Звездите постоянно си падат от небето за разлика от някои

...
Звездите постоянно си падат от небето за разлика от някои
Коментари Харесай

Намислете си желание! Звездите падат от 3 януари

Звездите непрекъснато си падат от небето за разлика от някои камъни по песните, само че най-силни тези дни ще бъдат на 3 и 4 януари, когато е пикът на първия за годината метеоритен поток Квадрантиди.

Звездопадите са красиво представление, в случай че няма облаци, астрономите им се радват и се пробват да изчислят какъв брой метеора се стоварват върху земната атмосфера за час и с каква скорост и бляскавост. А астролозите считат, че падащите звезди са мотив за редица събития в позитивна, само че от време на време и в негативна посока. Народът пък счита, че видиш ли падаща звезда, би трябвало да си пожелаеш нещо хубаво и то обезателно ще се сбъдне, в случай че е от сърце поискано и не е в ущърб. Ето и кои са най-главните предвидими звездни офанзиви през 2023 година и какво споделят от време на време за тях астролозите.

Първият метеоритен поток е Квадрантиди, който стартира от съзвездие Воловар на 28 декември, а пикът му се чака да бъде на 3 и 4 януари, когато се планува да падат сред 100 и 200 астероида в час. Някои го назовават новогодишен звезден дъжд. Астролозите имат вяра, че видите ли го, то той ще донесе позитивни страсти през цялата година. Дарява ни с ентусиазъм и креативна сила в разнообразни направления. Особено ни прави ефикасни в интелектуалната сфера.

Често Квандрантидите не се виждат поради облаците по времето, когато падат, по тази причина за първи огромен метеоритен поток се считат Лиридите. Обикновено се появява сред 16 и 25 април, тази година максимумът чакаме на 22 април. Това се счита за най-стария звезден дъжд. Китайски откриватели го разказват още през 7-и век от нашата епоха, само че е ясно, че доста преди този момент е следен. Смята се, че видяните падащи звезди от Лириди пораждат у хората добрина, отговорност и положителни страсти. Помагат да се избавим от негативите в душата си. Това не е най-яркият звезден дъжд, падат към 20 астероида в час.

Следват Ета Акваридите сред 19 април и 25 май. Това е изключително ослепителен звезден поток, тъй като метеоритите влитат с голяма скорост в атмосферата, повече от 65 км/с, а и химическият им състав дава повече светлина при изгаряне. Между 50 и 70 астероида в час се чака да паднат на 5 и 6 май, баш за Гергьовден. Този звездопад, появяващ се в съзвездието Водолей, откъдето идва и името му, по астрологични разбирания носи повече обективност на оценките, точна преценка за личните сили и опция да преодоляваме всевъзможни рецесии. Време за усилна работа.

Ариетидите се появяват в съзвездие Овен и пикът им се чака да е към 7 юни. Астрологично това е изблик на сила, идеално време за битка със стандартите. Добър мотив да променим външността си, най-малко за тези, на които ще им подхожда. До 50 астероида в час се чакат по време на пика.

Южните Делта Аквариди се планува да имат пик по Петровден – на 28 и 29 юни, само че и тогава ще падат към 20 звезди в час. Астролозите споделят, че е добре в тези дни да се взимат значими решения и да се вършат проекти за бъдещето.

Един от най-мощните и фамозни метеоритни потоци са Персеидите, които ще са настоящи сред 17 юли и 24 август. Максимумът се чака да е на 12 и 13 август и тогава на Земята ще се стоварят към 100-150 астероида в час, като стигат до скорост от 60 километра в секунда. Според астролозите в първата половина на август този поток ни дава опция да преборим нашите нездравословни привички и да станем по-добри хора. Естествено е, че и тук правилото е Господ дава, но в кошара не вкарва. Време за коригиране на неточности от предишното. Не би трябвало да се свеним да желаеме амнистия и да си признаем прегрешенията, шансът да получим помилван е доста по-голям.

Орионидите се стоварват върху нашата планета от 2 октомври до 7 ноември и са най-яркият поток, който ще се появи тази 2023 година. Звездите ще падат с по 66 км/с, а може и с повече. Максимумът е на 21 октомври, само че ще са единствено по 15 астероида в час. Те обаче ще бъдат по-лесно забележими поради огромната си бляскавост. Радиантът на този звезден поток се намира в съзвездието Орион, както излиза наяве от наименованието им. Орионидите ни оказват помощ да се избавим от подозренията, да разтеглим границите на опциите си и да се пригодим към новите условия, отсичат движимости астролози.

Със мощно интензивна бляскавост е звездопадът Геминиди (някои го пишат Джеминиди по англоезичното изговаряне на латинското название), който ще е настоящ от 4 до 17 декември 2023 година, максимумът му е към 14 декември, а радиантът на потока е в съзвездие Близнаци. Според астрологическите упования средата на декември ще бъде един от най-хубавите интервали изобщо в годината в съкровен проект. Прекрасно време за срещи, запознанства, флирт и всякаква романтика. В час пик ще падат от 120 до 150 астероида, тъй че опцията да бъдат видяни е добра, а това значи, че е уместно време за намисляне на стремежи.

Краят на годината е избран за Урсиди от 17 до 26 декември. Слаб поток с радиант в съзвездие Малка мечка, като максимумът му е 22 декември. Астролозите поучават, че по време на този поток е добре да теглим чертата на годината с равносметка за това, което сме свършили или не. Добър интервал за извършване на покупки и занимания с дома за празниците по посрещането на 2024 година Но до тогава има цяла година време, значимото е преди този момент 2023 година да ни донесе доста здраве и живот, триумфи и убеденост в личните сили. След тях идва и положителното въодушевление.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР