В най-масовия фонд по личните партиди са натрупани средно по

В най-масовия фонд по личните партиди са натрупани средно по ...

......... спестяват 614 761 българи. от тях 353 709 са мъжете и 261 052 - жените. В доброволните фондове по професионални схеми се осигуряват 7 788 души (2487 мъже и 5301 жени). Още по темата 24 Април 2018 | Пенсионните компании отчитат съвкупна печалба от 61,5 млн. лв. за 2017 г.


Чистата печалба от сделката се очаква да достигне около 195

Чистата печалба от сделката се очаква да достигне около 195 ...

......... Изваждането на този актив ще бъде отразено като балансова загуба в размер на приблизително 85 млн. лири (95 млн. евро) и ще бъде включено в раздела "Други разходи" за първата половина на 2018 год. В същото време стъпката ще има в перспектива нематериален ефект за доналоговата печалба от основна дейност.


Най-тежко е положението при хората над 65 години и при

Най-тежко е положението при хората над 65 години и при ...

......... необходими, за адекватен социален живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си топъл; изправени пред неочаквани разходи да ги поемат без проблеми; да ядат месо /или вегетариански еквивалент/ редовно; да могат да си позволят една седмица почивка далеч от дома; да ползват без проблеми телевизор, пералня, кола, телефон.


Образоването на тема пътна безопасност от най-ранна детска възраст е

Образоването на тема пътна безопасност от най-ранна детска възраст е ...

......... на пътната безопасност" бе организирана от Института за пътна безопасност с подкрепата на областния управител на Пловдив Здравко Димитров. Участие в нея взеха още заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, Руслан Вуцов – Председател на УС на Института по пътна безопасност, представители на ОД МВР - Пловдив, Община Пловдив и др.


Новото приложение разполага с токен вместо данни на картата Visa

Новото приложение разполага с токен вместо данни на картата Visa ...

......... кликване в мобилния си портфейл. Така клиентите могат да извършват мобилни разплащания на всички безконтактни терминали в целия свят. Могат да събират точки и да се възползват от награди при всяка покупка, която правят. Потребителите могат да следят и контролират своите разходи чрез употребата на вградените в приложението аналитични инструменти.


Прогнозната стойност на обществената поръчка е 3000 лв. Териториалната дирекция

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 3000 лв. Териториалната дирекция ...

......... щети или загуби на имущество /застраховка на сграда/, представляваща дълготраен материален актив /ДМА/, стопанисвана и използвана за административните нужди от офиса на НАП в Хасково. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 3000 лв. без  ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 15 май 2018 г.На европейските пазари работят 15 българки застрахователя и 43 застрахователни

На европейските пазари работят 15 българки застрахователя и 43 застрахователни ...

......... извършват дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към 31 март 2018 г. общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 43.    


В четирите вида фондове се осигуряват 4 587 723 лица

В четирите вида фондове се осигуряват 4 587 723 лица ...

......... 186 177 хил. лв., което представлява увеличение с 1,31 на сто в сравнение с отчетените приходи през 2016 г. Дружествата реализират положителен общ нетен финансов резултат за 2017 г. в размер на 61 504 хил.лв., което представлява увеличение на този показател с 5,04 на сто в сравнение с 2016 г.


Нововъведението цели да оптимизира процедурата по въвеждане на щети за

Нововъведението цели да оптимизира процедурата по въвеждане на щети за ...

......... използват нововъведението за самостоятелен оглед в следните случаи: при пътно-транспортно произшествие; при събитие "Злоумишлени действия"; при събитие "Кражба" на МПС; когато МПС не е в движение; когато има увреждания по окачването, гумите и джантите на моторното превозно средство; при предходни две щети по декларация; над 5 (пет) увредени основни детайла.


Към момента, за да се оформи електронна полица, е нужно

Към момента, за да се оформи електронна полица, е нужно ...

......... отговорност" са продадени през интернет, което е около 3,4 млн. застраховки. *"Капча" е бутонът "аз не съм робот". Думата представлява съкращение от английски, което в превод означава "Напълно автоматизиран публичен тест на Тюринг за разграничаване на компютри от хора" (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart).


Над 20 български и международни организации представители на отговорния бизнес

Над 20 български и международни организации представители на отговорния бизнес ...

......... Това е първо издание на събитие, което ще се организира ежегодно. Събитието е под патронажа на президента на България, Министерството на труда и социалната политика и Столична Община. Присъствието на кариерен форум ,,Равенството значи повече” е безплатно, като всеки кандидат може да се регистрира на място в деня на форума.Всяка кола с паспорт МВР планира да даде 40 млн.

Всяка кола с паспорт МВР планира да даде 40 млн. ...

......... режим при продажбата на нови или втора употреба резервни части. "Целта на тези промени не е да се затварят сервизи, а всички да излязат на светло и да работят при еднакви правила и контрол, което ще доведе до по-ясна регулация на сектора и ще намали нелоялната конкуренция", посочи Ангел Попов.


Две компании държат 45% от пазара по приходи и над

Две компании държат 45% от пазара по приходи и над ...

......... платили обезщетения за общо 4 466 746 лв., по "Заболяване" - за 2 816 117 лв. и по "Злополука" - за 351 033 лв. Първите три компании държат над 76% от пазара по платени обезщетения. "Алианц България Живот" – 35,5% "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" – 24,7% "ДЗИ-Животозастраховане" – 16,2%


Изплатените обезщетения през първия месец на годината достигат 80, 5

Изплатените обезщетения през първия месец на годината достигат 80, 5 ...

......... - за 26 322 773 лв., а по застраховка "Пожар и природни бедствия" - 6 132 967  лв. Първите пет компании държат близо 60% от пазара по платени обезщетения. "Лев Инс" - 18,56% "Евроинс" - 11,3% "Булстрад Виена Иншурънс Груп"  10,03% "Армеец" - 9,8% "ДЗИ - Общо застраховане" – 9,7%.


Ако хипотетично това се случи, градчето може да приюти до

Ако хипотетично това се случи, градчето може да приюти до ...

......... да открият подразделения на негова територия. Това ще позволи на компаниите достъп до пазара на Евросъюза след напускането на Великобритания на ЕС. Ла Линеа се намира непосредствено на границата с Гибралтар, където са регистрирани над 60 застрахователи. Ако хипотетично това се случи, градчето може да приюти до 63 000 служители.


Това представлява понижение с над 2 млрд. лева спрямо 2016

Това представлява понижение с над 2 млрд. лева спрямо 2016 ...

......... лв., а подсектор "Социалноосигурителни фондове” - дефицит от 63 млн. лева. Дългът на България за 2017 г. е в размер на 25 064 млн. лв., или 25.4% от БВП. Това представлява понижение с над 2 млрд. лева спрямо дълг от 27,321 млрд. лева през 2016 година (или 29,0% от БВП).Престижните награди ще бъдат връчени на 11 май 2018 г.

Престижните награди ще бъдат връчени на 11 май 2018 г. ...

......... синхрон с развиващата се бизнес среда в България, както и призове за личности, компании, общини и неправителствени организации.  Удължените ранни кандидатури се приемат до 27 април 2018 г. Преференциална такса: 300 лв без ДДС. След 27 април 2018 г. таксата става 490 лв без ДДС. Включете се сега! Кандидатствайте ТУК


Приложенията поощряват клиентите на застрахователя да водят здравословен начин на

Приложенията поощряват клиентите на застрахователя да водят здравословен начин на ...

......... предлага персонализиран тренинг в режим 24/7, като ползвателят може да свърже приложението си с това на други ползватели за съвместни онлайн тренировки. UPGREAT управлява поощренията и постиженията от GETGREAT, и, при желание, прехвърля натрупаните точки на приятели или членове на семейството или пък ги превръща в отстъпки от застрахователните продукти.


Караме на поне 70 метра зад предния автомобил по магистралите,

Караме на поне 70 метра зад предния автомобил по магистралите, ...

......... вече само да се возят в талигите. Според новите правила право да управляват превозно средство с животинска тяга ще имат само навършилите 16 години. Възрастов праг за движение по пътното платно има и за велосипедистите, които ще трябва да са чукнали най-малко 14 години, ако не са с пълнолетен придружител.


Крайното решение кой и как ще финансира борбата с градушките

Крайното решение кой и как ще финансира борбата с градушките ...

......... да се извършва при условията на застраховането, а не с държавни средства, се казва в становището на застрахователите. Крайното решение кой и как ще финансира борбата с градушките ще бъде на законодателя. Още по темата 20 Март 2018 | Застрахователи и фермери ще финансират държавна фирма за защита на реколтата


77% са готови да рекламират в интернет С напредване развитието

77% са готови да рекламират в интернет С напредване развитието ...

......... да не показват помещенията си от съображения за сигурност, притесняват се от конкуренцията, а някои изпитват притеснения от това, че не са достатъчно дигитализирани. Има и редки случаи, в които за тях излиза скъпо. Компаниите са готови най-често  ( 52% от анкетираните) да отделят до 500 лв. за 360-градусово заснемане.


През периода общият брой туристически посещения на чужденци у нас

През периода общият брой туристически посещения на чужденци у нас ...

......... г. е 10%.   С 14,6 на сто пък са нараснали приходите само от нощувки на туристи в местата за настаняване с 10 и повече легла през първите два месеца на 2018 г. спрямо този период година по-рано. Общо през януари и февруари постъпленията от нощувки достигат над 100 млн. лв.


Общият обем на застрахователните премии в южната ни съседка отбеляза

Общият обем на застрахователните премии в южната ни съседка отбеляза ...

......... природни бедствия (380,27 млн. лири), застраховане на друго имущество (353,33 млн. лири) и каско (290,78 млн. лири). Най-високият показател на техническа загуба показва автомобилната застраховка "Гражданска отговорност" (-535.87 млн. лири или -118,50 млн. евро), в сравнение с техническата печалба при този клас в размер на 18,90 млн. лири година по-рано.


Купувач е Athora Holding Assicurazioni Generali обяви, че е сключила

Купувач е Athora Holding Assicurazioni Generali обяви, че е сключила ...

......... финализира продажбата на операциите си в Панама и Колумбия 07 Февруари 2018 | Generali финализира продажбата на холандския си бизнес 15 Септември 2017 | Generali Group продава своите холандски операции 05 Септември 2017 | Generali продава белгийската си дъщерна компания 25 Ноември 2016 | GENERALI се изтегля от десетки пазари


Всички фондове за допълнително задължително пенсионно осигуряване са с доходност

Всички фондове за допълнително задължително пенсионно осигуряване са с доходност ...

......... Среднопретеглената доходност (модифицираната претеглена доходност) на УПФ за същия период, изчислена на годишна база, е 4,70 на сто, а за ППФ съответно е 4,86 на сто. Всички фондове за допълнително задължително пенсионно осигуряване са постигнали доходност за посочения 24-месечен период над определеното минимално равнище на доходността за съответния вид фонд.


При полицейската операция са установени и други 856 пътни нарушения

При полицейската операция са установени и други 856 пътни нарушения ...

......... установени и други 856 нарушения на ЗДвП, по които е взето отношение на място. Акцията е проведена във връзка с членството ни в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и поетите ангажименти за участие в тези инициативи, които се провеждат на територията на всички държави-членки от ЕС.


Централната банка обяви обществена поръчка за 130 000 лв. Българска

Централната банка обяви обществена поръчка за 130 000 лв. Българска ...

......... 2 е застраховане на служебните автомобили на БНБ със застраховки "Гражданска отговорност”, "Автокаско” и "Злополука на местата в МПС” за срок от 1 (една) година. Прогнозната стойност на поръчката е 130 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 8 май 2018 г.


В електронен вид са сключени 3,4 милиона застрахователни договора В

В електронен вид са сключени 3,4 милиона застрахователни договора В ...

......... аналогичния миналогодишен период лидери на пазара по този показател бяха "Росгосстрах", "РЕСО-Гарантия" и "Ингосстрах". Очаквано, големите градове са двигател на електронните продажби. В първата десятка на регионите по продажба на електронна ГО влизат: Москва, Московска, Свердловска области, Санкт Петербург, Новосибирска, Воронежка области, Приморският край, Дагестан, Самарска област и Краснодарският край.


Застрахователният бизнес на холдинга в Югоизточна Европа за първи път

Застрахователният бизнес на холдинга в Югоизточна Европа за първи път ...

......... HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - Интерамерикан, както и на QBE в България и Румъния. През 2017 г. ЕИГ купи застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно дружество на гръцката Пиреос Банк. Също през миналата година компанията придоби и значителен дял в руското застрахователно дружество ООО РСО Евроинс.


Задигат ги за печене на чушки или кърпене на покриви

Задигат ги за печене на чушки или кърпене на покриви ...

......... ставали разменна монета в пунктовете за скрап. За една табела спокойно се взимали пет лева. Металните стойки пък служели като колове на дворни огради и дори за подпиране на лозници в късно лято, когато асмите са натежали от плод. В градовете най-често изчезвали знаците, които обозначават приближаването на пешеходна пътека.


Очаква се намаление на държавния дълг до 22,7 млрд. лв.

Очаква се намаление на държавния дълг до 22,7 млрд. лв. ...

......... път E79 "Видин – Ботевград", АМ Струма, Лот 3.2 от Крупник до Кресна. Въз основа на допусканията и прогнозното нетно дългово финансиране за периода 2019-2021 г. се очаква намаление на държавния дълг до ниво от 22,7 млрд. лв. към края на 2021 г. или 18,2% от прогнозното ниво на БВП.


Проучване обяви криптовалутите за напълно съвместими със строгите изисквания към

Проучване обяви криптовалутите за напълно съвместими със строгите изисквания към ...

......... Биткойн кеш продължава да се представя слабо - 4.01%. Едва десет криптовалути имат пазарен дял над едно на сто от общия им обем. Останалите 1 558 дигитални валути имат дял от под едно на сто, но съвкупното им представителство в края на миналата седмица е в размер на 20.10 процента.


Установяване границите на отговорност на водача и автономната система налага

Установяване границите на отговорност на водача и автономната система налага ...

......... бъдете в челните редици на промяната, която може да окаже дълбок, положителен ефект верху обществото. Хората трябва да знаят обаче какво им позволява законът, когато пътуват в автономните коли". Докладът е вторият от общо три, чиято цел е да разгледат застрахователните и правните аспекти, свързани с проучванията на автономните коли.


Италианците ще присъстват в двете страни чрез своите глобални бизнес

Италианците ще присъстват в двете страни чрез своите глобални бизнес ...

......... своите глобални бизнес линии, по-конкретно чрез Generali Employee Benefits, Generali Global Corporate & Commercial и Generali Global Health, както и чрез Europ Assistance. Двете сделки, анонсирани за първи път презвтората полозина на 2017 г.,  са част от стратегията на групата за подобряване на оперативната ефективност и ефективна алокация на капитала.


Обявена е обществена поръчка за 600 хил. лева Държавен фонд

Обявена е обществена поръчка за 600 хил. лева Държавен фонд ...

......... собственост на фонда, ползвана от Централното управление и областните дирекции. Четвъртата обособена позиция е застраховане на служители от дирекция "Технически инспекторат" с рискова застраховка "Злополука". Прогнозната стойност на поръчката е 600 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 16 май 2018 г.


ERV е вторият по големина застраховател в сегмента на туристическите

ERV е вторият по големина застраховател в сегмента на туристическите ...

......... за пътувания на ERGO в Украйна е в съответствие със стратегията на групата за разширяване и диверсификация на портфайла в Източна Европа. "Плановете ни са да запазим ERV Украйна като самостоятелно дружество извън дъщерната ни компания в Украйна, за да фокусираме усилията си върху предлагането на туристически застраховки", посочи Бошов.


Нетната печалба след данъци е в размер на 39 825

Нетната печалба след данъци е в размер на 39 825 ...

......... продукти. Мениджър на емисията е Първа финансова брокерска къща. Градус АД е една от най-големите компании за добив на месо в България и сред трите водещи  производители на разплодни яйца в Европа. Компанията е на първо място в страната по производство на продукти от птиче месо с 35% пазарен дял.


Съвкупната чиста печалба на сектора възлиза на 1,37 млрд. евро

Съвкупната чиста печалба на сектора възлиза на 1,37 млрд. евро ...

......... формиран основно от компенсации за пострадалите при природни бедствия през втората половина на миналата година. 2017 г. донесе на полските застрахователи съвкупна чиста печалба в размера на 5,7 млрд. злоти (1,37 млрд. евро), от които 2,3 млрд. злоти са получени от животозастраховането и 3,4 млрд. злоти – от общото застраховане.


Мярката се налага след поредните случаи с препълнени вагони В

Мярката се налага след поредните случаи с препълнени вагони В ...

......... труд и почивка на своите служители. Извършени са ремонти на 16 сгради в цялата страна, от които стаи за почивка, общи помещения и ремонтни халета. През 2018 г. са предвидени ремонти на още 8 сгради, като до края на годината ще бъде подменено вътрешното обзавеждане на всички стаи за почивка.


Пътна полиция затяга проверките за превишена скорост От 6 часа

Пътна полиция затяга проверките за превишена скорост От 6 часа ...

......... в Чехия са били 3000, а в България - 3500. Скоро катаджиите у нас ще имат допълнителни камери, с които ще следят за висока скорост и по кварталните улици, както и за нарушения в бус лентите. От Пътна полиция се похвалиха, че всяка минута в София заснемат по един нарушител.


Обществената поръчка е за 1 740 000 EUR

Обществената поръчка е за 1 740 000 EUR "Софийска вода" ...

......... (съзастрахованите) страни може да бъде задължена да плати във връзка с юридическа отговорност на Възложителя към трети страни, свързана с упражняваната от него дейност. Прогнозната стойност на поръчката е 1 740 000 EUR без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 18 май 2018 г.


Търсят подменени документи, ощетяващи НЗОК със 150 620 лв. Две

Търсят подменени документи, ощетяващи НЗОК със 150 620 лв. Две ...

......... на лекарски права за определен период от време, припомниха запознати. В. "Монитор" опита многократно да се свърже със самия доц. Кючуков, който обаче не отговаряше дори на личния си телефон. На него отговаряше служителка от частния му очен център, която не откликна на молбите ни да се свържем с него.


Един от обичайните фактори за това е сезонната заетост От

Един от обичайните фактори за това е сезонната заетост От ...

......... под 5:1 усвояването на последните се удължава значително. Най-търсените групи професии през март обхващат работещите в сферата на персоналните услуги, продавачите, работниците в добивната и преработваща промишленост, работниците по събиране на отпадъци, работниците в селското стопанство, водачите на МПС и подвижни съоръжения, операторите на стационарни машини и съоръжения и др.


Набирането на предложенията започна За осми път b2b Media организира

Набирането на предложенията започна За осми път b2b Media организира ...

......... чрез попълнен онлайн формуляр на сайта: green.b2bmedia.bg. Кандидатстването в Националния конкурс "Най-зелените компании в България" продължава до 4 май 2018 г. Ранните кандидатури се приемат до 20 април 2018 г. Официалната церемония по награждаването ще е на 11 май 2018 година от 19 часа. ИНСМАРКЕТ е медиен партньор на конкурса.


Времето е факторът, който влияе най-много върху размера на натрупаните

Времето е факторът, който влияе най-много върху размера на натрупаните ...

......... тези, които за 20 години имат вноска всеки месец". Тя обясни, че първите, които ще придобият право да получават втора пенсия, са родените между 31 декември 1959-та и 1965 г. "Това са най-възрастните клиенти на универсалните фондове, които първи придобиват право за пенсия, съгласно условията за пенсиониране изобщо в България".


В продължение на шест месеца в специализиран кабинет за лечение

В продължение на шест месеца в специализиран кабинет за лечение ...

......... стартира кампания за безплатни прегледи на хора, пострадали при ПТП с черепно-мозъчни травми.     В продължение на шест месеца в специализиран кабинет за лечение на последиците от травма на главата и шията пострадалите при пътно транспортни инциденти ще могат напълно безплатно да се възползват от иновативния метод за функционална диагностика.


Годишната инфлация за март 2018 г. спрямо март 2017 г.

Годишната инфлация за март 2018 г. спрямо март 2017 г. ...

......... 1.9%.Средногодишната инфлация за периода април 2017 - март 2018 г. спрямо периода април 2016 - март 2017 г. е 1.4%. Индексът на цените за малката кошница за март 2018 г. спрямо февруари 2018 г. е 99.8%, а от началото на годината (март 2018 г. спрямо декември 2017 г.) е 100.6%.


Предварителните данни за производителността на труда от Евростат показват, че

Предварителните данни за производителността на труда от Евростат показват, че ...

......... даде отражение също в нарасналите разходи за труд. БТПП припомня, че средната работна заплата в края на 2017 г. достигна 1095 лв., а за София надвишава 1476 лв. С най-висок ръст в заплащането през 2017 г. се отчита в следните сектори: операции с недвижими имоти, административни дейности, образование, търговия, производство.


Пътните полицаи ще мерят скоростта в населените места, главните пътища,

Пътните полицаи ще мерят скоростта в населените места, главните пътища, ...

......... на Пътна полиция (TISPOL) и подобни операции ще има на територията на всички страни членки. Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. В рамките й екипите на "Пътна полиция" ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта.


Законът предвижда спиране от движение и глоба за ревящи превозни

Законът предвижда спиране от движение и глоба за ревящи превозни ...

......... много ефективна. КРЪПКА ДО КРЪПКА Законът за движение по пътищата е сред най-преправяните и допълвани закони. Приет през 1999 г., оттогава той е променян повече от 70 пъти, като последният ремонт е от януари 2018 г. Това означава, че в 20-годишното си съществуване ЗДП се поправя по 3-4 пъти средногодишно.


Превенцията здраве – само на хартия, нито един глобен Българинът

Превенцията здраве – само на хартия, нито един глобен Българинът ...

......... ce възcтaнoвявa гинeкoлoгичнo и дaли имa пpoблeми c къpмeнeтo. Toвa ce пpaви дo ceдмия и cлeд 30-ия дeн cлeд paждaнeтo. Пpeз тoвa вpeмe ce изcлeдвa кpъвтa и ypинaтa eднoкpaтнo. По данни на акушер-гинеколози не всички майки, особено от малките населени места, се възползват от правото на профилактични прегледи след раждането.


Катастрофиралият автобус е застрахован в ЗД

Катастрофиралият автобус е застрахован в ЗД "Евроинс" Тежка катастрофа между ...

......... на автомагистрала "Тракия". Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. ИНСМАРКЕТ се присъединява към съболезнованията за близките на жертвите! Още по темата 13 Април 2018 | Автобусът от тежката катастрофа при Вакарел е застрахован в "Евроинс"


Към мястото на катастрофата пътуват представители на застрахователя Катастрофиралият на

Към мястото на катастрофата пътуват представители на застрахователя Катастрофиралият на ...

......... Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент. Министърът на транспорта Ивайло Московски ще разпореди проверка на превозвача - фирма "Юнион Ивкони". Още по темата 13 Април 2018 | Тежка катастрофа с автобус при Вакарел, има жертви и ранени (обновява се постоянно)


Автобус се преобърна встрани от пътя при 28-мия километър на

Автобус се преобърна встрани от пътя при 28-мия километър на ...

......... пътен възел "Ихтиман" при км 34 по път I-8 Ихтиман – Вакарел, след което се продължава АМ "Тракия". Алтернативният маршрут за движение е по път I-8 Ихтиман – Вакарел – Нови хан – София. Автобусът е на фирма "Юнион Ивкони". Министърът на транспорта Ивайло Московски ще разпореди проверка на превозвача.


Световното застраховане е платило $144 млрд. Застрахователните компании в света

Световното застраховане е платило $144 млрд. Застрахователните компании в света ...

......... могат да достигнат степен на урагани, което означава скорост на вятъра не по-малко от 111 мили в час (179 км/ч или почти 50 м/с). Това съответства на категория 3 (от 5) по скалата на Сафир-Симпсън. Още по темата 23 Ноември 2017 | Застрахователи: Природните бедствия правят 2017 година най-скъпата досега


Една от причините е Brexit Рейтинговата агенция AM Best публикува

Една от причините е Brexit Рейтинговата агенция AM Best публикува ...

......... от над 100% за предходните 5 години, отразявайки слабите ценови условия, в съчетание с висока щетимост, отбелязва AM Best. Както писа ИНСМАРКЕТ в края на март, Lloyd`s обяви $2,8 млрд. загуба преди данъци за 2017 г. Още по темата 23 Март 2018 | Lloyd’s обяви $2,8 млрд. загуба преди данъци


Работна група умува за нови промени в медицинската експертиза Между

Работна група умува за нови промени в медицинската експертиза Между ...

......... инвалидите е, че според концепцията, която МЗ предлагаше, освидетелстването на хората с увреждания ще става на база на едно заболяване, а не, както сега, при съвкупност от няколко болести. Това щяло да доведе до стотици хора, чиято степен на инвалидност би била намалена, съответно и до загуба на инвалидна пенсия.


Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.03.2017 г.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.03.2017 г. ...

......... средния осигурителен доход за страната за месец февруари 2018 г. е 860,14 лв. Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.03.2017 г. до 28.02.2018 г. е 832,60 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец март 2018 г.


Заинтересуваните страни имат 3 месеца за внасяне на предложения Управлението

Заинтересуваните страни имат 3 месеца за внасяне на предложения Управлението ...

......... от CAD. Лок Чоу, основател на Асоциацията на ползвателите на безпилотни летателни апарати UAV Hongkong, определи тези предложения като дългоочаквани и много необходими. "Регистрирането на тези апарати ще бъде от изключителна полза. В случай на инцидент правителството ще знае кои са собствениците на апарата и кой носи отговорността", посочи той.


За колите на възраст до 5 години екотаксите остават същите

За колите на възраст до 5 години екотаксите остават същите ...

......... водите Нено Димов в студиото на "Денят започва" по БНТ. Над 1 млн. автомобила в България са над 20-годишни. Ще има много завишени изисквания към автомобилите на самия технически преглед от гледна точка на опазването на околната среда, посочи екоминистърът. Той добави, че промяната ще засегне и тежките превозни средства.


Двете застрахователни дружества на промишления конгломерат ще трябва да продадат

Двете застрахователни дружества на промишления конгломерат ще трябва да продадат ...

......... $20 млрд. В момента в страната застраховател може да притежава афилирани акции в размер на до 3% от пазарната стойност на собствените му активи. От финансовия регулатор настояват общото правило за изчисления по пазарна стойност, а не по стойност на придобиване да бъде приложено и по отношение на Samsung Group.


През миналата година местните брокери са събрали 63,41% от всички

През миналата година местните брокери са събрали 63,41% от всички ...

......... са продали автомобилни застраховки "Гражданска отговорност" за 3,7 млрд. румънски леи. Бруто премиите в животозастраховането достигат 2 млрд. леи (442 млн. евро). През миналата година местните брокери са събрали 63,41% от всички премии, което представлява ръст от 2,77 процентни пункта в сравнение с показателя през аналогичния период на 2016 год.


Подобни мерки ще бъдат приложени и за автомобилния пазар Китай

Подобни мерки ще бъдат приложени и за автомобилния пазар Китай ...

......... автомобили и в същото време ще снижим вносните тарифи и за някой други продукти", посочи още китайският лидер. По думите му, Китай възнамерява да ускори дейностите по отваряне и на застрахователния сектор за чуждестранните инвестиции. Азиатският икономически форум в Боао е най-големият в региона и носи неофициалното название Азиатският Давос.


Прогнозната стойност на поръчката е 190 455 лв. без ДДС

Прогнозната стойност на поръчката е 190 455 лв. без ДДС ...

......... сключване на застраховки "Гражданска отговорност", "Пълно Каско” и "Злополука на местата в МПС” на служебни автомобили, стопанисвани от общината и общински предприятия за социални услуги. Прогнозната стойност на поръчката е 190 455 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 9 май 2018 г.


Срокът за изразяване на мнения, предложения и становища приключва на

Срокът за изразяване на мнения, предложения и становища приключва на ...

......... по концептуалния модел бяха представени бележки и предложения от Българската стопанска камара и Съюза за стопанска инициатива. На база на концепцията ще бъдат разработени предложения за промени в Кодекса за социално осигуряване, с които пълно и непротиворечиво да бъде уредена фазата на изплащане на пенсиите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване.


Най-много пари идват от САЩ, Испания и Гърция Над 1,15

Най-много пари идват от САЩ, Испания и Гърция Над 1,15 ...

......... предложение презграничен банков превод в евро от България ще бъде таксуван като вътрешен банков превод в български лева. Това е значителна промяна, тъй като таксите за обикновен банков превод могат да достигнат изключително високи стойности в някои държави членки извън еврозоната - до 24 евро за превод на 10 евро.


ЕК отбелязва, че постигането на целта за намаляване наполовина на

ЕК отбелязва, че постигането на целта за намаляване наполовина на ...

......... остават сред най-безопасните в света, като водещи в това отношение са Швеция (25 смъртни случая на един милион жители), Великобритания (27), Холандия (31) и Дания (32). Най-голям спад на смъртните случаи в сравнение с 2016 г. е отчетен в Естония и Словения - съответно с 32 и 20 на сто.


Данъци и осигуровки няма да се пипат, ще расте само

Данъци и осигуровки няма да се пипат, ще расте само ...

......... си ниво до 2021 г. остават и редица други социални плащания - детските надбавки, помощта за деца с тежки увреждания, вдигната от миналата година на 930 лв., и т.н. АНГАЖИМЕНТ За учителските заплати ежегодно ще се отпускат по 330 млн. лв. допълнително, както беше обещано още в началото на мандата.


В момента в България пациентите доплащат лични средства за здравеопазване

В момента в България пациентите доплащат лични средства за здравеопазване ...

......... по този повод шефката на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова. ТЕОРИЯ Дариткова цитира четири основни фактора за общественото здраве - 50% е влиянието на начина на живот, по около 20% - на факторите на околната среда и на наследствеността, а едва 10% е влиянието на системата на медицинското обслужване.


81,6% смятат, че тировете трябва да плащат по-високи такси, защото

81,6% смятат, че тировете трябва да плащат по-високи такси, защото ...

......... тол системата беше подписан от Агенция "Пътна инфраструктура" с международния консорциум "КАПШ трафик солюшънс" на 15 януари 2018 г. Очаква се системата да започне да носи приходи през 2019 г. По предварителни изчисления те ще бъдат най-малко три пъти по-големи от сегашните и ще са около 1 млрд. лв. годишно.