Звеното за психологична и немедицинска грижа в СБАЛХЗ стартира обучителна

...
Звеното за психологична и немедицинска грижа в СБАЛХЗ стартира обучителна
Коментари Харесай

Програма за модерна психоанализа започва в специализираната хематологична болница

Звеното за психична и немедицинска грижа в СБАЛХЗ започва обучителна стратегия за клинични психолози , оповестяват от Специализираната хемагологична болница.

Началото е на 30 октомври 2021г., като обучителната стратегия е -  „ Въведение в мисленето на психоаналитичната психосоматика ”. Тя е ориентирана към клинични психолози, психотерапевти, психоаналитици в образование, обществени служащи, лекари, медицински експерти, студенти по медицина и логика на психиката, които възнамеряват развиването си в областта на психичната работа в болнични и клинични центрове и звена. Те ще се  обучават девет месеца  в спецификите на работата с тежко боледуващи пациенти .

Програмата се реализира дружно с Академия за психосоматична грижа, Ателие за свободни асоциации и Института за психоаналитична психосоматика “ Пиер Марти ” (IPSO ) в Париж. Обучението се сертифицира от Академия за психосоматична грижа и IPSO, Paris и се признава за входно равнище към квалификационната стратегия по психосоматика на IPSO- филиал България.

Програмата е проведена на правилата на образованието по психосоматика на най-авторитетното психоаналитично учебно заведение в тази област – Институт „ Пиер Марти “ , Париж, част от Международната психоаналитична асоциация, учащ експерти по психосоматика, работещи и мислещи в идейната сфера на психоанализата.

В България за пръв път се предлага достъп до този структуриран и надълбоко теоретично аргументиран метод на работа с пациенти с тежки хронични, интензивни болкови и злокачествени положения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР