Звездите на руската художествена гимнастика Арина Аверина и Дина Аверина

...
Звездите на руската художествена гимнастика Арина Аверина и Дина Аверина
Коментари Харесай

Ирина Винер: Господ по някакъв начин може да ни позволи да участваме на Олимпиадата в Париж

Звездите на съветската художествена гимнастика Арина Аверина и Дина Аверина ще вземат участие на Спартакиадата в Москва, която ще се организира по разпоредбите на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), защото към момента има възможност съветските спортисти да получат правото да показват страната на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Това сподели за ТАСС президентът на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на националния тим Ирина Винер.

" Спартакиадата ще се организира както по нашите правила, по този начин и по разпоредбите на ФИГ. Сестри Аверини ще вземат участие по по разпоредбите на интернационалната федерация. Господ по някакъв метод може да ни разреши да участваме на Олимпиадата в Париж ", съобщи Винер.

В началото на март Международната федерация по гимнастика спря присъединяване на съветски и беларуски състезатели в шампионатите под егидата на организацията след изострянето на обстановката в Украйна.

Спартакиадата по художествена гимнастика ще се организира в Москва от 12 до 14 септември. На 9 септември сестри Аверини се включиха в симфоничния галаконцерт " Звезди на международната сцена и олимпийският тим по художествена гимнастика ", отдаден на Деня на Москва.

" През целия ми живот художествената гимнастика се изпълняваше на музика онлайн. Някога беше пианото, по-късно музиката звучеше от касети и дискове. Но в този момент имаме опция да чуем онлайн това, което сме записали на лента. Невероятната симфония на Михаил Шехтман и оркестър от 91 души ще свири, а нашите гимнастички ще се изявяват на тяхната страхотна музика ", сподели Винер преди началото на концерта.

" Хубаво е, че това събитие се организира в навечерието на Спартакиадата, спортисти от доста райони пристигнаха тук, които също ще вземат участие на музика онлайн. Днес ще излязат тези девойки, които завоюваха Олимпиадата преди повече от 20 години. Това е цялата история на моя живот откогато станах старши треньор на съветския народен тим ", приключи президентът на федерацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР