Звездата в алпийските ски Микаела Шифрин се раздели с дългогодишния

...
Звездата в алпийските ски Микаела Шифрин се раздели с дългогодишния
Коментари Харесай

Микаела Шифрин се раздели с треньора си в разгара на световното първенство

Звездата в алпийските ски Микаела Шифрин се раздели с дългогодишния си треньор Майк Дей, заяви " Асошиейтед прес ". Това се случва в разгара на международното състезание по ски алпийски дисциплини във френските курорти Мерибел и Куршевел.

Шифрин, която е четирикратна носителка на (вкл. за 2022 г.) заяви, че поема по нов път.

" След като работих с Майк Дей в продължение на седем сезона, взех решение да продължа напред с нов водач на моя екип за идната фаза от кариерата ми ", се споделя в известие на Шифрин, публикувано от Американската ски федерация.

" Искам да благодаря на Майк и да му отдам дължимото за неговата работа и отдаденост през последните седем години ".

Това се случва ден преди присъединяване на Шифрин в гигантския слалом, а в събота следва и това в слалома. Американката завоюва сребърен орден в Супер-Г, а преди този момент.

" Микаела желае нещо друго, тя желае ново предизвикателство. Тя осведоми Майк за решението си, а той си потегли от Франция. Вероятно в този момент е в самолета към Съединени американски щати ", сподели шефът на националния отбор Патрик Римл.

" За мен беше потрес, че той реши да си тръгне още в този момент ".

Директорът на американския отбор добави, че Дей е бил компактно до Шифрин от началото на международното състезание, в това число и в последните дни, когато тя е провела тренировки в Орсиер, след което двамата са се върнали в Мерибел.

Шифрин записва следващия си извънреден сезон в Световната купа, като дотук има 11 победи. Тя стана най-успешната жена в алпийските ски, като към този момент и след международното състезание може да нападна върха на Ингемар Стенмарк от 86.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР