В студиото на Още от деня ген. Димитър Шивиков коментира

...
В студиото на Още от деня ген. Димитър Шивиков коментира
Коментари Харесай

Ген.Шивиков:В селата и малките градове хората се страхуват да излязат на улицата

В студиото на " Още от деня " ген. Димитър Шивиков разяснява последния случай, при който престъпно проявен мъж от ромски генезис атакува с секира курсанти от Националния боен университет по пътя от Сливен към Гурково. По думите на генерала това е неприемливо, защото съгласно закона военнослужещите са под специфична отбрана от страната.

" Как по този начин посягаш на човек - боец? ", запита ген. Шивиков.

Генералът счита, че курсантите не е трябвало да бягат, а да създадат нужното, с цел да може този престъпен детайл, който ги е нападнал, да си получи заслуженото.

Нападателят е бил с над 20 престъпни регистрации, с влезнали в действие присъди. Въпреки това той е на независимост и си разрешава да " раздава правораздаване ", нападайки хора.

Генерал Шивиков разяснява и снощния митинг на стотици военни в центъра на село Войводиново, които са били подкрепени от цивилни хора.

Целта на този протест, съгласно него, е да бъде " спрян таймера на цъкащата бомба " - какъвто е военният термин.

А " цъкащата бомба " е съществуващото несъгласие сред представители на циганския етнос и тези от други етноси по селата и в дребните градове.

Не е загадка, че там множеството хора се опасяват да излязат по улиците. това е самата истина, безапелационен беше генералът.

Той е уверен, че този тип престъпност ще се усилва. Затова е на мнение, че вместо да стачкуват и да желаят оставката на военния министър, те би трябвало да отидат в своите общности, да се опитат да успокоят настроенията там и да създадат старания да урегулират ситуацията, защото те знаят кои са престъпили законите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР