Звездата ще носи Долче и Габана, спектакълът ще се стриймва

...
Звездата ще носи Долче и Габана, спектакълът ще се стриймва
Коментари Харесай

Българското сопрано Соня Йончева открива сезона в Миланската скала с Пласидо Доминго

Звездата ще носи Долче и Габана, спектакълът ще се стриймва и онлайн

За пръв път българското сопрано Соня Йончева ще открие сезона на Миланската канара. В невиждания по рода си театър, който ще бъде излъчен онлайн, по малкия екран и радиото в 17 часа на 7 декември, ще вземат участие 24 интернационалните звезди на оперната музика, измежду които и Пласидо Доминго.

Спектакълът е под режисурата на Давиде Ливърмор, а диригент на хора и оркестъра е Рикардо Шаи. Последната фраза от „ Ад " на Данте Алигиери „ И отново видяхме светлите звезди " е дала името на спектакъла в чест на 700 г.от гибелта на поета. За разлика от други години, когато оперните спектакли откриват на сцената музикалния сезон под погледите на публиката в залата, в този момент операта ще бъде „ разказана " от другите артисти и музиканти под формата на ефирен театър. В него ще вземат участие и балетисти и артисти.

Италианската телевизия РАИ ще предава непосредствено, а посредством стрийминг милиони по света ще съзерцават празната зала. Една по една светлините на тъмната зала ще светнат, с цел да осветят хора и оркестъра. Арии на Верди, Чайковски, Бизе, Доницети, Масне, Росини, Вагнер ще прозвучат от устата на световноизвестните оперни артисти. Прочути италиански дизайнери ще ги облекат за сцената. Соня Йончева ще носи костюми на Долче и Габана.

„ Екип от огромни гласове одобри поканата на Скалата да изпрати обръщение за единение и взаимност. Пожеланието, от което имаме най-вече потребност в този момент, е да бъдем още веднъж дружно ", споделя пред в. " Кориере каузи сера " Соня Йончева за откриването на музикалния сезон. „ Скалата не можеше да остане затворена, би било доста тъжно и като проваляне за актьори, техници, за самата музика. Прекрасна е концепцията да се измисли нов метод за откриването на сезона, щом не може да се показва оперен театър ", добавя Йончева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР