ДФ Земеделие увеличи на 15 лв. помощта de minimis Управителният

ДФ Земеделие увеличи на 15 лв. помощта de minimis Управителният ...

......... Елхово, Малко Търново, Приморско, Созопол, Средец и Царево с въведени ограничения заради чумата по дребните преживни животни ще получат общо 55 лв. на овца/коза от помощта. По този начин стопаните ще могат да покрият загуби от нереализиране на мляко, ценови разлики на изкупена продукция и затруднения при изхранване на животните.


Степента на увреждане в повечето случаи ще се определя само

Степента на увреждане в повечето случаи ще се определя само ...

......... определя само от водещото заболяване. При определянето на ТЕЛК останалите заболявания ще оказват значение само, ако са тежки и то само в случай, че основното води до поне 80% увреждане. Данните на Съюза на слепите в България сочат, че засегнати от промените ще бъдат между 80- и 100 хил. души.


Промените ще засегнат около 80 съкратени миньори от Бобов дол

Промените ще засегнат около 80 съкратени миньори от Бобов дол ...

......... осигурителен стаж и възраст 90, от които 10 години първа категория, и навършена възраст 45 години и 4 месеца към 31 декември 2017г. От същата дата възрастта ще се увеличава от първия ден на всяка следваща година с по 2 месеца до достигане на 50-годишна възраст за мъжете и жените.


В предложения от министерството законопроект Данък „Градушка“ облагодетелства земеделците, които

В предложения от министерството законопроект Данък „Градушка“ облагодетелства земеделците, които ...

......... и ние като общество сме взели решение да стимулираме селското стопанство", посочи Нина Колчакова. Припомняме, земеделското министерство предложи законопроект за превенция от градушките, който предвижда увеличение на цената на всички имуществени застраховки. Причината – предложението и застрахователите да се включат в превенцията и финансирането на борбата срещу градушките, освен земеделците.


Има хоризонтално припокриване между дейностите на участниците в концентрацията на

Има хоризонтално припокриване между дейностите на участниците в концентрацията на ...

......... биха имали пряко отражения на националната сигурност.  Комисията счита, че наличието на съществени вертикални ефекти ще доведе до значително предимство на участниците в концентрацията пред техните конкуренти, което от своя би възпрепятствало ефективната конкуренция на анализираните пазари. Пълният текст на решението е достъпен в публичния електронен регистър на КЗК.  


Мярката е за назначаване на одитна проверка на дружеството Комисията

Мярката е за назначаване на одитна проверка на дружеството Комисията ...

......... Мярката е за назначаване на одитна проверка на дружеството Комисията за финансов надзор откри производство по прилагане на принудителна административна мярка спрямо ЗК "Лев Инс" АД за назначаване на одитна проверка на дружеството към 30.06.2018 г.Прогнозната стойност на поръчката е $95 531 Летище София ЕАД

Прогнозната стойност на поръчката е $95 531 Летище София ЕАД ...

......... причинени имуществени и неимуществени вреди на трети лица от дейността му като летищен оператор и оператор по наземно обслужване. Поръчката включва и пълна презастраховка на риска. Прогнозната стойност на поръчката е $95 531,26 без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 22 август 2018 г.


Кипърският регулатор отне през май лиценза на ЗК

Кипърският регулатор отне през май лиценза на ЗК "Олимпик" АД ...

......... застраховане в България от 2009 г. Още по темата 07 Юни 2018 | Надзорът пак покани "Олимпик - клон България" да се издължи 24 Май 2018 | Кипърският надзор поиска от ЗК "Олимпик - клон България" да плати 11 Май 2018 | Лицензът на "Застрахователна компания Олимпик" АД е отнет


Регионалната комисия на НС прие на първо четене промените в

Регионалната комисия на НС прие на първо четене промените в ...

......... инж. Атанасов. Той подчерта, че за да е ефективна системата ще има и по-строг контрол. "АПИ в момента събира с 20 млн.лв. повече приходи от винетки в сравнение с 2017 г. и с 40 млн.лв. повече от 2016 г,което идва от засиления контрол на превозните средства с МВР", каза той.


Застрахователният договор ще бъде сключен с Гражданско дружество

Застрахователният договор ще бъде сключен с Гражданско дружество "Български национален ...

......... ядрена авария, освен ако във Виенската конвенция е определено друго. АЕЦ "Козлодуй" е определена за дружество, експлоатиращо ядрената инсталация, която включва ядрените реактори и другите съоръжения, разположени на площадката на централата, с изключение на съоръженията за управление на радиоактивни отпадъци, предоставени за стопанисване и управление на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци".


Най-скъпи са нападателите - усреднената застрахователна стойност на едно футболно

Най-скъпи са нападателите - усреднената застрахователна стойност на едно футболно ...

......... хонорарите на футболистите, наред с допълнителни показатели, като възраст, игрова позиция, национална принадлежност и др. Съвкупно те послужили за база за оценка на застрахователната цена на състезателите. Един от резултатите на проучването сочи, че най-ценните играчи са нападателите, като усреднено застрахователната стойност на едно футболно острие възлиза на $25,7 млн.Новата визия на компанията изразява амбицията и стратегията на компанията

Новата визия на компанията изразява амбицията и стратегията на компанията ...

......... България Иншурънс. България Иншурънс има над 300 корпоративни клиенти и повече от 65 хил. индивидуални клиенти. По данни на Комисията за финансов надзор през 2017 г. постигнатият пазарен дял на компанията в здравното застраховане е 22% и е реализиран премиен приход от над 14,5 мил. лева по всички линии бизнес.


В жалба до антимонополния орган се твърди, че увеличението на

В жалба до антимонополния орган се твърди, че увеличението на ...

......... правилата на конкуренцията, е необходим подробен анализ на мотивите за приемането на тези изменения, какви цели се преследват с тях, до какви ефекти за конкуренцията биха могли да доведат и има ли друг алтернативен метод за регулация в случая, се казва в мотивите за откриване на производство на антимонополния орган.


Най-голям интерес софтуерът предизвиква сред потребители на възраст между 18

Най-голям интерес софтуерът предизвиква сред потребители на възраст между 18 ...

......... конференция, на която бяха обсъждани именно въпросите, свързани с недекларираните възнаграждения т. нар. "заплати в плик". В рамките на събитието бяха представени практиките на приходните ведомства и структурите на министерствата на финансите на повече от 20 европейски държави за оценяване на мащабите на недекларираната заетост и мерките за противодействието й.


Нов

Нов "данък Градушка” ще вдигне цените на най-масовите застраховки, предупреждават ...

......... БГНЕС. Ракетната система за борба с градушките в момента покрива едва 1/3 от територията на страната. Целта е да се осигури 100% превенция. Това ще струва 28 млн. лв. годишно. Част от парите ще са от бюджета. Друга част ще е от задължителната вноска от земеделските стопани, а останалото от застраховките.


Шофьорът има право да управлява на територията на Румъния 15

Шофьорът има право да управлява на територията на Румъния 15 ...

......... е получен. На водача с отнета книжка румънският полицай издава служебна бележка, в която са описани нарушението и наказанието. С нея водачът има право да управлява на територията на Румъния 15 дни, по време на които той може да обжалва наказанието или след плащане на глоба да си освободи книжката."КПМГ Одит" и "ПрайсуотърхаусКупърс Одит" ще заверяват отчетите на пенсионното ...

......... на компанията и на управляваните от нея фондове – универсален, професионален и доброволен. С друго свое решение Надзорът утвърди "Eковис Одит България” ООД и "Захаринова и партньори" ООД за одиторски дружества, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г. на "Животозастрахователен институт” АД.  


Започва анализ на средата за предлагане на подобни нови продукти,

Започва анализ на средата за предлагане на подобни нови продукти, ...

......... технологични решения в областта на финансовите услуги. По този начин започва анализ на средата за предлагане на подобни нови продукти, които целят да модернизират бизнеса. На и-мейл адрес [email protected] може да се задават въпроси и да се предлагат конкретни проекти. Изискването е писмата да бъдат подписани с квалифициран електронен подпис.


Борислав Михайлов, Орлин Пенев и Юри Копач са преизбрани за

Борислав Михайлов, Орлин Пенев и Юри Копач са преизбрани за ...

......... Веселинов Аврамов и Пламен Ангелов Шинов за нови членове на Управителния съвет на Гаранционния фонд. Регулаторът изиска допълнителна информация относно Борислав Иванов Михайлов, Орлин Ценков Пенев и Юри Константинов Копач във връзка с преизбирането им за членове на Управителния съвет на фонда. Председател на Управителния съвет е Борислав Михайлов.  


Застрахователите виждат потенциал при използването на дронове при бедствия Европейската

Застрахователите виждат потенциал при използването на дронове при бедствия Европейската ...

......... ограничено въздушно пространство.  По отношение на опасенията, свързани с неприкосновеността на личния живот и сигурността, свързана с безпилотните полети, както и предложените решения като ограничения на въздушното пространство или "зони без полети", Insurance Europe приветства гъвкавостта на равнище държави-членки. Insurance Europe обединява 34 национални застрахователни и презастраховатетелни асоциации в Европа.


След две години в страната влиза задължителна дългосрочна засктрахователна програма

След две години в страната влиза задължителна дългосрочна засктрахователна програма ...

......... Life, 30-годишен мъж ще заплати 206 сингапурски долара (равнява се на 253-254 лв.) премия, в сравнение с 253 сигнапурски долара (към 311-312 лева), които ще плати жена на същата възраст. Очакваната продължителност на живота при жителите на Сингапур е: за мъжете – средно 80,7 години, за жените — 85,2 години.


Регистрираните безработни в края на месеца са общо 188 576

Регистрираните безработни в края на месеца са общо 188 576 ...

......... машини и съоръжения; продавачи; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия и сродни на тях; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; монтажници; помощници при приготвяне на храни; преподаватели; водачи на МПС и подвижни съоръжения и др.  


Автомобилните застраховки бележат увеличение с 2,6% Индексът на потребителските цени

Автомобилните застраховки бележат увеличение с 2,6% Индексът на потребителските цени ...

......... инфлация е 0.5%. Инфлацията от началото на годината (юни 2018 г. спрямо декември 2017 г.) е 1.4%, а годишната инфлация за юни 2018 г. спрямо юни 2017 г. е 3.0%. Средногодишната инфлация за периода юли 2017 - юни 2018 г. спрямо периода юли 2016 - юни 2017 г. е 1.6%.


Феновете от Съединените щати и Мексико са пазарували най-много Половината

Феновете от Съединените щати и Мексико са пазарували най-много Половината ...

......... продажби Петте събития, където феновете са платили най-много със своите карти Visa са: Лужники (Москва): 251 млн. рубли (3.4 млн. евро) Санкт Петербург: 38 млн. рубли (0.5 млн. евро) Казан: 11 млн. рубли (0.15 млн. евро) Самара 8.8 млн. рубли (0.12 млн. евро) Сочи: 8.5 млн. рубли (0.116 млн. евро)


През август ще започнат обществените обсъждания на вариантите за тарифиране

През август ще започнат обществените обсъждания на вариантите за тарифиране ...

......... 15 лв. Вероятно ще струва около 10 лв. Целта е да облекчим гражданите, както ще направим с начина на купуване на електронната винетка от следващата година – чрез мобилно приложение, през интернет, от бензиностанции или областните пътни управления, а разпознаването ще е само с номера на автомобила, посочи Николай Нанков.


Цел на Регулатора е създаването на иновативни центрове Комисията за

Цел на Регулатора е създаването на иновативни центрове Комисията за ...

......... във финансовия сектор, за да идентифицират потенциалните възможности и появяващи се рискове на ранен етап, което би довело до периодично преразглеждане и адаптиране на регулаторните рамки.   Стратегията за наблюдение на финансовите технологии (FinTech) в небанковия финансов сектор за периода от 2018 до 2020 година може да бъде намерена ТУК.


Показателят е нива от 2005 година Munich Re публикува отчет

Показателят е нива от 2005 година Munich Re публикува отчет ...

......... Най-големи щети до момента е придивзикала бурята Фредерика, която удари през януари  Великобритания и северната част на Франция. Загубите от ураганите ветрове достигнаха $2,7 млрд., от които застрахованите загуби са $2,1 млрд. Още по темата 12 Март 2018 | Застрахователните щети от бурята Фредерика в Европа достигнаха 1,5 млрд. евро


Националното радио е заделило 150 хиляди лева за застраховката Българското

Националното радио е заделило 150 хиляди лева за застраховката Българското ...

......... сума за движимото имущество, намиращо се в сградата на БНР и в мобилното записващо студио са посочени балансови стойности отделно в приложения към обществената поръчка. Прогнозната стойност на поръчката е 150 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 22 август 2018 г.


Освен информация за осигурителните им права, в писмата са посочени

Освен информация за осигурителните им права, в писмата са посочени ...

......... (ПИК), издаден от НОИ. Такъв код те могат да получат във всяко териториално поделение на институцията. ПИК предоставя лесен и удобен начин за ползване на редица електронни и административни услуги през интернет страницата на НОИ, както и позволява на потребителите да проследят осигурителната си история в Регистъра на осигурените лица.


Целта е намаляване на разходите и увеличаване на ефективността Лондонският

Целта е намаляване на разходите и увеличаване на ефективността Лондонският ...

......... пласиране, като 80% от бизнеса ще бъде пуснат по електронен път през следващата година. Lloyd’s също така обяви създаването на нов ускорител за иновации - Lloyd`s Lab. Преди броени дни ИНСМАРКЕТ съобщи, че главният изпълнителен директор на Lloyd’s of London Инга Бийл има намерение да подаде оставка през 2019 г.


Глобата за гратисчиите по пътищата става 24-часова винетка Глобата за

Глобата за гратисчиите по пътищата става 24-часова винетка Глобата за ...

......... банкови карти, с карти за гориво, както и в брой в определени пунктове. При тол-таксата е предвидено тя да зависи от екологичната категория на превозното средство. За винетките за леки коли е записано, че от 1 септември 2018 г. те трябва да бъдат валидирани до 30 дни след закупуването им.


Застрахователният агент ще предлага застраховки „Други имуществени вреди“ Комисията за

Застрахователният агент ще предлага застраховки „Други имуществени вреди“ Комисията за ...

......... 9 на Раздел II от Приложение № I от Кодекса за застраховането (КЗ) - Други имуществени вреди. "А1 България" ЕАД е със седалище и адрес на управление: гр. София, район "Илинден", ул. "Кукуш" № 1. Дружеството се управлява и представлява заедно от г-н Александър Василев Димитров и г-н Младен Маркоски.


Следващият етап от процеса e вливане на придобитата банка

Следващият етап от процеса e вливане на придобитата банка "Инвестбанк" ...

......... получаване на нужните одобрения от компетентните регулаторни органи. Продажбата на акциите е регистрирана в "Централен депозитар" АД. Следващият етап от процеса, съгласно стратегията на "Инвестбанк" АД, е преобразуване на "ТБ Виктория" ЕАД чрез вливане в новия едноличен собственик. Това ще доведе до повишаване стойността на балансовите активи на "Инвестбанк" АД.


В сайта на института има описание как се ползва новата

В сайта на института има описание как се ползва новата ...

......... се в приемните, но единствено в деня на заявката и не по-рано 60 минути преди заявения час. След това от билетоподаващото устройство се издава талон, който насочва клиента към съответното гише, където ще бъде обслужен. Всички стъпки са надлежно описани на интернет страницата на НОИ в подробна инструкция за ползване.


15 са българските застрахователи и 42 - застрахователните брокери, работещи

15 са българските застрахователи и 42 - застрахователните брокери, работещи ...

......... на други държави членки на ЕС, а 1 е преустановил извършването на дейност. Към 30 юни 2018 г. общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 42. 


Според асоциацията трябва да се промени данъчната формула Асоциацията на

Според асоциацията трябва да се промени данъчната формула Асоциацията на ...

......... Цветелина Цанева, тази такса не е екотакса, а е продуктиво и се дава за рециклиране на автомобила. Според асоциацията трябва да се промени данъчната формула. От браншовото сдружение предупредиха, че няма да приемат промените. Още по темата 12 Юли 2018 | Увеличават екотаксите за старите коли, падат тези за новите


Максимално концентриран съм да направим

Максимално концентриран съм да направим "Дженерали" най-печелившата компания в България, ...

......... на професионалния си път Данчев. Основните показатели, по които се съди за една компания, са качеството и количеството на резервите и нейния капитал, посочва застрахователният експерт. За бъдещето той споделя, че е максимално концентриран да направи "Дженерали" най-печелившата компания в България, "Не сме много далеч от това", допълва още Данчев.


Падат екотаксите за нови автомобили. Собствениците им ще плащат с

Падат екотаксите за нови автомобили. Собствениците им ще плащат с ...

......... Основният фокус е върху големите, които досега не бяха обхванати”, заяви Нено Димов.   Търговците твърдят, че ако държавата иска да стимулира купуването на нови коли, трябвало да помисли за данъците. Превозвачи и вносители на коли плашат с протест. Дали и кога ще има - ще стане ясно следващата седмица.


Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.06.2017 г.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.06.2017 г. ...

......... е 884,18 лв. Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.06.2017 г. до 31.05.2018 г. е 849,72 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец юни 2018 г., съгласно чл. 70, ал. 2 от Кодекса за социално осигуряване.


Това ще е трето съдийство на Гюнет Чакър в рамките

Това ще е трето съдийство на Гюнет Чакър в рамките ...

......... че с най-голям шанс да се окичи с титлата световен шампион на това първенство е тимът на Франция. В челната тройка на фаворитите лондонският Lloyd’s бе включил и отборите на Англия и Бразилия. Последният отбор обаче показа разочароваща феновете игра и заслужено взе самолета за родината преди края на шампионата.


Центърът за градска мобилност в София поставя 600 скоби на

Центърът за градска мобилност в София поставя 600 скоби на ...

......... си махне скобата, досега го глобяваха само 30 лв. С новата наредба глобата става по-голяма: 30 лв. + времето за престой на колата със скоба. Ако не ги плати шофьорът, трябва да ги плати собственикът на колата, на която е поставена скоба”, обясни Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.


През тази година се очаква коефициентът на щетимост по автомобилната

През тази година се очаква коефициентът на щетимост по автомобилната ...

......... той е бил на ниво 84%. Фактическата щетимост, според застрахователите, през миналата година е била над очакваното (около 90%). Концентрацията на пазара продължава да расте и компаниите от Топ-10 вече държат 76% от сектора (срещу 75% приз 2017-та и 74% през 2016-та). Първите пет дружества пък формират половината от пазара.


Застраховката ще бъде предлагана в над 120 страни и според

Застраховката ще бъде предлагана в над 120 страни и според ...

......... на нормативните и налоговите изискванията във всеки регион, където може да бъде приложен. Продуктът се основава на глобалната мрежа на Chubb в над 120 страни и предоставя комплексно клиентское решение, което, според Aon, "е без аналог от подобен мащаб". Обхватът на Platinum е $500 млн. с възможност за разширяването му.


Евростат отчете увеличение в цените на жилищата в ЕС с

Евростат отчете увеличение в цените на жилищата в ЕС с ...

......... жилищата в началото на 2018 година беше отчете в Латвия (скок с 13,7%), следвана от Словения (с 13,4%), Ирландия (с 12,3%) и Португалия (с 12,2%). В същото време спад при цените на жилища на годишна база е отчетен единствено в Швеция (с 0,4%), Италия (с 0,4%) и Финландия (с 0,1%).


Увеличаване на населението в ЕС през 2017 година, но при

Увеличаване на населението в ЕС през 2017 година, но при ...

......... година с общо 45,8 хиляди. България за съжаление е начело и на класацията в рамките на ЕС за най-негативно отношение на новородените към починалите, като нивото на естествена популация в нашата страна е от -6,5 на всеки 1000 българи (9,0 новородени на 1000, но при 15,5 починали на всеки 1000).


Зелените атакуваха новия енергоблок в Ледвице на чешката компания CEZ

Зелените атакуваха новия енергоблок в Ледвице на чешката компания CEZ ...

......... ще следят внимателно въпрока и ще огласят информация, ако някой от застрахователите подкрепи проекта Ledvice III. Припомняме, в началото на тази година Generali препозиционира стратегията си към зелени инвестиции. По-късно Allianz се отказа от застраховане на въгледобивните компании. Отказ от застраховане в отрасъла заявиха и Swiss Re, и Munich Re.


Регулаторът актуализира списъците всяка седмица 50 застрахователни брокери все още

Регулаторът актуализира списъците всяка седмица 50 застрахователни брокери все още ...

......... неплащане на таксите за общ финансов надзор в установените срокове комисията и нейните органи могат да откажат предоставянето на административна услуга на поднадзорното лице до изпълнение на задължението му за заплащане на таксата заедно с начислените лихви за забава и разноските по образуваното изпълнително производство. Регулаторът актуализира списъците всяка седмица.


Временно е спряно движението на камиони по пътя Враца -

Временно е спряно движението на камиони по пътя Враца - ...

......... Мизия. Това съобщи за Нова областният управител на Враца Малина Николова. За днес жълт код за валежи е обявен за осем области на страната. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище и Русе. Очакваните валежи са до 30 литра на квадратен метър.


В началото на миналия месец в източните части на страната

В началото на миналия месец в източните части на страната ...

......... подобен размер, Sava Re Group все още може да постигне плана за 2018 г. Припомняме, на 8 юни т.г. мощна буря удари Словения и причини множество щети. Градушка с 10-сантиметрови ледени късове повреди повече от 400 къщи в източната част на страната, изпочупи стотици автомобили и унищожи много земеделска продукция.


Обществената поръчка е за задължителна застраховка

Обществената поръчка е за задължителна застраховка "Трудова злополука" Столична община ...

......... на трудова злополука; -медицински разходи, включително разходи за медикаменти и медицински изделия, при трудова злополука; -допълнителни рискове без заплащане на допълнителна премия по предложение на участника. Прогнозната обща стойност е 40 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 9 август 2018 г.


Икономическата конюнктура го позволява увеличение на заплатите, сочат данните на

Икономическата конюнктура го позволява увеличение на заплатите, сочат данните на ...

......... време правителството изразява ясни намерения за намаляване на външния дълг. Вместо да отидат за дългове, тези  пари могат да се инвестират и без това  дефицитния пазар на труда под формата на заплати и други стимули, обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Всички материали от семинара могат да бъдат намерени ТУК.


Като една от причините за ниския обхват на допълнителното застраховане

Като една от причините за ниския обхват на допълнителното застраховане ...

......... НЗОК – например лечението на спешни състояния и  социално значими болести, а не защото философията на промяната противоречи на основния закон. От ГЕРБ обаче не пожелаха да приемат разделянето на пакети в рамките на предишния парламент. На този етап не се предвижда вдигане на задължителната здравна осигуровка, каза още Дариткова.


Става дума за медикаменти, използвани за лечение на артериална хипертония,

Става дума за медикаменти, използвани за лечение на артериална хипертония, ...

......... които имат аналогични терапевтични индикации. Те могат да бъдат използвани в алгоритъма за лечение на техните пациенти в съответствие с одобрената кратка характеристика на продукта, както и националните и международни терапевтични насоки и стандарти вместо блокираните лекарствени продукти, съдържащи валсартан. Списък на блокираните лекартвени продукти може да бъде намерен ТУК


Васил Велев от АИКБ смята, че твърденията, че определени професии

Васил Велев от АИКБ смята, че твърденията, че определени професии ...

......... ниво", заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Според него обаче това може да е от полза за страната ни. "Ние имаме един от най-добрият интернет в света, може би защото започнахме малко по-късно. Та нищо чудно нашите недостатъци да се превърнат в наше предимство в недалечно бъдеще", каза Манолов.


Италиански институт проведе проучване, с чиито резултати технологичните гиганти не

Италиански институт проведе проучване, с чиито резултати технологичните гиганти не ...

......... да не съответстват на стандарта на закона, посочи още Гойенс. Представител на Google Alphabet заяви, че компанията е обновила политиката си за конфиденциалност и използва несложен език и понятия. Представител на Amazon също посочва, че политиката за конфиденциалност съответства на изискванията на GDPR. От Facebook засега не са коментирали информацията.


Финансовите и застрахователните компании на Острова са инвестирали средно по

Финансовите и застрахователните компании на Острова са инвестирали средно по ...

......... на SavoyStewart Дарън Бест, заради увеличаващите се кибератаки компаниите не могат да игнорират този проблем. "Фирмите стават все по-зависими от онлайн-екосистемите при правенето на бизнеса, ето защо техните уебсайтове и цифрови комуникации стават все по-голяма мишена за кибератаки", посочи още тй. В допитването са участвали над 800 компании от Великобритания.


Никой не изследва тежките пътни катастрофи, посочи бивш шеф на

Никой не изследва тежките пътни катастрофи, посочи бивш шеф на ...

......... той допуска грешки волно или неволно. Когато допуска умишлени грешки, държавата трябва така да въздейства, че той да прави все по-малко умишлени грешки", заяви Милчев. По думите му в момента контролът по пътищата е статичен, а трябва да стане динамичен. "В самото движение да се движат полицейските автомобили”, поясни Милчев.


Продаваната компания Generali Leben е оценена на до 1 милиард

Продаваната компания Generali Leben е оценена на до 1 милиард ...

......... налива още 120 млн. евро в Индия 13 Юни 2018 | Generali купи Аdriatic Slovenica и затвърди присъствието си в ЦИЕ 07 Юни 2018 | И Generali обяви партньорство в банковото застраховане с UniCredit 23 Май 2018 | Generali с план за вътрешен ръст и разширяване на развиващите се пазари


Застрахователите поемат ангажимент да не застраховат или инвестират в компании

Застрахователите поемат ангажимент да не застраховат или инвестират в компании ...

......... наследство ЮНЕСКО приветства този знаков ангажимент на застрахователния сектор по защита на обектите от културното наследство. Призоваваме застрахователите по целия свят да се присъединят към този глобален договор, защото постоянната защита на тези места има първостепенно значение за цялото човечество", коментира  директорът на Центъра за световното наследство, г-жа Мехтилд Рослер.


Доц. д-р Ирена Маркова бе почетена от представители на финансовия

Доц. д-р Ирена Маркова бе почетена от представители на финансовия ...

......... значими изследвания и учебници по застраховане. Като се присъединява към изобилието от честитки, ИНСМАРКЕТ пожелава на доц. Маркова здраве, творческа енергия, академично дълголетие и много вяра, надежда и любов! За много години! Още по темата 04 Юли 2017 | Двойна радост за един от най-добрите ни академични преподаватели в застраховането


През последните 6 години се наблюдава спад на потенциалите възможности

През последните 6 години се наблюдава спад на потенциалите възможности ...

......... – както при цифровия, така и при управленческия опит В проучването са взели участие 1300 ръководители от над 750 компании. "Новото проучване сочи, че въпреки огромните инвестиции в цифровизацията, които към  2021 г. ще превишат $2 трлн., много компании отчитат недостатъчно ниво на цифровизиране", се казва в заключенията на Capgemini.


Ведомството е отделило 7500 лв. за застраховка

Ведомството е отделило 7500 лв. за застраховка "Злополука" Община Стара ...

......... на работоспособност, действително извършени разходи за закупуване на лекарствени средства и медикаменти. Обществената поръчка е във връзка с програма, финансирана със средства от европейските фондове. Прогнозната стойност на поръчката е 7 500 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 26 юли 2018 г.


Към настоящия момент изпълнителната агенция разполага с 4 823 броя

Към настоящия момент изпълнителната агенция разполага с 4 823 броя ...

......... доставка на още 6 000 ракети. От началото на активния сезон по градозащита за 2018 г. - 24.04.2018 г., до 22.06.2018 г. са осъществени 194 активни въздействия, обработени са 1 009 градоопасни облака и са изстреляни 9 785 ракети. Към настоящия момент изпълнителната агенция разполага с 4 823 броя ракети.


Американската банка Colonial Bank алира п рез 2009 година Консултантската

Американската банка Colonial Bank алира п рез 2009 година Консултантската ...

......... на друг инвеститор, но от PwC не забелязали тези нарушения. Като обвинител е конституирана Федералната корпорация за застраховане на влоговете (FDIC), която понесе загуби заради фалита на Colonial Bank в размер на около $3 млрд. Приходите на PwC за миналата финансова година, завършила през юни 2017-та,  възлмизат на $37,7 млрд.


Текущата динамика на презастрахователния пазар свидетелства за малко вероятна в

Текущата динамика на презастрахователния пазар свидетелства за малко вероятна в ...

......... на презастрахователния пазар свидетелства за малко вероятна в  близко бъдеще ценова стабилност. Анализаторите подчертават, че постигането от страна на бизнес целите на Munich Re към 2020 год. зависи от "определена ценова стабилност". Прогнозите на анализаторите се отнасят не само до Munich Re, но и до европейския презастрахователен сектор като цяло.


С промени в Закона за автомобилните превози ще засилят контрола

С промени в Закона за автомобилните превози ще засилят контрола ...

......... "В директивата е записано, че превозните средства за пътна помощ не е необходимо да са оборудвани с тахографи, но е записано какво е пътна помощ. Така че ако извършват други превози, не само на автомобили за ремонт, те трябва да са лицензирани, защото това е превоз срещу заплащане", поясни Войновски.


Постепенно се нормализира животът в наводнените райони, няма опасни и

Постепенно се нормализира животът в наводнените райони, няма опасни и ...

......... зони, а трима души са били евакуирани с пряка опасност за живота в района на Правец. "Благодаря на колегите, които участваха в спасителни акции след наводнението, добре се справиха”, обяви гл. комисар Николов. Директорът на пожарната напомни, че рисковете през лятото за свързани по-скоро с пожари, а не с наводнения.


Ако промените бъдат приети, ще влязат в сила след около

Ако промените бъдат приети, ще влязат в сила след около ...

......... пунктове освен първоначалния преглед, ще издават и номерата, поясни той и допълни, че идеята е дългите опашки да изчезнат и да бъде по-лесно за хората". Припомняме, ако промените бъдат приети, ще влязат в сила след около година. Още по темата 03 Юли 2018 | Махат буквите от номерата на колите?


Ако бъде приета, промяната ще увеличи цените на адвокатските услуги

Ако бъде приета, промяната ще увеличи цените на адвокатските услуги ...

......... довежда до неоправдано забавяне на делата. В тази връзка днес от асоциацията ще представят Доклад за извършена проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет за 2018 г. Солидарни с асоциацията са още три неправителствени организации: Федерацията на потребителите в България, Българската асоциация за закрила на пациентите и Асоциация Активни потребители.


Очаква се това да стане през 2019 година Пет години

Очаква се това да стане през 2019 година Пет години ...

......... Lloyd’s Бийл е направила серица сериозни промени, насочени към модернизиране на пазара и повишаване на неговата ефективнвост. "Нейната смелост и настойчивост породиха импулс, необходим за постигане на реални промени. Благодарен съм на Инга за подкрепата, която тя ми оказа в първата година в качеството ми на председател", посочи още Карнеги-Браун.