−Той има проблем с кръвното, сигурно от хапчетата.Прочетете още−Не, не

...
−Той има проблем с кръвното, сигурно от хапчетата.Прочетете още−Не, не
Коментари Харесай

Спря на светофара и не тръгна повече: Говори пловдивчанинът, подал сигнал за дрогирания на Чифте баня

−Той има проблем с кръвното, несъмнено от хапчетата.
Прочетете още
−Не, не е в кръвното казуса. Дрогиран е… до козирката!

Това бе част от разговора сред непосредствен на водача, който през вчерашния ден заспа в трафика до Чифте баня, и един от лекарите на Спешна помощ. Скоро откакто бе изнесен на носилка от колата си, 41-годишният Александър бе почтен от екипа им. Още тогава медиците установи, че положение на водача евентуално се дължи на приложимост на тежък опиат.

Малко по-късно полевите проби регистрираха съществуване на опиати и 1,54 промила алкохол в кръвта. Оказа се, че мъжът има досие в полицията, което пази информация за 6 негови нарушавания като лидер. Най-тежкото е за ПТП, от което избягал, като за това обвиняване се е разделил с книжката си за няколко месеца. 

Този пък обаче Александър можеше да се раздели с нещо доста по-ценно – живота си . Ако тялото му не беше дало сигнал, че губи схващане, поради което той спрял колата, това можеше да сполети и някой инцидентен минувач . Тогава „ Знам.. знам, че не трябваше да се качвам на колата. Сам съм си отговорен и скърбя “  - думите на  Александър, откакто се опомни, нямаше да имат значение.

Но по какъв начин се стигна до това водачът да се разсъни с надвесени над главата медици, а отвън кола за спешна помощ да го чака полиция?

Медията ни беседва с жителя, оказал подпомагане на мястото на случая и подал сигнал до 112.

„ Бях трета кола зад водача, когато светна червен светофар. Той спря автомобила си, само че по този начин и не потегли повече. Автомобилът заставам по средата на две от лентите на бул. „ Шести септември “. Шофьорът вътре търкаше очите си, изглеждаше необичайно. Успях да маневрирам, останалите коли също го заобикаляха, свиреха му, стана страховит безпорядък – малко преди час пик, той обаче не реагираше. Оставих колата и се върнах, като в това време алармирах органите на реда “, споделя пловдивчанинът, помолил за анонимност.

Междувременно от другата страна на булеварда наш кореспондент вижда протичащото се и също се обажда на 112, с цел да извика кола за спешна помощ. Отива при колата, пробва се да свести мъжа, а след няколко повика, на които водачът не дава отговор – стартира да го бута. Мъжът съумява единствено леко да отвори клепачите си.

„ Започна да се образува жестока запушалка – чак до площад „ Шахбазян “. Колите едвам го заобикаляха и не спираха да свирят. Той обаче беше положил главата си обратно – безусловно несъответстващ. Приличаше на пийнал и дрогиран – цялостен блокаж “, добавя пловдивчанинът.

В този миг идва и екипа на Спешна помощ. Медиците свестяват Александър и го карат да излезе от колата. Той обаче е тотално некоординиран, не може да движи крайниците си. Затова се постанова да бъде изнесен на носилка.

„ Аз останах на място, с цел да видя какво ще се случи с автомобила. Той заставам по средата на булеварда дълго време. Нямаше кой да го прибере, тъй като роднината на мъжа, който пристигна при него, се оказа недееспособен “, описа още мъжът, станал очевидец на протичащото се.

По негови думи шофьорът лъхал на алкохол и самичък признал, че е пил 5 бири. Разказал още, че са го „ надрусали с нещо гадно в махалата “.

Пловдивчанинът бил свикан и като очевидец в полицията и дал показания пред органите на реда.

Припомняме, че драгчекът на мъжа е отчел опиати, тестът за алкохол – 1,54 промила. Съставени са му два акта, а мъжът е отведен в болница за взимане на кръвна проба. Шофьорът е задържан за 24 часа. Нататък историята я знаете – бързо произвеждане, събаряне на номерата на автомобила, лишаване на удостоверение за ръководство.

Но тук, с помощта на осъществявания цивилен дълг на пловдивчанина, медиците от Спешна помощ и органите на реда – Александър е добре, няма потърпевши, а обстановката се размина единствено с транспортен безпорядък. При доста други обаче не става по този начин. Заради безрасъдството на едни и бездействието на други – сходни истории постоянно не приключват по този начин, а попадат в черните летописи на медиите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР