• Технологичната компания създава уникален за местния пазар екип, който ще

...
•	Технологичната компания създава уникален за местния пазар екип, който ще
Коментари Харесай

Visteon увеличава мащаба на бизнеса си в България с иновативни проекти в сферата на електромобилността

• Технологичната компания основава неповторим за локалния пазар екип, който ще взе участие в развиването на новаторски артикули в областта на електромобилността за водещи автомобилни производители на световно равнище

• Български инженери ще управляват създаването на програмен продукт, хардуер и механика за електрификацията в автомобила на районно и световно равнище.

Глобалната софтуерна компания Visteon усилва мащаба на бизнеса си в България с планове в областта на електромобилността. Инженеринговият център в София, най-големият за компанията в Европа, интензивно се разраства и основава неповторим за локалния пазар екип, който ще взе участие в развиването на инoвативни артикули в областта на електрификацията за водещи автомобилни производители на световно равнище.

Като международен водач в проектирането и създаването на високотехнологични артикули и системи, предопределени за купето на автoмобила, Visteon през днешния ден е и мотор на новите технологии за електрическото бъдеще на автомобилната промишленост. Портфолиото на компанията включва артикули за идващото потомство електрически автомобили, които покачват потенциала, надеждността и живота на батерията, допринасяйки за високата успеваемост, сигурност и надеждност на автомобила.

Сред тях са първите на пазара умни системи за ръководство на батерията, системи за дейно систематизиране на електрическата сила, позволяващи високоскоростното зареждане на автомобила и така наречен „ power electronics “ три-в-едно решение, което комбинира системите за ръководство и систематизиране, както и преобразователя на електричество в електрическия автомобил.

На районно европейско и световно равнище разработките на програмен продукт, хардуер и механика за тези артикули ще се управляват от български инженери. Местните експерти ще бъдат значима част от световния екип по електромобилност на Visteon и ще работят интензивно с сътрудници от Съединени американски щати, Южна Америка, Азия и Европа.
„ Гордеем се, че 20 години след първия ни план в България, продължаваме да задаваме и развиваме високото равнище на промишлеността у нас. Преди години първи на локалния пазар създадохме дисциплини като requirement и тест инженери, експерти по качество и функционална сигурност, програмен продукт, хардуер и механика за автомобилна електроника. Днес още веднъж първи сътворяваме неповторимата опция български инженери да работят по технологиите за идващото потомство електрически автомобили в световен мащаб “, споделя Иван Михайлов, шеф на Visteon за България и Румъния.

Проетките в областта на електрификацията допълват богатото порфтолио на българския център, което включва и артикули и системи за асистиране на лидера, интелигентни екрани от ново потомство и интегрирани решения за оптимална мобилна съгласуваност на автомобила и сигурност при шофиране.
Експертизата на екипа в България го подреждат измежду най-доверените софтуерни хъбове на Visteon на световно равнище.
Тук над 700 инженери ръководят цялостния продуктов цикъл, като на локално равнище се проектират, създават и тестват над 250 световни и районни високотехнологични планове, които подкрепят трансформацията в актуалните коли във връзка с цифровизация и електромобилност.
Местният екип работи по интернационалните планове за световни клиенти от автомобилната промишленост към този момент над 20 години. Голяма част от инженерите предават знанията и опита си с изключение на на новите попълнения в екипа, по този начин и на идващите генерации гении в профилираните университети и професионални гимназии в България. Така на локално равнище Visteon построява и диктува високото равнище на експертиза в автомобилната електроника към този момент две десетилетия.

*Източник: Visteon България
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР