Звездната покупка на Левски - Габриел Обертан даде първото си

...
Звездната покупка на Левски - Габриел Обертан даде първото си
Коментари Харесай

Обертан: Левски е много силен и способен да печели

Звездната покупка на Левски - Габриел Обертан даде първото си изявление пред клубната телевизия на Левски. Преминалият през академията Клерфонтен състезател описа за своя престой в Манчестър Юнайтед, работата със сър Алекс Фъргюсън и упованията си за престоя в Левски.

" В тима ме одобриха сносно. Адаптирах се бързо към ситуацията, климатизирах се бързо, тъй като всичко момчета в тима знаят британски език. Всички треньори също приказват британски, тъй че се разбираме сносно ", разяснява Обертан.

Футболистът, който знае чудесно няколко езика даде обещание, че напълно скоро ще научи и български. " Дайте ми шест месеца и ще се върна пред камерата и ще кажа няколко думи. Предвид това, че съм играл в Русия, мога да кажа, че е съвсем същото. Мога да броя на съветски. Аз обичам да изучавам нови езици, тъй че ми дайте шест месеца и ще приказваме още веднъж.

Доста прелестно съм сюрпризиран от България. Когато идвах не знаех какво да чакам. Всички приказват британски. Чувствам се като в Париж, Мадрид или Лондон.

Родителите ми желаеха и да изучавам. Аз обичам и в действителност ми харесва да узнавам нови неща за света, тъй че обичам да изучавам. За някои играчи може би е мъчно, само че аз успявах да комбинирам нещата. Да, в един миг към този момент би трябвало да се съсредоточиш единствено върху едното.



Първото нещо, което научих в академията на Клерфонтен беше това какъв брой значима е дисциплината. Дори и на 12 години би трябвало да тренираш по два пъти дневно. Наистина е мъчно, тъй като си надалеч от фамилията и би трябвало да тренираш. Лесно е да играеш футбол, само че от време на време е мъчно да се настроиш душевен. Първото нещо, което научих беше дисциплината.

Наблюдавах мача с Хайдук и този в Пловдив. Бях сюрпризиран, че футболът тук е доста физически. Искам да играя допустимо най-вече, да въвеждам, да спечелвам... Отборът ни е доста мощен и кадърен да печели.

Обертан не спести също и хвалбите си към сър Алекс Фъргюсън, който го притегли на " Олд Трафорд " преди години.

" Трансферът ми в Манчестър Юнайтед беше сбъдната фантазия за мен. Да играеш в толкоз именити клубове като Юнайтед, Ювентус.. знаех, че до момента в който бях във Франция те са ме следили. Когато обаче това нещо стане действителност, възприятието е в действителност необикновено и нямаш самообладание да започнеш да играеш. В Манчестър от време на време ти се коства, че играеш напълно друг спорт. Просто това е напълно с друг клуб.

Да играеш под управлението на сър Алекс Фъргюсън е нещо особено. Няма по-добър експерт. Той е управител в същинския смисъл на думата. Той следи всичко. От хората от кухнята до пресата. Приятелски надъхан е към всички, само че когато пристигна денят за мача, той те стимулира и изстисква всичко от теб. Той е най-хубавият треньор, за който съм играл ", сподели Обертан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР