• C5 X е съвършеното въплъщение на философията на Citroën. C5 X

...
•	C5 X е съвършеното въплъщение на
философията на Citroën. C5 X
Коментари Харесай

C5 X Е НАЙ-ЯРКИЯТ ИЗРАЗ НА ФИЛОСОФИЯТА НА CITROËN: ДЪРЗОСТ И ИНОВАЦИЯ ЗА НЕСРАВНИМО СПОКОЙНО ПЪТУВАНЕ

• C5 X е съвършеното олицетворение на философията на Citroën. C5 X е уникална комбинация сред елегантността на седана, динамизма на комби автомобила и високата позиция, която има лидерът в SUV автомобилите
• C5 X предлага непостижим комфорт на борда с помощта на програмата Citroën Advanced Comfort®, изразена тук в обширното вътрешно пространство за пасажерите, изцяло новото интензивно окачване Citroën Advanced Comfort и седалките Advanced Comfort
• C5 X предлага съвременни технологии, които да улеснят лидера, с разширения Head up Display, системи за подкрепяне при шофиране, които вкарват полуавтономно шофиране и изцяло нов 12-инчов HD сензорен интерфейс за връзка с естествено гласово разпознаване.

Citroën показа новия си флагман C5 X, който вдъхва нов живот на огромния автомобилен сегмент с автентичен дизайн, който съчетава седан и комби, в духа на най-чистата традиция на коли Citroën - иновацията. Моделът, който ще бъде наличен както в бензинови, по този начин и в хибридни версии, показва модерност, статус и нововъведения, е основан като отговор на високите упования на клиентите в огромния автомобил, както и в SUV сегментите.

C5 X е първият моделът, с който Citroen прави световната премиера на новото активно окачване Citroën Advanced Comfort. То допълнително засилва чувството за безпрепятствено пътешестване, сякаш се носите на „ вълшебно чердже “. Актовното окачване е иновация, с дълбоки корени в историята на Citroën. Това е истинска покана за пътешестване, с вътрешно пространство, сходно на салон, предлагащо познатия комфорт на седалките Advanced Comfort и несравнима просторност, изключително на ред 2. Багажникът с съдържимост 545 л и съвършено дава отговор на нужди на клиентите на комби автомобилите. Plug-in хибридната версия, с ë-Comfort, съчетава с всекидневно шофиране в електрически режим, ускорява чувството за спокойствие на борда.

Приятното на борда се ускорява и от усъвършенстваните технологии, които опростяват потреблението на автомобила. Например разширеният екран Head Up, както и набор от функционалности за подкрепяне на шофирането, които понижават умственото натоварване на лидера, като Highway Driver Assist, или новият инфоразвлекателен интерфейс с централен 12 "HD сензорен екран, естествено различаване на глас и персонализируем екран с джаджи, точно като на таблет.

„ С C5 X Citroën сътвори упорит, голям пътнически автомобил, истински инструмент за продобиване на клиенти, които са все по-склонни да опознават света. Дързо и автентично предложение, което в действителност въплъщава целия опит на Citroën: нововъведения, грижи и преди всичко благосъстояние, което ние издигаме тук като избрана форма на изкуство на живот. " Винсент Кобе, главен изпълнителен шеф на Citroën

АВАНТГАРДЕН СТИЛ, КОИТО ПРЕСТЪПВА ГРАНИЦИТЕ НА ТРАДИЦИОННИЯ D-СЕГМЕНТ

C5 X провокира изненада и неспокойствие от пръв взор в много консервативния D-сегмент. Със своята мощна идея, уникална на пазара, C5 X е естествено позициониран като новия автомобил от най-високия клас на Citroën, а името му е вдъхновено от концепцията CXperience, представена на автомобилното изложение в Париж през 2016 година

• Уникална идея: съвременен и иновативен контур

Силуетът на C5 X поразява от пръв взор: напорист, здрав и характерен. Обновявайки кодовете на D-сегмента, той се отличава с динамична издължена каросерия, която съчетава седан и комби, като прибавя някои детайли, които правят SUV толкоз привлекателни. Това е изцяло нова форма с изключително внимание, отделено на аеродинамиката.
Неговият продълговат похлупак, флуидни и аеродинамични линии, висока линия на най-стеснената част и ушерение над задните колела внасят отличителност и динамика; те също по този начин вършат препратки към разнообразни коли, които са белязали историята на флагманите в гамата на Citroën. Задната му врата, друга отличителна линия на големите автомобили на Citroën, предлага цялата практичност на комби: има необятен, функционален отвор и невисок предел за товарене за лесна, практична ежедневна употреба.

• Висока позиция на лидера за по-добър контрол на пътя

Повишената му стойка, посредством на увеличения пътен луфт в съпоставяне с традиционния седан и джантите с голям диаметър 720 мм, оборудвани с 19 "високи и тесни гуми за множеството версии, позволява по-висока позиция на шофиране за по-голяма сигурност и видимост, характеристика, високо ценена от SUV клиенти.
С междуосие от 2 785 мм за изключително пространство на задните седалки, C5 X предлага великодушни външни размери, с дължина 4 805 мм, широчина 1865 мм и височина 1485 мм, поставяйки го в сърцето на D-сегмента.

• Модерен, високо технологичен светлинен автограф: виждате и бивате видени,
C5 X разполага с новия V-образен светлинен подпис на Citroën начело и откъм гърба, представен за първи път при новия C4. Отличителен и веднага различим като Citroën, този технологичен светлинен автограф включва LED фарове в цялата гама. Вижда се както през деня, по този начин и през нощта и подчертава уникалния жанр на C5 X.

„ С новаторския си жанр, който съчетава елегантността на седана, динамичността на комбито и здравината на SUV, C5 X олицетворява дързостта на стила на Citroën. Неговата неповторима морфология, аеродинамични линии и съвременен светлинен подпис го вършат същински Citroën, веднага разпознаваеми на пътя. " Пиер Леклерк, директор на дизайна на Citroën

ПОКАНА ДА ПЪТУВАТЕ В АБСОЛЮТЕН КОМФОРТ

Купето на C5 X основава истинско впечатление за уют, успокоение и простор, покана за пътешестване през щедри пропорции, чувство за „ добре пристигнали “, уникално внимание към детайлите и безпрецедентна деловитост. Елегантността и комфортът, съчетани с иновативна, само че дискретна технология, са принципите, на които е основано това приветливо купе в най-чистата традиция на Citroën.

• Кът за отдих, покана за благоденствие и успокоение

В сходство с философията за персонализиране на Citroën, C5 X предлага оригинални интериорни решения, които позволяват на пътническото поделение да бъде завършено по отношение на персоналните желания на лидера. Приоритет е даден топлите материали, в изискани комбинации, с същинско чувство за детайл.
Седалките Advanced Comfort в C5 X са пример за удобство при сядане, което кара пасажерите да се усещат удобно разположени като вкъщи си. Те предлагат уникално посрещане и образен комфорт благодарение на специфична поставка, подобна на тези, употребявани при матраците. Динамичният и постурален комфорт е вероятен с помощта на слой с висока компактност и удебелена структурирана пяна, което разрешава да се чувствате отпочинали даже след най-дългите пътувания.

Истинска запазена марка на Citroën е окачването Citroën Advanced Comfort, основано да пресъздаде резултата на „ вълшебно килимче “ на емблематичните автомобили Citroën и да преодолее всички трудности, дупки, бордюри, неравности и други пътни връзки, напълно естествено намира място и в C5 X. C5 X поема стъпка по-напред с активното окачване на Citroën Advanced Comfort. С избор от три режима, системата за управление на окачването подобрява ефективността на Progressive Hydraulic Cushions®, като отпуска още повече окачването по време на етапите на шофиране, с цел да „ прелита над пътя “ и обезпечава по-голяма успеваемост, особено в завоите.

Вътрешното пространство е един от основните цели на Citroën при проектирането на C5 X. Отпред удобните седалки и изчистеното от непотребни детайли бордно табло обезпечават огромно пространство. Обширната задна част приканва за отмора и релаксация, с изключително място за краката, удобна ширина и обилно място за главата.

Усещането за шир е допълнително усилено от яркостта на 360-градусовите стъклени зони към автомобила, включително четвърти прозорци, и голям отварящ се стъклен люк, който позволява на светлината да нахлуе, когато е необходимо.

За да създадем пътуванията възможно най-релаксиращи, особено внимание е обърнато на акустиката, с акустично ламинирани предни и задни прозорци, осигуряващи изключителна изолираност от външен звук.

• All the advantages of a station wagon: versatile and practical on a daily basis

Стремежът към деловитост е забележим до последния подробност в дизайна на C5 X. За да се хареса на европейските клиенти, които държат на гъвкавостта, багажникът на C5 X е проектиран в духа на комби, както по отношение на на своите размери и изключителните си характерности: щедър товарен размер от 545 литра и до 1640 литра при сгъната задна седалка, предлагащ равен под, необятен и функционален отвор, нисък перваз и прави стени. Щората на багажното поделение е обвързвана със задната врата, което улеснява товаренето, до момента в който моторизираната задна врата има функционалност за свободни ръце, така че да бъде комфортно, когато я отваряте или затваряте със заети ръце. Цялото отделение за пасажери предлага интелигентно проектирани места за съхранение, които са основани с грижа, така че да държат, съхраняват или скриват всички ваши ежедневни предмети.

• Plug-in хибрид ë-Comfort: електрически всеки ден, мотор с вътрешно горене, когато е необходимо

C5 X има предложение, уместно за всякакви приложения, за всекидневието и за неочакваното, без ограничавания и с пълна свобода: Plug-in хибрид. Доставяйки 225 к.с., този хибрид предлага удоволствието от безшумно пускане и работа с нулеви емисии на CO2, с опция за шофиране на повече от 50 км в електрически режим, подходящ за множеството ежедневни пътувания на клиентите, при скорост до 135 км / ч. На процедура, допустимо е да мине и цяла седмица, без да използвате двигателя с вътрешно горене, докато правите нормалните си пътувания, презареждате транспортното средство, когато е належащо, вкъщи, на работа или на социална станция за зареждане. В същото време е допустимо да пътувате далеч за уикендите или празници, без да се притеснявате за презареждане, тъй като моторът с вътрешно горене, който е пестелив и ефикасен, е на разположение.

C5 X Plug-in хибрид е съвременно, високотехнологично транспортно средство с електрическа подвижност, което предлага комфорт и еластичност на потребление: мобилност клас ë-Comfort, перфектно изолирана от пътя и външния свят, в пълен мир и тишина, като че ли в пашкул, с филтрирани външни въздействия. Тихата работа, плавността и придвижването на автомобила, удоволствието от шофирането, активното окачване, меките седалки Advanced Comfort, липсата на трептения на борда, ергономичността и лекотата на използване на интерфейсите и специалните услуги - всичко способства за повишаване на комфорта на борда, за всички пасажери. C5 X е нова покана за пътуване, без стрес, спокойствие икомфорт, с подчертана грижа за околната среда.

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И БЕЗОБЛАЧНО ПЪТУВАНЕ

C5 X е основан с съвременни технологии, за да направи пътуването по-спокойно, по-безопасно и още по-забавно.

• Разширен екран Head Up: цялата важна информация в зрителното поле на водача за понижаване на умственото натоварване

C5 X предлага иновация, която е колкото ефектна, толкоз и потребна: разширеният дисплей Head Up, огромен, пълноцветен, head-up дисплей е първа стъпка към увеличената реалност. Това е завладяваща технология, предвидена в концепцията 19_19, която осигурява по-спокойно преживяване при шофиране: водачите към този момент не би трябвало да отклоняват взор от пътя, с цел да получат информацията, която желаят, от скоростта до телефонните позвънявания и навигацията.

• Среда, сравнима с таблетите с My Citroën Drive Plus

C5 X показва напълно нов инфоразвлекателен интерфейс за Citroën, с акцент върху свързаността. В комбинация с 12 "HD сензорен екран, 4 USB гнезда вид C и безжично зареждане на смарт телефон, той се актуализира в действително време посредством облака и разполага с Mirror Screen, без да е необходимо да включвате смарт телефон. Интерфейсът му е проектиран по този начин, като че ли е сензорен таблет: персонализиране, настройки и предпочитания за проявление, приспособления на началния екран. Тази система разполага с естествено, ефективно и елементарно за потребление гласово разпознаване, персонален помощник, който разбира какво му се споделя, дава отговор на въпроси и извършва команди, сходни на личния помощник, препоръчан на 19_19 Concept.

• Набор от асистенти в помощ на водача за по-сигурно и по-безопасно пътешестване
C5 X също е на върха на технологиите в областта на системите за подкрепяне на шофирането, употребявайки различните устройства, конфигурирани на всички места около автомобила: радар, камери и датчици.

C5 X предлага най-хубавото при полуавтономно шофиране от равнище 2 в съответствие с действащото законодателство: Highway Driver Assist, който комбинира адаптивен круиз надзор с Stop & Go и помощник за поддържане на лентата: водачът към този момент не се нуждае от управление на скоростта или траекторията, така като превозното средство се грижи за всички тези функционалности.

Много други функционалности улесняват ежедневието, като да вземем за пример засичане на мъртвата зона на дълги дистанции, Rear Cross Traffic Alert, което открива заплаха при заден ход, Top 360 Vision, което улеснява маневрирането, като демонстрира външната среда на сензорния таблет или Proximity hands- безплатен достъп и старт, който автоматично заключва и отключва вратите, когато лидерът се приближи или напусне превозното средство.
C5 X, предлаган в бензинови и приставни хибридни мотори, ще бъде в продажби през втората половина на 2021 година.

"С C5 X искахме да осигурим емоционален и разумен отговор на клиентите от D-сегмента, търсещи модерност, усъвършенстване, комфорт и еластичност. С уникалния си жанр на каросерия, повишен комфорт, включен хибриден мотор и иновации, C5 X предлага наслаждение и спокойствие по същински метод на Citroën. " Лорънс Хансен, шеф за артикули и стратегии на Citroën

*Източник: www.citroen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР