Председателят на НС Цвета Караянчева и Генералният директор на Европейския

...
Председателят на НС Цвета Караянчева и Генералният директор на Европейския
Коментари Харесай

Караянчева: Обществените медии са ключови за културата

Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева и Генералният шеф на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ноел Къран разискваха ролята на публичните медии в Европейския съюз и тяхното бъдещо развиване.

Къран е на аудиенция в страната ни във връзка присъединяване си в Среща на публичните радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа.

Участие в нея взеха ръководителите на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и на Комисията по просвета и медии Вежди Рашидов. Генералните шефове на БНР Александър Велев и на Българска национална телевизия Константин Каменаров също участваха в срещата.

 Протестиращите музиканти от БНР посвириха на евролидерите
Протестиращите музиканти от БНР посвириха на евролидерите

Протестът на музикантите беше подсилен от доста техни сътрудници

Караянчева посочи, че публичните медии имат съществено значение за културата , образованието. Те имат и социална функционалност, акцентира тя.

По мнение на Ноел Къран доверието в публичните медии нараства, колкото повече доверието в обществените мрежи спада.

" Социалните мрежи и комерсиалният бранш са доста мощни, по тази причина би трябвало да поддържаме повече публичните медии ", изясни Къран и добави, че по време на полемиката са разисквани свободата на словото и битката с подправените вести.

" Говорихме, че публичните медии би трябвало да бъдат подкрепени и да бъдат добре финансирани, тъй като те са в основата на битката с подправените вести и на тях може да се има доверие ". Това съобщи генералният шеф на БНР Александър Велев.

Караянчева е единомислеща с Къран, че публичните медии са основни за съхраняването на културата и за одобряването на професионалните стандарти в публицистиката. Именно това показаха като причина за доверието в тях.

 Европейските водачи в София Обновена
Европейските водачи в София

Меркел, Макрон и Мей дойдоха пешком по " Моста на влюбените "

Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в София беше високо оценена и от двамата. Според ръководителят на Народно събрание по време на срещата са взети извънредно значими решения за бъдещето на Европейския съюз.

България съумя да сложи напред в дневния ред на Съюза тематиката за европейската вероятност пред страните от Западните Балкани , съобщи ръководителят на Народното събрание и добави, че сигурността в този район е значима и за сигурността в целия Европейски съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР