✔Президентът на Руската федерация има алтернатива ✔Интеграционният модел на съюзната

...
✔Президентът на Руската федерация има алтернатива ✔Интеграционният модел на съюзната
Коментари Харесай

Путин отговори на Макрон за идеята за нова Европа

✔Президентът на Руската федерация има опция

✔Интеграционният модел на съюзната страна сподели своята успеваемост, съобщи съветският президент Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин сподели печеливш политически модел на съдействие сред разнообразни страни. Това не е новото „ европейско обединяване “, за което приказва френският водач Еманюел Макрон, а Съюзната страна на Русия и Беларус – модел, от който могат да се управляват и други страни, изясняват политолози речта на Путин на Форума на Регионите на 1 юли. Руският президент в действителност разклаща нормалния международен ред, считат специалисти.

Форумът на районите оказва помощ за развиването на връзките сред Русия и Беларус и установяването на директни връзки във всички области, сподели Путин.

Основното, акцентира президентът на Руската федерация, е прилежащите страни „ освен да запазят, само че и да умножат славните обичаи на мощно другарство и взаимопомощ “.

„ Успяхме да реализираме в действителност образцово равнище на стратегическо партньорство и съюз, а Съюзната страна е образец за в действителност взаимноизгодна и равнопоставена интеграция ", съобщи той.

" Нещо повече, това се прави на правилата на взаимно почитание, поддръжка и ценене на ползите на другите. “, сподели Путин.

Руският президент акцентира значимостта на задълбочаването на междурегионалното съдействие в границите на 28 съюзни стратегии, които бяха утвърдени през ноември 2021 година

Тези документи " са предопределени да дадат спомагателен сериозен подтик за развиването на икономическата интеграция сред Русия и Беларус ", сподели Путин.

Те към този момент са изпълнени съвсем на 40% и по думите на Путин се извършват " ритмично и по график ".

Той разгласи нов пакет от стратегии за 2024-2026 година

„ Всички тези решения са ориентирани към основаване на равни стопански условия в нашите страни и образуват надеждна основа за действието на единни финансови, енергийни пазари и транспортно пространство, обща макроикономическа, софтуерна, индустриална, селскостопанска и цифрова политика “, изясни Путин.

По-нататъшната интеграция на двете страни допуска взаимноизгодно икономическо съдействие сред субектите на Руската федерация и районите на Беларус. Това към този момент дава резултати.

Както означи Путин, „ с помощта на дейното съдействие на районите през 2021 година двустранната търговия се приближи до 40 милиарда $ “.

Русия остава водач по вложения в беларуската стопанска система - над 4 милиарда $, сподели президентът на Руската федерация.

„ Безпрецедентният политически и санкционен напън от по този начин наречения групов Запад ни тласка към ускорение на обединителните процеси. Заедно е по-лесно да минимизираме вредите от противозаконните наказания, по-лесно е да овладеем производството на търсените артикули, да развием нови пълномощия и да разтеглим съдействието с другарски страни “, сподели Путин.

За тази цел ще бъдат осъществени стратегии за индустриално и софтуерно обновяване, разширение на съдействието във високотехнологичната сфера, сподели президентът на Руската федерация. Ще се развива съдействието в региона на селското стопанство и в филантропичната сфера.

„ Работата на форума ще послужи за по-нататъшното подсилване на двустранното стратегическо съдействие в полза на братските нации на Русия и Беларус “, уверен е Путин.

Моделът на Съюзната страна, който Путин построява, е „ най-ефективният вероятен “, той мъчно може да се назова концепцията на френския президент Еманюел Макрон за основаване на „ нова европейска общественост “, сподели Дмитрий Журавльов, теоретичен шеф на Института по Регионални проблеми, изясни URA.RU.

„ Да, има своите клопки ", добави специалистът.

" Но за това, което актуалният свят може да предложи, тя е съвършена ", прибавя той.

" Основната специфичност на този модел е, че врагът на моя другар е мой зложелател, защото в нашия случай общият зложелател е НАТО. В този смисъл тя е използвана на всички места. Но той към момента не е използван в чист тип, защото Русия и Беларус имат исторически специфични връзки “, счита Журавльов.

Политологът Дмитрий Нечаев е песимистичен по отношение на разпространяването на формата на Съюзната страна в други територии.

„ Това е единственият неповторим формат и той се основава на обстоятелството, че ние в действителност сме един народ и сме дружно отдавна. Това е извънреден случай”, изясни политологът.

Ако моделът на Съюзната страна наподобява прелъстителен за някой различен, той може да бъде употребен под една или друга форма, счита Дмитрий Солонников, шеф на Института за модерно държавно развиване. Русия единствено демонстрира, че това е един от форматите за взаимоотношение сред страните, само че не е единственият – има да вземем за пример Евразийски стопански съюз, БРИКС и други

„ Русия няма да постанова нищо (Путин даде ясно да се разбере това ). Русия почита политиката на други страни, техните национално-културни, исторически и стопански особености ", сподели той.

" Няма потребност всички да се набутват в прокрустово ложе, както вършат в Европейски Съюз, а по-късно да се мажат всички с една и съща багра в цвета на дъгата. Ние ще останем разнообразни и ще преговаряме по метод, който е комфортен за всеки “, сподели още Солонников.

В днешните геополитически условия Путин желае да преразгледа напълно съществуващите формати на взаимоотношение сред страните, изяснява Михаил Карягин, специалист от Центъра за политическа обстановка.

„ Русия желае да бъде локомотивът на геополитическото преструктуриране. Путин се пробва да разклати нормалния международен ред ", твърди той.

" Русия показва, че е в геополитическия мейнстрийм. Съответно предлага нови формати за съдействие както на районно, по този начин и на интернационално равнище “, сподели Карягин.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР