​Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ Херо

...
​Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ Херо
Коментари Харесай

Херо Мустафа и премиерът с дневен ред 2020

​Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа. Фокус на диалога бе идната Първа сесия на Стратегическия разговор България - Съединени американски щати, която ще се организира на 8 януари у нас с присъединяване на заместител - държавния секретар по политическите въпроси на Съединени американски щати Дейвид Хейл и ръководената от него делегация.

В рамките на срещата на министър - ръководителя с дипломат Мустафа бе разисквано стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, във връзка с което беше призната рамка с съответни области на съдействие по време на визитата на Борисов в Белия дом през ноември предходната година.

„ Стратегическият разговор България - Съединени американски щати е от извънредно значение за развиването на връзките сред двете страни. Целта е посредством надграждане на партньорството да бъдат реализирани съответни резултати в основни области от съвместен интерес като сигурност и защита, битка с тероризма, енергийна сигурност, правоприлагане, обучение, връзки сред народите “, посочи министър председателят Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР