​Аз съм български гражданин, етнически турчин, изповядвам исляма като религия

...
​Аз съм български гражданин, етнически турчин, изповядвам исляма като религия
Коментари Харесай

Местан ще закрива офиси на ДОСТ, партията имала сериозни финансови проблеми

​Аз съм български жител, етнически турчин, изповядвам исляма като вяра и се чувства​м европеец като културна настройка . Това съобщи водачът на партия ДОСТ Лютви Местан в ефира на bTV по тематиката с турското малцинство у нас.
Той уточни и че няма турско поданство и в никакъв случай не е имал желание да има друго поданство, с изключение на българското.
Припомняме, че преди време партията на Местан, изиска България публично да признае, че има турско етническо малцинство на българска територия. В известието, което ДОСТ популяризира, се споделя, че българската политика по въпроса с етническите малцинства е непоследователна – хем се радваме, че Албания признава българско малцинство от 50 000 българи на албанска територия, освен това със специфичен закон, хем " имитираме " грижа за малцинствата.
" Ние би трябвало да настояваме на всички места нашите сънародници да получат нарочния статут на малцинства ", сподели още Местан.
По думите му причините срещу признаването на малцинства в България се свеждат до два: България е еднонационална страна и в нея няма малцинства . Тази теза съгласно водачът на ДОСТ е нонсенс . Концепцията за етнонацията е в действителност филосфоията на възродителния развой. Ако България е еднонационална страна, това значи, че всички сме етнически българи. Ако имаме схващане за българската нация като гражданска, то това допуска съществуването на малцинства , разяснява още Местан.
Според него има голям проблем с правата на малцинствата в България. Местан се оплака, че е нарушено правото му да употребява майчиния си език по време на предизборната акция като етнически турчин . Не желая нищо повече от това, което България изиска в Украйна, в Албания, безапелационен бе водачът на ДОСТ.
По думите му вторият мотив това е ужасният боязън от фракционизъм . В нашия правилник и в учредителната ни декларация е записано, че ДОСТ е срещу всевъзможни форми на фракционизъм.
Съществуването на турско малцинство е също подобен факт, както е реалност, че с Вас през днешния ден си приказваме , обърна се Местан към водещия на утринния блок Антон Хекимян.
Лютви Местан означи, че партия ДОСТ има съществени проблеми с финансирането си . " Ще се наложи да закрием офиси тук-там. Постъпленията са само от членски импорт и от дарения. " Категорично отхвърлям да сме получили и стотинка от Република Турция ", акцентира водачът на ДОСТ по тематиката с изтекли в общественото пространство информации за хипотетичното финансиране на партията му от фондация, основана в Турция.
" Научих за съществуването на въпросната фондация от известието на прокуратурата ", добави Местан.
Партия ДОСТ завоюва над 100 000 гласа и с това разруши монопола на Движение за права и свободи, напомни времето на изборите Лютви Местан.
В момента пребивавам със спестяванията, които имам. Ходих в турското посолство за прощално кафе с Негово Превъзходителство Сюлейман Гьокче, разкри на финала на диалога водачът на ДОСТ.
" Подобни провокации виждаме не за първи път от страна на Местан. Трябва да се сезират и българските служби. Обществена загадка е, че Турция оказва помощ на този индивид. Трябва да стане ясно чии поръчки извършва Местан и партия ДОСТ ", разяснява в допълнение секретарят на парламентарната група на Обединени патриоти Юлиан Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР