няколко жилища 30 на сто

Режат ползващите данъчни облекчения за няколко жилища 30 на сто ...

......... ходят в общините и да попълват декларации колко души живеят и други обстоятелства, а това да се случи автоматично от резултатите на преброяването, обоснова предложението си изп. директор на НСОРБ Силвия Георгиева. По думите на Менда Стоянова има логика в предложението с цел да се облекчат от административната тежест хората.


В направените в момента предложения не е много ясно колко

В направените в момента предложения не е много ясно колко ...

......... с онкологията, с трансплантологията, с лечението в чужбина. Докато имаме всеки един от тези въпроси, отзад стои отговор, който е в порядъка на 400 млн. лв. Докато не се изработи техниката, дори не можем да се аргументираме и да спорим, тъй като не знаем за какво става въпрос", каза Несторова.


Според работодателите този въпрос трябва да бъде оставен в полето

Според работодателите този въпрос трябва да бъде оставен в полето ...

......... отпуск, който има съвсем друго предназначение, а именно - възстановяване на работника и служителя от положения при работодател труд". "Разчитаме на вашата ангажираност и отговорност да предприемете необходимото за прецизиране на българската трудово-правна уредба, в т.ч. и в светлината на последната съдебна практика на Съда на ЕС", заявяват още работодателите.


Русева работи в банковия сектор повече от 35 години работи

Русева работи в банковия сектор повече от 35 години работи ...

......... Управителния съвет на Инвестбанк. Завършила е успешно редица курсове в областта на кредитирането, управлението на риска, европейските платежни инструменти, МСФО, мениджмънт и бизнес развитие, управление на промяната и лидерство. Има опит във внедряването на банков софтуер, разработва и прилага редица правила и методики, свързани с банковата дейност. Владее английски език.


Банковото застраховане се очаква да бъде важен канал за дистрибуция

Банковото застраховане се очаква да бъде важен канал за дистрибуция ...

......... групи – Алианц Груп и УниКредит, ще иа и в в други страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) – Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия. Припомняме, през юни ръководствата на UniCredit и Allianz сключиха споразумение за партньорство на пазарите в Централна и Източна Европа, на които развиват дейност.


Над 50 млрд. лв. спестявания на физически лица са в

Над 50 млрд. лв. спестявания на физически лица са в ...

......... + застрахователната сума (която е равна на първоначалната вноска). Застраховката може да бъде прекратена предсрочно, но със загуби. Този структуриран инвестиционен продукт е идеален за хора, които държат значителни суми в банка и биха желали да заделят част от тях, като инвестиция с по-висока доходност, но и с фиксирана главница.


Бизнесът е против нарастването на максималния осигурителен доход на 3

Бизнесът е против нарастването на максималния осигурителен доход на 3 ...

......... на максималния осигурителен доход на 3 000 лева. "С промените, специално за максималния осигурителен доход, отказът от дебат по темата отпадане на тавана за пенсиите, а също така и по отношение на отказа от реформи в обезщетенията за временна нетрудоспособност - всичко това ни дава основание да не подкрепим бюджета."


Годишната инфлация за септември 2018 г. спрямо септември 2017 г.

Годишната инфлация за септември 2018 г. спрямо септември 2017 г. ...

......... по 0.1%. Хармонизираният индекс на потребителските цени за септември 2018 г. спрямо август 2018 г. е 99.7%, т.е. месечната инфлация е минус 0.3%. Инфлацията от началото на годината (септември 2018 г. спрямо декември 2017 г.) е 2.5%, а годишната инфлация за септември 2018 г. спрямо септември 2017 г. е 3.6%.


Стивън Киплагат от Кения е златният медалист в 35-то издание

Стивън Киплагат от Кения е златният медалист в 35-то издание ...

......... парк – за деца и възрастни. Атлетите от първия в света професионален отбор по бягане се включиха в сутрешната загрявка на 5kmrun и NN Kids Run и дадоха официален старт на бягането. Всички почитатели можеха да документират срещата си със спортните звезди, като се снимат и вземат личен автограф от тях.


Световната банка отпуска $1 млрд. на Индонезия след разрушителното земетресение

Световната банка отпуска $1 млрд. на Индонезия след разрушителното земетресение ...

......... година. Индонезийското правителство планира да изготви нова стратегия за реакция при бедствия, която включва застраховане на държавните активи и продажба на катастрофични облигации. Още по темата 11 Октомври 2018 | Индонезия спря издирването на оцелели след земетресението 09 Октомври 2018 | Жертвите на земетресението и цунамито в Индонезия надхвърлиха 2000


Акцията на Пътна полиция е по линия на международна операция

Акцията на Пътна полиция е по линия на международна операция ...

......... агенция "Автомобилна администрация”. Проверки ще бъдат извършвани и за транспортиране на нелегални мигранти; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки; превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.  


Увеличават се и минималният и максималният осигурителен доход от началото

Увеличават се и минималният и максималният осигурителен доход от началото ...

......... върху 350 лв. От 1 юли 2019 година минималната пенсия ще се увеличи от 207 на 219 лв. Социалната пенсия се вдига от 125 на 132 лв. А таванът на пенсиите се повишава от сегашните 910 на 1200 лв. и ще важи за всички пенсии – и стари, и новоотпуснати.


Прогнозната стойност на поръчката е 170 000 лв.

Прогнозната стойност на поръчката е 170 000 лв. "Бургасбус" ЕООД ...

......... интереси на дружеството. Предмет на договора са застраховки: "Гражданска отговорност” на автомобилистите; "Злополука на пътниците в обществения транспорт”; "Каско” на сухопътните превозни средства; "Трудова злополука”. Прогнозната стойност на поръчката е 170 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 5 ноември 2018 г.


Застрахователите могат да се включат само при точна прогнозируемост както

Застрахователите могат да се включат само при точна прогнозируемост както ...

......... върху целия процес, започващ от определянето на цените на здравните услуги до тяхното разходване от лечебните заведения; Въвеждане на единна информационна система и електронна здравна карта на пациента; Въвеждане на механизми за контрол на пациента; Въвеждане на механизми, осигуряващи среда на реална конкуренция и за финансиращите, и за финансираните организации.


Тази година на върха триумфират Apple, Google и Amazon Един

Тази година на върха триумфират Apple, Google и Amazon Един ...

......... компании са отличени като най-добрите марки в света? Ето класацията: 1. Apple (+16%;214,480 $m) 2. Google (+10%;155,506 $m) 3. Amazon (+56%;100,764 $m) 4. Microsoft (+16%;92,715 $m) 5. Coca-Cola (-5%;66,341 $m) 6. Samsung (+6%;59,890 $m) 7. Toyota (+6%;53,404 $m) 8. Mercedes (+2%;48,601 $m) 9. Facebook (-6%;45,168 $m) 10. McDonald`s (+5%;43,417 $m)


Събраните средства от маратона, който е част от глобалната инициатива

Събраните средства от маратона, който е част от глобалната инициатива ...

......... с всички участници в мини маратона доказахме, че всяка крачка има значение за подобряването на живота на нуждаещи се деца от цял свят. Призовавам всички любители на спорта и хората с кауза да се включат в кампанията, за да затвърдим позицията си на активна и съпричастна нация", сподели Ивет Лалова.


Нови тенденции от света на инвестициите ще бъдат представени на

Нови тенденции от света на инвестициите ще бъдат представени на ...

......... част от панела "Лично финансово планиране", с който ще започне първият ден от семинарната програма. Освен възможностите за инвестиции, ще бъдат засегнати още темите за пенсионно осигуряване, жилищно и потребителско кредитиране, дигитално банкиране, финансова грамотност на децата и други. Входът за събитието е свободен. ИНСМАРКЕТ е медия партньор на събитието.


Прогнозната стойност на поръчката е 98 000 лв. без ДДС

Прогнозната стойност на поръчката е 98 000 лв. без ДДС ...

......... за 102 МПС, "Злополука” на лицата/местата в МПС" - за 589 места, и "Пожар и природни бедствия" за 250 броя недвижими имоти – държавна собственост. Прогнозната стойност на поръчката е 98 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 31 октомври 2018 г.


По-голямата тежест от щетите се пада на жилищните домове Застрахованите

По-голямата тежест от щетите се пада на жилищните домове Застрахованите ...

......... известни промени след окончателната оценка на щетите. Ураганът вилня и нанесе щети и в щатите Алабама и Джорджия, където засегна както сградите, така и транспорта и електроснабдяването. Най-малко седем души са загиналите при преминаването на урагана през американските щати. По предварителни оценки Майкъл е най-силният ураган за последните 50 години.


Причината - търговската война между Вашингтон и Пекин Световната банка

Причината - търговската война между Вашингтон и Пекин Световната банка ...

......... се страни." Световната банка публикува и доклад, изчисляващ индекса на човешкия капитал. В него се включват няколко компонента, сред които детската смърност, достъпът до образование и качеството на образователната система и здравеопазването. България е на 44-то място сред 157 държави. Най-добри показатели има в Сингапур, а най-лоши - в Чад.


"Майкъл" е най-силният ураган за последните 50 години Най-малко седем ...

......... ток в щатите Флорида, Алабама и Джорджия. Почти напълно разрушен е също Панама сити, където връхлетя най-мощната част от урагана "Майкъл". Изтръгнати електропроводи се виждат из целия град. Покривите са отнесени, а домовете са срутени от падналите дървета. Стотици коли са със счупени прозорци, много дори са обърнати от вятъра.


Полиците струват между 40 и 200 лв. на година, обяви

Полиците струват между 40 и 200 лв. на година, обяви ...

......... В момента на всеки 30 имота, ако 1 е застрахован – това би било някакво чудо, посочи генералният секретар на АБЗ. Относно идеята за ззадължителност на имуществената застраховка, Колчакова посочи, че всеки държи отговорността за имота си в своите ръце, въпреки че обществото не е достатъчно подготвено за тази отговорност.


През годината девет страни отбелязват по-голям брой несъстоятелности Тенденциите в

През годината девет страни отбелязват по-голям брой несъстоятелности Тенденциите в ...

......... Очаква се Полша да регистрира ръст от 20,2% в производствения процес по несъстоятелност и преструктуриране. Сърбия и Словакия, от друга страна, ще изпитат свиване на несъстоятелността. По-слабият икономически растеж ще бъде фактор, допринасящ за средния брой несъстоятелности в Централна и Източна Европа, които се увеличават с 15,5% през 2019 г.


Wiener Staedtische и Sparkassen Versicherung вече са една компания Vienna

Wiener Staedtische и Sparkassen Versicherung вече са една компания Vienna ...

......... представена в Австрия от две действащи застрахователни компании – Wiener Staedtische и DONAU Versicherung. Марката Versicherung е запазена като търговска марка. VIG е водещ застраховател в Австрия, с пазарен дял от 23%. Още по темата 21 Юни 2018 | VIG е на крачка от създаването на най-големия животозастраховател в Австрия


Застрахованите загуби възлизат на $2,9 трлн. за последните две десетилетия

Застрахованите загуби възлизат на $2,9 трлн. за последните две десетилетия ...

......... което е два пъти повече от Китай, класиран на второ място. В ТОП-5 на страните с икономически загуби от природни катастрофи влизат още: Япония, Индия и Пуерто Рико. Данните не отчитат незастрахованите загуби, които могат да достигнат двоен размер в по-малко развитите страни, се казва още в доклада на  UNISDR.


Средната пенсия в страната е 240 евро на месец, а

Средната пенсия в страната е 240 евро на месец, а ...

......... Социалдемократическа партия (PSD) ще трябва да посвети 11% от брутния вътрешен продукт на пенсиите, в сравнение с 6,7% в момента. Министър-председателят Виорика Дънчила настоя, че финансовата промяна "няма да е проблем”, докато министърът на труда заявява, че страната се осланя на генерирането на достатъчно печалба от предполагаемото нарастване на БВП.


Ръчно добавяме само други данните за отстъпки по застраховки и

Ръчно добавяме само други данните за отстъпки по застраховки и ...

......... МВР. В 7-дневен срок след извършване на сделката или действието по придобиване на недвижим имот или МПС нотариусите ще уведомяват съответната община за прехвърлените вещни права върху недвижимия имот или моторното превозно средство, както и ще предоставят информация за размера на заплатения данък и за основата, върху която е определен.


15 са нашите застрахователи и 41 - застрахователните брокери, които

15 са нашите застрахователи и 41 - застрахователните брокери, които ...

......... дейност по застрахователно посредничество, са 2386. През месец септември от българска страна няма застрахователни дружества, нито застрахователни посредници, които да са заявили намерение да работят на европейски пазар. Така общият им брой се запазва - 15 застрахователя и 41 застрахователни брокера, които към момента упражняват дейност в страна от ЕС.


Дружествата, което ще проверяват и заверяват отчетите, са

Дружествата, което ще проверяват и заверяват отчетите, са "Ековис одит ...

......... Комисията за финансов надзор съгласува избора за одитори на пенсионноосигурително дружество "Бъдеще" АД. Със свое решение Регулаторът прие "Ековис одит България" ООД и "Захаринова Нексиа" ООД да са одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2018 г. на дружеството и управляваните от него фондове.


Все по-голям брой градове в Западна Европа въвеждат забрани за

Все по-голям брой градове в Западна Европа въвеждат забрани за ...

......... гражданите на Европейския съюз и на околната среда", заяви министър Димов. Той обясни, че именно затова, съвместно с Полша и Словакия България иска да привлече вниманието към сериозността на проблема и към необходимостта да бъдат обсъдени и предприети мерки, в т.ч. и законодателни, за справяне с проблема на европейско ниво.


Едната наредба се отнася до отчетите на дружествата, а другата

Едната наредба се отнася до отчетите на дружествата, а другата ...

......... се представят пред КФН в седемдневен срок от тяхното приемане. Проектът и мотивите към него са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор и бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 14-дневен срок, до 23.10.2018 г. вкл. Двете наредби влизат в сила от 19.11.2018 г.


Най-честите нарушения са превишена скорост, неправилно изпреварване, отнемане на предимство

Най-честите нарушения са превишена скорост, неправилно изпреварване, отнемане на предимство ...

......... в Румъния да спазват стриктно закона за движение по пътищата и ограниченията, наложени със знаци и пътна маркировка. Съгласно действащото към момента румънско законодателство, свидетелство за управление на моторно превозно средство може да бъде отнето за всяко извършено нарушение, без значение от неговата значимост, предупреждават от Българското посолство в Букурещ.


"Директорът на "Булгаргаз" заяви, че ако има повишение на цената ...

......... на цената на газа, то ще е под 5%. Знаете, че ако промяната в цената на природния газ е до 5%, няма промяна в останалите цени. Но има много събития, в международен план, които могат да се случат и да повлияят върху цените, основно със суровия петрол", коментира Иван Иванов. 


Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие

Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие ...

......... стойност на застрахователната премия с включен 2% данък за срока на изпълнение на поръчката (12 месеца) върху размер на застрахователна сума от 92 989,00 лв. Прогнозната обща стойност на поръчката е 4000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 13 ноември 2018 г.


Петър Илиев, оперативен директор на Кредитланд, разяснява основните стъпки, които

Петър Илиев, оперативен директор на Кредитланд, разяснява основните стъпки, които ...

......... кредит е сред водещите акценти в семинарната програма на Експо "Моите пари" 2018. Това единствено по рода си в България събитие ще се проведе на 27 и 28 октомври в Интерпред, гр. София, със свободен вход и под наслов "Разкодирай твоите финанси". ИНСМАРКЕТ е медиен партньор, избрал да подкрепи събитието.


Застрахователното покритие ще бъде обезпечавано от застрахователен консорциум, организиран от

Застрахователното покритие ще бъде обезпечавано от застрахователен консорциум, организиран от ...

......... съобщението, от Gemini са успели да докажат на застрахователите, че са водеща борса с качествен депозитар. Интересът към застраховане на криптоактивите нараства пропорционално с популярността на криптовалутния пазар. Пренасянето на застрахователните механизми върху криптопазара обаче не е толкова лесно, както заради професионалните нюанси на застраховането, така и заради националните законодателства.


По данни на асоциацията у нас тази година от страни

По данни на асоциацията у нас тази година от страни ...

......... стари МПС-та от чужбина. Новите автомобили, които се регистрират за първи път, са около 30 хил. "Все пак дизеловите автомобили, които ще дойдат от Германия, ще бъдат около 10-годишни и са в пъти по-малко замърсяващи от тези, които сега се движат по улиците", смята шефът на вносителите втора ръка автомобили.


Болничните дни, плащани от бизнеса, също бележат ръст от 33

Болничните дни, плащани от бизнеса, също бележат ръст от 33 ...

......... са 30 на сто на възраст 55-64 години. От месечната динамика е видно, че януари е с най-много боледуващи, следват февруари и март, октомври и ноември, когато е повишена заболеваемостта. Месеците с най-малко боледували са май и декември. Най-много се боледува в София-град, Пловдив, Стара Загора, Варна, Благоевград и Бургас


Ако предложенията станат факт, те ще важат още от догодина

Ако предложенията станат факт, те ще важат още от догодина ...

......... КТ "Подкрепа" възразиха срещу новата формула за изчисляване на данъка върху автомобила, която включва възрастта на колата и екостандарта ѝ. Ваня Григорова от синдиката обясни, че ще бъдат натоварени най-нискодоходните групи от населението: "Увеличението за тях е около 30%, поне по отношение на компонента от колко години е регистрирана колата".


Прогнозната стойност на поръчката е 192 хиляди лева Община Велико

Прогнозната стойност на поръчката е 192 хиляди лева Община Велико ...

......... размер на 3 191,68 лева не надхвърля 20 на сто от общата стойност на поръчката, нито 156 464 лв. без ДДС, позиции №№3, 4 и 5 са възложени, а обособена позиция №2 ще се възложи по реда на чл. 20, ал. 4, т. 3 от ЗОП – чрез директно възлагане.


Бизнесът смята, че предложенията са направени без необходимата оценка на

Бизнесът смята, че предложенията са направени без необходимата оценка на ...

......... управленската програма на управляващата коалиция за отказ от увеличаване на данъчните и осигурителни задължения, съхраняване на условията за инвестиции и бизнес, както и със средносрочната бюджетна прогноза за 2019-2021", приета на 19.04.2018 г. Асоциацията настоява за незабавна среща с участието на премиера, ресорните министри и управителя на Националния осигурителен институт.


Бъдещите нормативни промени ще покажат дали цената на „Гражданската“ ще

Бъдещите нормативни промени ще покажат дали цената на „Гражданската“ ще ...

......... пък получават облага в процеса на обезщетяване", коментира още Димитров. Той не се ангажира с точна прогнозат за поскъпването на "Гражданската отговорност" и добави, че бъдещите промени в нормативната уредба ще покажат дали цената ще расте и с колко. Цялото интервю може да бъде прочетено в раздел "Интервюта" на сайта.


Обществената поръчка е в размер на 75 хил. лева

Обществената поръчка е в размер на 75 хил. лева "ЧЕЗ ...

......... общо заболяване; 2) Трайна неработоспособност от злополука, професионално заболяване или общо заболяване; 3) Временна неработоспособност от злополука, професионално заболяване или общо заболяване. Прогнозната обща стойност на обществената поръчка е в размер на 75 хил. лева. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 5 номври 2018 г.


От Insurance Europe считат, че има доста неясноти за компаниите

От Insurance Europe считат, че има доста неясноти за компаниите ...

......... бъде отложено с две години. Според браншовата организация, допълнителното време ще даде възможност на застрахователите да се справят с оперативните ограничения, като например текущата липса на софтуерни решения и ще позволи по-доброто разбиране на многото различни нови данни за финансовата отчетност. Припомняме, въвеждането на IFRS  бе планирано за 2021 год.


В събитието ще се включи и националната шампионка по лека

В събитието ще се включи и националната шампионка по лека ...

......... на компанията в период от 90 дни, в които те засичат физическата си активност чрез мобилно приложение. С всеки изминат километър се увеличава и сумата, която Алианц дарява на проекти на SOS Детски селища. През 2017 г. служителите на компанията изминаха 1.37 милиона километра и събраха над половин милион долара. 


Договорът е четиригодишен, като финансовите условия не са обявени Френската

Договорът е четиригодишен, като финансовите условия не са обявени Френската ...

......... и неговите играчи, мениджъри и треньори, "за да рекламира спорта и здравословния начин на живот". "И ние, както и Ливърпул, сме известни със своята история, силно чувство за общност и непрестанен стремеж към усъвършенстване", посочи Томас Бъбърл, изпълнителен директор на AXA. Двете страни не са оповестили финансовите условия по договора.


Предложенията за здравна реформа не дават отговори на основни въпроси

Предложенията за здравна реформа не дават отговори на основни въпроси ...

......... че ние можем с 12 лева да покрием 50% от досегашните разходи на Касата. И това са най-тежко болните". Без отговор остават и въпросите как ще се лекуват социално слабите, които нямат осигуровка към Здравната каса, как ще се застраховат българите в чужбина и тези на временна заетост зад граница.


Френската компания подписа тригодишен договор за сътрудничество с водещ разработчик

Френската компания подписа тригодишен договор за сътрудничество с водещ разработчик ...

......... на NAVYA. От своя страна Гийом Бори, главен специалист по иновациите в AXA, посочи, че "подкрепяйки развитието на NAVYA, застрахователят ще разшири знанията си за рисковете, свързани с появата на автономните транспортни средства и така ще има възможност да предостави най-добрите решения и услуги, адаптирани за клиентите на новата мобилност".


Основното преимущество при това застраховане е бързото изплащане на обезщетения

Основното преимущество при това застраховане е бързото изплащане на обезщетения ...

......... спешни нужди, например, когато властите трябва да окажат помощ на населението в спешен порядък или да ремонтира инфраструктура при извънредни ситуации. Основното преимущество е бързото изплащане на обезщетения – обикновено за до месец, докато при традиционното застраховане на подобни рискове, само оценките на щетите може да се проточат с години.


В страната се обсъжда легализацията на рекреационна марихуана Управляващият северноамериканското

В страната се обсъжда легализацията на рекреационна марихуана Управляващият северноамериканското ...

......... Застрахователните специалисти вече обсъждат диапазона на  покритие на рисковете и нормите на регулация. През 2015 г. Lloyd’s прекрати застрахователните си програми за производителите на канабис в САЩ заради несъответствие на федералните закони и законодателствата на всеки щат, тъй като канабисът беше включен в списъка на строго контролираните вещества в САЩ.


Дружеството е заделило 252 хиляди лева за обществената поръчка Водоснабдяване

Дружеството е заделило 252 хиляди лева за обществената поръчка Водоснабдяване ...

......... без ДДС, като по обособена позиция № 1 стойността е  207 700лв., а по обособена позиция № 2 – 45 000лв. Участниците и по двете обособени позиции трябва да имат работещи офиси на територията на област Враца. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 19 октомври 2018 г.


Междуведомственият съвет за експортно застраховане отпада и се заменя с

Междуведомственият съвет за експортно застраховане отпада и се заменя с ...

......... преход от едностепенна система на управление (Общо събрание и Съвет на директорите) към двустепенна (Общото събрание, Надзорен и Управителен съвет). Някои от разпоредбите в Закона за експортното застраховане ще отпаднат, а други ще се хармонизират с действащия Кодекс за Застраховането. Министърът на икономиката следва да представи Законопроекта в Народното събрание.