• Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро

...
• Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро
Коментари Харесай

Християна Тодорова: Българките са с едни от най-сложните съчетания

• Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 Християна Тодорова, която в този момент е член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика, е твърдо уверена, че грациите ни могат да завоюват златните медали във всички категории, в случай че изиграят без неточност съчетанията си на Европейското състезание в Баку (Азербайджан) от 17 до 21 май.



• „ Европейското състезание е едно от най-важните надпревари за тази година. Момичетата се приготвят извънредно добре. Подготовката им върви по проект. На всяко едно съревнование те демонстрират все по и по-стабилна игра и от ден на ден се постановат. Очакванията са ни такива, каквито допускам на всички, по отношение на надпреварите до момента и извоюваните медали. Вярвам, че във всяка една категория имаме късмет да спечелим европейската купа, стига съчетанията да бъдат изиграни без неточност, тъй като това е  най - значимото в нашия спорт “, показа особено за БНР Тодорова.

„ Това, че имаме да пазиме купа в отборното съревнование от предходната година способства и малко в допълнение напрежение върху раменете на девойките. Много е мъчно да играеш, когато знаеш, че всеки чака от теб да спечелиш на всяко съревнование златен орден. В последна сметка ще се борим за това нещо, с тази мисъл отиваме на европейското състезание. Много потребно за нашият спорт е, че от ден на ден и повече страни се борят за медалите. Сега, който и да се качи на стълбичката няма да е изненада. Конкуренцията е доста огромна, само че аз има вяра в нашите девойки. Вярвам, че съчетанията им са им едни от най – комплицираните, с най – висока стойност,  едни от най - артистичните и имам вяра, че ние в действителност може да се борим освен за призово място, само че несъмнено за първото място “, добави Тодорова, която ще бъде арбитър за България на европейското състезание в Баку в категорията на ансамблите при дамите.

Представителките ни в самостоятелната конкуренция Стилияна Николова, Боряна Калейн, Ева Брезалиева и отбор девойки в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова към този момент дойдоха в столицата на Азербайджан. Ансамбълът за дами Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова ще пътува за Баку в четвъртък.

Водач на делегацията е вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова. Президентът на централата Илиана Раева няма да участва на шампионата.

Подиум тренировките на отбор девойки и дами самостоятелно са на 18 май (вторник).

Съдии за България ще бъдат Даниела Велчева (на отбор девойки), Филипа Филипова (индивидуално жени) и Християна Тодорова (ансамбъл жени).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР