Звеното за рехабилитация, обособено в сградата на Многофукционален културно-информационен център

...
Звеното за рехабилитация, обособено в сградата на Многофукционален културно-информационен център
Коментари Харесай

Откриха център за рехабилитация в Община Ветрино

Звеното за рехабилитация, обособено в постройката на Многофукционален културно-информационен център в село Ветрино (административната единица на едноименната община във Варненска област), към този момент е отворено за визити, научи Varna24.bg от Областния информативен център.

Ремонтът на пространствата е осъществен по плана “Въвеждане на интегрирани ограничения в поддръжка на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово " по Програма " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвимите групи “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година Общата стойност на инвестицията е 749 999, 78 eвро. Бенефициент е Община Смядово, а общините Ветрино и Болярово са сътрудници.

В рамките на плана са изпълнени действия по изкърпване и шпакловка на пространствата в Центъра за рехабилитация в село Ветрино, грундиране с подготвен латексов грунд и двукратно боядисване с латекс на стени и тавани. Той се намира на първия етаж на Народно читалище " Просвета “.

Основната цел на плана е усъвършенствано обществено включване на уязвими групи на територията на общините Смядово, Ветрино и Болярово посредством въвеждане на ефикасни интегрирани ограничения. Той включва и действия като основаване на комплекс за интегрирани услуги с нови работни места, поддръжка на общинската администрация за работа с хора от малцинствени общности, осъществяване на образования на представители на ромската общественост и други.

Центърът предлага гратис посещаване и обслужване за всички поданици на Община Ветрино при експерти като обществен служащ, трудотерапевт, правист, логопед, рехабилитатор и обществен помощник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР