Предвидените средства от националния бюджет са на стойност 311 млн.

Предвидените средства от националния бюджет са на стойност 311 млн. ...

......... и 9 км от път IІІ-306 Червен бряг – Чомаковци. При рехабилитацията на второкрасния път II-35 Плевен – Ловеч основно ще бъде ремонтиран тунелът при 43-ти километър, който е с дължина 400 метра. Предвижда се възстановяване на хидроизолацията на съоръжението, подмяна на съществуващата предпазна ограда, ново енергоефективно осветлението и др.


Имотите не са застраховани Правителството ще отпусне 500 000 лева

Имотите не са застраховани Правителството ще отпусне 500 000 лева ...

......... бе оказана помощ от БКС за обезопасяване на жилищните постройки. По първоначални данни именно на половин милион лева се оценяват щетите в областта. Стихията събори покриви на сгради и изпочупи бетонни електрически стълбове. Имаше и леко пострадали хора. Имотите на хората от най-сериозно засегнатия квартал - "Кулата", не са застраховани.


Авторът на одобрения проект ще получи възнаграждение от 5000 лв.

Авторът на одобрения проект ще получи възнаграждение от 5000 лв. ...

......... ще получи възнаграждение в размер на 5000 лв. при условията на настоящата обява.   Конкурсът е явен. Проектите трябва да бъдат предадени или изпратени в КФН най-късно до 25 май 2018 г.   включително.  За въпроси и допълнителна информация желаещите могат да се обръщат на телефон 029404789 и на e-mail [email protected]


Броят на застрахователите, които регистрират печалба, е намалял пет пъти

Броят на застрахователите, които регистрират печалба, е намалял пет пъти ...

......... през 2017 г.  сегментът на автомобилното застраховане  регистрира загуби в размер на $27,2 млн. Автозастраховките са една трета от целия застрахователен пазар. Проблемът се корени в увеличения автопарк, както и в растящата конкуренция между компаниите. Според президента на GIA – А.К. Чер, броят на печелившите застрахователи е намалял пет пъти.


Брокерът се присъедини към алианс от над 400 компании Един

Брокерът се присъедини към алианс от над 400 компании Един ...

......... нови бизнес-модели, продукти и платформи, които по-доре ще обслужват нашите клиенти", посочват още от Marsh. Включването на брокера в EEA ще допринесе за намирането на нови решения по използването на blockchain в партньорство в други членове, а така също ще помогне и за използването на платформата Ethereum на корпоративно ниво.


Нетната печалба достигна над 2,1 млрд. евро Оперативните резултати на

Нетната печалба достигна над 2,1 млрд. евро Оперативните резултати на ...

......... на животозастрахователните продукти Нова Бизнес Стойност (New Business Value) нараства 53,8%. Нетните парични потоци в животозастраховането са 9,7 млрд. евро – сред най-добрите в Европа в този сектор. Техническите резерви за животозастраховането са се увеличили с 4,2%. Комбинираният коефициент в размер на 92,8% се потвърждава като най-добрият сред големите конкуренти.До края на годината „ОББ-Метлайф“ се влива в животозастрахователното дружество

До края на годината „ОББ-Метлайф“ се влива в животозастрахователното дружество ...

......... група KBC на застрахователния пазар в България. Животозастрахователните продукти на ОББ-Метлайф, които на практика ще бъдат предлагани от добре познатото у нас дружество ДЗИ, са необходимост за много от клиентите на ОББ. Така допълваме спектъра на предлаганите от KBC в България финансови продукти за удобството и удовлетвореността на нашите клиенти".


Компанията планира да похарчи около 600 милиона британски лири за

Компанията планира да похарчи около 600 милиона британски лири за ...

......... 130 млн. евро. През 2017 г. оперативната печалба на Aviva достигна 3,1 млрд. паунда, като добрите резултати се дължот основно на представяне на британското подразделение. Още по темата 20 Ноември 2017 | Холандската група Аchmea продава своя ирландски животозастраховател на Aviva 13 Юли 2017 | Британският застраховател Aviva купува стартъпи


У нас един стоматолог се грижи за 800 души В

У нас един стоматолог се грижи за 800 души В ...

......... зъболекарят, ако отвори кабинет, той е фалирал още преди това", коментира д-р Шарков.   Същевременно обаче, ако разделим българското население на действащите у нас зъболекари, то ще се окаже, че един стоматолог се грижи за 800 души. Това според съсловието означава, че специалистите са повече от необходимото за нашата територия.


През 2017 год. стана ясно, че компанията търси застрахователни специалисти

През 2017 год. стана ясно, че компанията търси застрахователни специалисти ...

......... допълнена с предложения за застраховане на бизнеса, които да се продават чрез специално разработен портал. Около 45% от клиентите на Amazon са готови да разгледат онлайн магазин за автозастраховки, а 38% са изразили съгласие да си купят животозастраховки от Amazon. През 2017 год. стана ясно, че Amazon търси застрахователни специалисти.


1755 са починалите на 100 000 души в Северозападния регион

1755 са починалите на 100 000 души в Северозападния регион ...

......... Данните сочат, че 36% от българите пушат редовно, което ги нарежда на 5-то място в Европейския регион. Средната консумация на чист алкохол на глава от населението у нас е 12 литра, което е с 3.5 литра повече от средното за региона. 59% от населението у нас е с наднормено тегло.Новорегистрираните безработни са 20 260 лица Продължава да намалява броят

Новорегистрираните безработни са 20 260 лица Продължава да намалява броят ...

......... транспорта; квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия и сродни; продавачи; водачи на МПС и подвижни съоръжения; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; персонал, полагащ грижи за хората; помощен административен персонал по обслужване на клиенти и други.


15 български застрахователи компании и 43 брокера работят на европейските

15 български застрахователи компании и 43 брокера работят на европейските ...

......... членки на ЕС. Към 28 февруари 2018 г. общият брой на българските застрахователни дружества, работещи в страните от ЕС, е 15. През месец февруари 2018 г. няма нови застрахователни посредници със седалище България, заявили намерение да извършват дейност в ЕС. Така общият брой на нашите посредници в ЕС е 43.


20 на сто от катастрофите по родните пътища са резултат

20 на сто от катастрофите по родните пътища са резултат ...

......... и министерствата, които могат да ни съдействат, добави доц. Миланова. Една трета от живота си прекарваме в сън. Има болести, които са много сериозни по време на сън. Те са лечими в по-голямата си част и биха могли да предотвратят този голям проблем със сънливото шофиране през деня, допълни сомнологът.


Платформата е първата по рода си в света и се

Платформата е първата по рода си в света и се ...

......... в региона. Компанията също така организира редица събития в рамките на инициативата Blockchain Hub Bulgaria, които събират ентусиасти и обогатяват познанията си в областта. Една от целите на Jarvis Edge е да допринесе за голямата промяна – всеки, който желае, да има достъп до всички възможности, които блокчейн технологията осигурява.


Коефициентът на заетост за населението на възраст 20 - 64

Коефициентът на заетост за населението на възраст 20 - 64 ...

......... жените. Броят на обезкуражените лица на възраст 15 - 64 навършени години е 112.2 хиляди. Относителният дял на рано напусналите образование и обучение от населението на 18 - 24 навършени години е 12.7%. Относителният дял на завършилите висше образование от населението на възраст 30 - 34 навършени години е 32.8%.В компанията смятат, че настоящата стойност на биткойна е равна

В компанията смятат, че настоящата стойност на биткойна е равна ...

......... в най-близко време стойността на биткойна ще падне под февруарския минимум и може да достигне $5000. Пред декември 2017-та биткойнът достигна максималния в историята ръст от почти $20 000, а в началото на т.г. всички криптовалути започнаха рязко да поевтиняват. Към момента курсът е равен на $8 300 за биткойн.


Работата с новата система е напълно автоматизирана 28 нови системи

Работата с новата система е напълно автоматизирана 28 нови системи ...

......... участие на служител. След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР. Това става по два начина. Единият е при наличие на 3G или 4G свързаност, тогава информацията се предава дистанционно. А при втория, паметта на устройствата се свърза директно с вътрешната мрежа на МВР.


През 2016 г. едно лице е изяло средно 88 кг.

През 2016 г. едно лице е изяло средно 88 кг. ...

......... изделия, 45,6 кг месо и е изпило 27,3 л. алкохол, от които 20,3 л. - бира.изяли сме средно 70 кг. зеленчуци и 49 кг. плодове. Консумирали сме 17,3 прясно мляко и 27,5 кг. кисело мляко, 11,8 кг. сирене и едва 3,9 кг. кашкавал. изяле сме средно и по 140 яйца.


Създава се и бюро за надзорно управление на националните пазари

Създава се и бюро за надзорно управление на националните пазари ...

......... 01 Март 2018 | Застрахователният регулатор на Китай погна три компании заради нарушения 26 Февруари 2018 | Китайската държава взе под контрол застрахователния гигант Anbang 20 Февруари 2018 | Китайският регулатор откри множество нарушения при застрахователни продукти 01 Февруари 2018 | В Китай обсъждат обединяване на банковия и застрахователния регулатори


Общините искат НС да им даде правомощия в закона да

Общините искат НС да им даде правомощия в закона да ...

......... правомощия за опазване на обществения ред. "Опитваме се да създаваме инспекторати, звена, но те няма правомощия за издаване на актове. Към настоящия момент по-големи общини имат т.нар. общинска полиция, но тъй като издръжката на един полицай е доста голяма, не всички общини могат да си позволят това нещо", заяви Георгиев.


Идеята е по-скоро дъвка за политиците след всяко по-сериозно бедствие

Идеята е по-скоро дъвка за политиците след всяко по-сериозно бедствие ...

......... 08 Декември 2014 | Томислав Дончев заговори за Катастрофичен застрахователен пул 17 Юни 2014 | Държава, бизнес и експерти обсъждаха катастрофичните рискове в България 17 Юни 2014 | Видео Вариантите пред България за създаването на Катастрофична застрахователна програма (видео) 13 Януари 2014 | Задължителна полица за бедствия от 2015 година?


Според регулатора в страната, това е най-високият темп на ръста

Според регулатора в страната, това е най-високият темп на ръста ...

......... общото застраховане нараства с 27,5% до 3,1 трлн юаней. Този резултат е най-високият темп на ръста от 2008 год., посочват от CIRC. Още по темата 01 Март 2018 | Застрахователният регулатор на Китай погна три компании заради нарушения 26 Февруари 2018 | Китайската държава взе под контрол застрахователния гигант Anbang


Проучване сравнява американската здравна система с тази в десет развити

Проучване сравнява американската здравна система с тази в десет развити ...

......... в сравнение с 80,7 до 83,9 години в другите страни. "Докато САЩ продължават да се изправят пред по-високи разходи за здравеопазване, е важно да се придвижат към намаляване на разходите", твърди Ирене Папаниколас, един от авторита на изследването и професор по икономика на здравеопазването в Лондон (London Schools of Economics).


Броят на убитите пешеходци е скочил с над 30% само

Броят на убитите пешеходци е скочил с над 30% само ...

......... пострадалите са 419. Основните причини за катастрофите си остават несъобразена и превишена скорост, неправилни маневри, отнемане на предимство, неправилно изпреварване и употреба на алкохол или друго упойващо вещество. Най-често нарушенията се правят от шофьорите - в над 95% от случаите. Нарушения на пешеходци са регистрирани при под 2% от катастрофите.


До 18 март 2018 г. на органите на МВР провеждат

До 18 март 2018 г. на органите на МВР провеждат ...

......... 55 км/ч. Пресата между волана, въздушната възглавница и седалката е напълно достатъчна предпоставка за летален край. Много шофьори смятат, че, носейки колан, те осигуряват своята безопасност, без да осъзнават, че той по никакъв начин няма да им помогне, ако не накарат пътника зад себе си също да постави колана си.


Над 20 екипа работят по ремонтите на столичната пътна мрежа,

Над 20 екипа работят по ремонтите на столичната пътна мрежа, ...

......... трасе по "Граф Игнатиев" , което ще бъде изпълнено и по нова технология, са предвидени 6,3 млн. лв. Очаква се да продължи реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков′′. С нов облик ще се сдобие и бул. "Скобелев". Ще започне и първият етап от изграждането на Източната тангента от бул. "Ботевградско шосе".


В световен план разликата в доходите между двата пола е

В световен план разликата в доходите между двата пола е ...

......... организацията в световен план разликата в доходите между двата пола е 26 на сто. В Европа тази разлика е около 16 на сто, а в България – 14%, сочат данни на КНСБ. Друга тема, която ще разглежда управителният орган на МОТ, ще бъде последиците от глобализацията и реформите на ООН.


Събитието ще се състои на 12 април в столицата Шестата

Събитието ще се състои на 12 април в столицата Шестата ...

......... 20 години насам в над 20 страни по света. Тези събития са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката. В България това е шестата поред конференция, като предишните пет преминаха при голям успех.


Пенсионната компания ще бъде проверявана от

Пенсионната компания ще бъде проверявана от "Делойт Одит" и "АФА", ...

......... - Родина" и Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми "ДСК – Родина". С друго свое решение Надзорът утвърди избора на "Синдикална взаимозастрахователна кооперация - СиВЗК” за "Мазарс" ООД и "Захаринова и партньори” ООД като одиторски дружества, които да проверят и заверят съвместно Годишния финансов отчет за 2017 г. на застрахователя.


Техният размер се увеличава с 10,3% в сравнение с края

Техният размер се увеличава с 10,3% в сравнение с края ...

......... г. се увеличават с 97.1 млн. лв. (7.4%) до 1.417 млрд. лв. при 1.320 млрд. лв. към края на същото тримесечие на 2016 година. Относителният им дял в общия размер на застрахователните технически резерви към края на декември 2017 г. е 33.3% при 33.6% в края на декември 2016 година.


Рискът от сърдечен удар нараства с около 5% за всеки

Рискът от сърдечен удар нараства с около 5% за всеки ...

......... на сърдечен инфаркт, за нуждите от промяна в начина на живот и за лекарствата, градските власти трябва да помислят за рисковите фактори на ниво население, казва Хитиндер Гурм, професор по медицина, главен клиничен директор на Michigan Medicine и старши автор на проучването. "Температурните колебания са често срещани и често предсказуеми".


Годишните приходи на компанията в направление „Животозастраховане“ достигнаха над 77

Годишните приходи на компанията в направление „Животозастраховане“ достигнаха над 77 ...

......... 0,7% в сравнение с 2016 г. Международната мрежа на "Уника" се отличава със значително по-голяма динамика. Годишно приходите нарастват с 14,9% или 1,6 млрд. евро, а делът на страните извън австрийския пазар достигна 30% през 2017 г. Брутната печалба на UNIQA Insurance Group е 242,2 милиона евро през 2017 г.


Надзорът утвърди избора на последното си заседание   Комисията за

Надзорът утвърди избора на последното си заседание   Комисията за ...

......... Бетова е и член на Управителния Съвет и Изпълнителен директор на ЗД "Евроинс". Бетова ръководеше софийския клон на "Кю Би И Иншурънс (Юръп) Лимитид", а след като "Еврохолд България" купи застрахователния бизнес на международната група QBE у нас и в Румъния през 2013 г., премина в "Евроинс" като изпълнителен директор.


Новите правила дават право на личните доктори, те не знаят

Новите правила дават право на личните доктори, те не знаят ...

......... определиха от Сдружението на общоопрактикуващите лекари възможността някои данни за заболяванията му да бъдат блокирани по негово искане. Такава възможност не е обсъждана в сдружението, коментира неговият председател доц. Любомир Киров и припомни, че общопрактикуващите лекари в страната са 4747, като те са регистрирани поименно за администратори на лични данни.


Размерът на застрахователната премия е $1,52 месечно В Япония е

Размерът на застрахователната премия е $1,52 месечно В Япония е ...

......... най-голям източник на безпокойство за японците се явява "собственото заболяване или заболяване на член от семейството", защото това носи след себе си финансово и социално бреме както за болния, така и за неговите близки. Още по темата 20 Февруари 2018 | Японски застрахователи намаляват премиите заради дълголетие на клиентите си


Управлението на автономния китайски район иска да промотира Хонконг като

Управлението на автономния китайски район иска да промотира Хонконг като ...

......... "Целта ни — отбеляза Пол Чан —  е да промотираме Хонконг като регионален застрахователен център и да укрепим ролята му като център за управление на рискове в рамките на програмата Belt and Road Initiative." Още по темата 22 Февруари 2018 | Животозастрахователният пазар в Хонконг регистрира бум на M&A сделките


Швейцарски експерти определиха ураганната буря като най-скъпоструващото бедствие в Европа

Швейцарски експерти определиха ураганната буря като най-скъпоструващото бедствие в Европа ...

......... Фредерика е бил най-разрушителното и скъпоструващо бедствие в Европа от времето на урагана Кирил през 2007 г., който доведе до застрахователни загуби в размер на 3,7 млрд. евро ($4,6 млрд). Още по темата 02 Март 2018 | Ураганните бури в Холандия през януари отвяха поне 100 млн. евро от Achmea


През юли 2018 г. отново ще бъдат преизчислени пенсиите за

През юли 2018 г. отново ще бъдат преизчислени пенсиите за ...

......... отново ще бъдат преизчислени пенсиите за трудова дейност с по-високата тежест на една година осигурителен стаж. Той допълни, че за 2018 г. тежестта на една година осигурителен стаж в пенсионната формула е 1,169 на сто, като процентът на нарастване в сравнение с този през 2017 г. е 3,8 на сто.


Службите са в готовност, взети са всички мерки, заяви директорът

Службите са в готовност, взети са всички мерки, заяви директорът ...

......... ситуацията. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обобщи, че на оперативното съвещание, проведено по разпореждане на премиера Бойко Борисов, са докладвали всички министерства и че ситуацията е под контрол. В община Хайредин положението е овладяно. Министерството на отбраната е в готовност с 16 модулни формирования да съдейства и реагира при необходимост.


Миналата година в Русия са регистрирани близо 30 000 престъпления

Миналата година в Русия са регистрирани близо 30 000 престъпления ...

......... "Ура". По данни на главния прокурор Юрий Чайка през периода 2016-2017 г. в Русия са били уволнени като изгубили доверие почти 1500 корупционери. По този начин се уволняват само хора, извършили груби корупционни нарушения, отбелязва "Комерсант".   "Ще бъдат преброени всички рушветчии в Русия", убеден е обаче електронният вестник "Деита".


Те настояват парите за увеличение на заплатите им да бъдат

Те настояват парите за увеличение на заплатите им да бъдат ...

......... Канада. Средно семейният лекар там получава 212 000 щ. д. годишно, а хирургът - 354 000 долара, като сумите не включват заплащането за извънреден труд. Същевременно медицинското образование в страната се подпомага от бюджетите на областните управи и струва на студентите между 2500 долара и 20 000 долара на година.


Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.02.2017 г.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.02.2017 г. ...

......... е 863,18 лв. Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.02.2017 г. до 31.01.2018 г. е 827,00 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец февруари 2018 г., съгласно чл. 70, ал. 2 от Кодекса за социално осигуряване.


Американският клон на компанията печели отличието за трети пореден път

Американският клон на компанията печели отличието за трети пореден път ...

......... които работят в компанията, са 58% от всички служители. Висшите мениджъри-жени да 34% от управленския състав на дружеството.   Глобална класация на най-добрите компании за жени-ръководители в САЩ Abbott (висши мениджъри жени: 44%) Adecco Deloitte Ernst & Young LLP FleishmanHillard IBM Johnson & Johnson KPMG L’Oréal USA Procter & Gamble


Малко над 5% в универсалните фондове са избрали нова компания

Малко над 5% в универсалните фондове са избрали нова компания ...

......... средния размер на нетните активи на универсалните пенсионни фондове е 1,12 на сто, на професионалните – 1,10 на сто и на доброволните пенсионни фондове – 0,08 на сто. Средният размер на прехвърлените средства на едно осигурено лице, променило участието си през четвъртото тримесечие на 2017 г., е 2 676,72 лв.


От комисията търсят активното съдействие на клиентите Във връзка с

От комисията търсят активното съдействие на клиентите Във връзка с ...

......... и в рамките на законовите си правомощия, КЗК ще изиска актуална информация от компетентните държавни органи и съответните браншови организации. Социално-икономическата значимост на този сектор изисква детайлно и отговорно проучване, поради което КЗК призовава обществеността за активно съдействие при предоставянето на всякаква информация и данни във връзка с настоящото производство.


Държавата променя данък премия от 2- до 18% в зависимост

Държавата променя данък премия от 2- до 18% в зависимост ...

......... разумно се застраховат. Неприятен момент в проекта е, че той ще засегне не само общото застраховане, но и животозастраховането. От SLASPO посочват, че новият законодателен акт ще задълбочи проблемите в бранша. Все пак в момента текат активни разговори, по време на които може да се избистрят и решат спорните моменти.


От регистъра на субектите на застрахователния пазар са изключени също

От регистъра на субектите на застрахователния пазар са изключени също ...

......... е оказало незначително влияние на концентрацията на пазара. Делът на Топ-20 организациите по бруто премии е нараснал с 0,6 п.п. До 78,1%. Аналогичният показател на база активи бележи ръст с 2,7 п.п. до 71,6%. Още по темата 19 Април 2017 | Поне 50 компании ще напуснат застрахователния пазар на Русия


1110 малчугани осакатени за година, 36 са убитите По три

1110 малчугани осакатени за година, 36 са убитите По три ...

......... катастрофи се дължи основно на конфликтността между пешеходното и автомобилното движение, на необезопасяване на най-рисковите участъци и кръстовища в населените места, а така също и на ниското ниво на транспортна култура и дисциплина на пешеходците и водачите. Тежестта при този вид ПТП е един загинал в приблизително всяко дванадесето произшествие.


Над 5000 души са свалили приложението, а над 200 медицински

Над 5000 души са свалили приложението, а над 200 медицински ...

......... финансови възможности, и за състоятелни пациенти. Екипът на MedicHome обобщи, че технологията никога няма да замени лекаря, но може да му помогне да бъде по-близо до пациента и от друга страна да даде на пациента свободата да бъде близо до своя специалист по всяко време, когато има нужда от това.


Надзорът одобри и други промени в управителните органи на „ОББ-Метлайф“

Надзорът одобри и други промени в управителните органи на „ОББ-Метлайф“ ...

......... член на Управителния съвет и изпълнителен директор на "ОББ-Метлайф Животозастрахователно дружество" АД. С друго свое решение регулаторът одобри Йохан Басилиус Демен за член на Надзорния съвет на "ОББ-Метлайф Животозастрахователно Дружество” АД. Стефан Адриаан Герта Делае е одобрен и за член на Управителния съвет и изпълнителен директор на "ДЗИ-Общо застраховане" ЕАД.


Касата реши да сложи таван на броя деца, които да

Касата реши да сложи таван на броя деца, които да ...

......... терапията ще правят съответните проверки и контрол върху изписаните протоколи, така че да има кръстосани проверки между комисии на регионален и на национален принцип, и контрол върху назначаване лечението на пациентите", обяснява Начева и допълва, че така ще се контролира работата на онкокомисиите в болниците, които определят терапията на пациентите.


Компаниите губят устойчивост заради непланирани загуби Новите предизвикателства пред световния

Компаниите губят устойчивост заради непланирани загуби Новите предизвикателства пред световния ...

......... нефтената и газовата промишленост. Според Marsh, тази стратегия на големите корпорации повишава риска от прекъсването на бизнес в отрасъла, а компаниите губят устойчивост заради непланирани загуби. Според доклада, загубите от прекъсване бизнеса на енергийните компании са по-големи от стойността на имуществените щети или загуби вследствие на техническа неизправност на оборудването.


Субсидираните производители на ток с нови договори От 1 юли

Субсидираните производители на ток с нови договори От 1 юли ...

......... пазара трябваше да е факт още през 2007 г. Тя добави, че е време да се спре с използването на цената на тока за социална политика. Относно двата американски теца с договори за задължително изкупуване на преферeнциални цени няма да има промени, стана ясно по време на дискусията в НС.


Извършителите на престъпленията се представят за полицейски служители и искат

Извършителите на престъпленията се представят за полицейски служители и искат ...

......... Вашите близки телефони;      - По никакъв начин не давайте /хвърляте през балкона на жилището или оставяте на улицата/ пари и накити на непознати В случай на подобни съмнителни обаждания, незабавно позвънете от мобилния си телефон или телефона на съседа Ви на телефон 112 или съобщете в най-близкото полицейско управление.


Сделката е на стойност $980 млн. и ще бъде финализирана

Сделката е на стойност $980 млн. и ще бъде финализирана ...

......... конкурент Mitsui Life Insurance Co. Японските застрахователи понесоха загуби заради спад на инвестиционните доходи в японски държавни облигации и други ценни книжа, затова усилията им са насочени към търсене на по-рискови, но високодоходни активи. Още по темата 06 Юли 2011 | Японската Nippon Life инвестира в Allianz 500 млн. евро


Първата стъпка от предлаганата реформа е намаляване на пенсионната вноска

Първата стъпка от предлаганата реформа е намаляване на пенсионната вноска ...

......... – и политически, и икономически. Става въпрос за някаква форма на социален диалог между поколенията. Има много тежки истини, които трябва да бъдат чути. Ако не се чуят сега, до 2040 г. те вече ще са създали фундаментални проблеми, които са от нивото на проблемите в Гърция", посочи още Панчев.


Преди две години контролният орган е наложил санкция и е

Преди две години контролният орган е наложил санкция и е ...

......... признати, за сертифициране трябва да има много ясни и обективни критерии и трябва да е много ясно, кой точно е органът или организацията, която има право да извършва такава дейност. И ако това не е налице, става въпрос просто за една заблуда”, каза още председателят Димитър Маргаритов пред Нова ТВ.


Финансирането на сделката ще се случи чрез дълг, кеш и

Финансирането на сделката ще се случи чрез дълг, кеш и ...

......... поевтиняха с 6,9% до 23,33 долара сутринта, тъй като според някои анализатори сделката е твърде скъпа. Главният изпълнителен директор Томас Бюберл заяви, че покупката ще позволи на АХА да доминира на глобалния пазар на застраховането на имущество и срещу злополуки и да намали експозицията си към колебанията на финансовите пазари.


Северозападния район в България - с най-ниско икономическо равнише През

Северозападния район в България - с най-ниско икономическо равнише През ...

......... Германия (38), Ирландия (2), Гърция (13), Испания (19), Франция (27), Хърватия (2), Италия (21), Унгария (7), Нидерландия (12), Австрия (9), Полша (16), Португалия (7), Румъния (8), Словения (2), Словакия (4), Финландия (5), Швеция (8) и Обединено кралство (40). Естония, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург и Малта се третират като самостоятелни региони.


не се подава и годишен отчет за дейността От тази

не се подава и годишен отчет за дейността От тази ...

......... декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата. Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


Застрахователят определи бедствието като едно от десетте най-тежки през последния

Застрахователят определи бедствието като едно от десетте най-тежки през последния ...

......... изкоренени дървета и паднали огради. Centraal Beheer, Fbto и Interpolis – дъщерните дружества на Achmea – са регистрирали 62 000 иска от частни клиенти и са приели над 100 000 обаждания. Това не включва щетите за бизнеса и селскостопанския сектор. Почти половината от всички частни искове са обработени онлайн.  


Срещу продуцента са подадени 11 иска   Застрахователната компания Chubb

Срещу продуцента са подадени 11 иска   Застрахователната компания Chubb ...

......... бе уволен от собствената си компании, а властите в Ню Йорк и Лос Анджелис започнаха разследване на обвиненията. Обвинения са отправени от около 100 жени, като част от тях са подали колективен иск в нюйоркския съд. Продуцентът отхвърли обвиненията и обяви, че е имал интимни отношения единствено по взаимно съгласие.


Отпадна и задължението продавачите да представят договори, а информацията се

Отпадна и задължението продавачите да представят договори, а информацията се ...

......... подобна услуга, но е задължение на нотариусите да изясняват всички елементи от услугата си", каза той.   Промените в закона са насочени към защита и на продавача, и на купувача, заяви комисар Бойко Рановски. Отпадна и задължението продавачите да представят договори, а информацията се получава автоматично по системата на нотариусите.


Очаква се рязка промяна в метеорологичните условия през следващите дни.

Очаква се рязка промяна в метеорологичните условия през следващите дни. ...

......... получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Медиците настояват пенсионерите и хронично болните да плащат пълния размер

Медиците настояват пенсионерите и хронично болните да плащат пълния размер ...

......... Настояват да отпадне и изискването да са на разположение денонощно. Недоволни са и от решението на Лекарския съюз да подкрепи предложението на здравното министерство извинителните бележки да влязат в основния пакет от дейности, които покрива Здравната каса. Това на практика означава,че след първи април извинителните бележки няма да се плащат.


Обществената поръчка е за застраховане на имущество и отговорности на

Обществената поръчка е за застраховане на имущество и отговорности на ...

......... техника и при: Кражба чрез взлом; Кражба, извършена с използване на техническо средство; Щети, нанесени от извършителите, включително увреждане на прегради, врати и заключващи средства. Прогнозната стойност на поръчката е 96 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 21 март 2018 г.


Компаниите имат един месец, за да поправят грешките си Застрахователният

Компаниите имат един месец, за да поправят грешките си Застрахователният ...

......... В последно време CIRC предприе активни стъпки за оптимизиране на застрахователния пазар и минимизиране на рисковете. Преди броени дни ИНСМАРКЕТ писа, че CIRC взе под свой контрол застрахователната група Anbang с произтичащите от това последици. Още по темата 26 Февруари 2018 | Китайската държава взе под контрол застрахователния гигант Anbang


Животозастраховането продължава да е моторът на бизнеса Премиите на застрахователните

Животозастраховането продължава да е моторът на бизнеса Премиите на застрахователните ...

......... общо 175,5 млрд. рубли (+1,7%). При 20 компании коефициентът на обезщетенията по ГО превишава 100% (година по-рано тази статистика е била валидна за 14 компании). При животозастраховането ръстът при обезщетенията е 21,7% (до 36,5 млрд. рубли), което е свързано с изтичане срока на по-рано сключени застрахователни договори, отчитат от надзора.


Приемът по мярката се очаква да стартира на 7 или

Приемът по мярката се очаква да стартира на 7 или ...

......... (07.03.2018 г.), и Стара Загора (12.03.2018 г.), като на кръглите маси са поканени всички общини, които реализират проекти по програмата към настоящия момент. Министърът увери кметовете, че индикациите, които се получават по време на българското председателство на съвета на ЕС е, че Общата селскостопанска политика ще запази своето адекватно финансиране.