Звуци на традиционни корейски инструменти ще пренесат Пловдив в Южна

...
Звуци на традиционни корейски инструменти ще пренесат Пловдив в Южна
Коментари Харесай

Корейска традиционна музика завладява Пловдив

Звуци на обичайни корейски принадлежности ще пренесат Пловдив в Южна Корея. С мелодията на инструментите пири, хегъм, дегъм и гаягъм 7 корейски реализатори от Музикално общество Изток-Запад ще показват типичен творби от Страната на утринната прохлада в едночасов безвъзмезден концерт. Събитието ще показа за пръв път в Пловдив осъществяване на корейска моно опера – пансори.

Концертът „ Корейска обичайната музика “ следва на 17 юни от 18:00 часа в зала „ Пловдив “ на хотел “SPS-Пловдив “. Той е част от едноседмично посещаване на корейската група от Музикално общество Изток–Запад в България.

Посещението им стартира с концерт в София и минава през срещи със Съюза на българските композитори, Националната музикална академия, АМТИИ и приключва с концерта в Града под тепетата.



Бокнам Ли, ръководител на Музикално общество Изток-Запад показа:

" Изключително разчувствани сме за идната ни среща с публиката в Пловдив! Впечатляващо богатото културно завещание на града го трансформира в наложителна спирка на нашето посещаване. За нас ще бъде наслаждение посредством музиката на Корея да създадем мост сред традициите и античните култури на двете страни ".

Сред неповторимите принадлежности, които ще звучат в Пловдив, са корейската флейта от бамбук и двойна тръстика, наречена пири; струнният инструмент хегъм, състоящ се от две копринени струни, на които се свири с лък от конски косъм; духовият инструмент от бамбук дегъм с дължина 80 см., характеризиращ се с това, че изпълнителите постоянно го слагат на лявото си рамо; и гаягъм, при който дванадесет копринени струни са вързани за дървено тяло и се свири с пръсти.

Концертът „ Корейска обичайната музика “ в Пловдив е под патронажа на почетния консул на Република Корея Виолета Сечкова и се реализира със съдействието на музикален управител Суми Ким – Хана Арт Нетуърк.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР