Зрители на bTV сигнализираха за замърсяване в район на Бобов

...
Зрители на bTV сигнализираха за замърсяване в район на Бобов
Коментари Харесай

Скандал в ефир заради сажди от ТЕЦ „Бобов дол“

Зрители на bTV алармираха за замърсяване в регион на Бобов дол.

На фотоси се вижда, че колите в региона са покрити със пласт от прахуляк, а по предните стъкла и чистачките се събират сажди. Според нашите фенове повода за замърсяването в ТЕЦ „ Бобов дол “.



Снимка: bTV

Хората от Голямо село описа, че сходен прахуляк и сажди попиват в почвата, покриват тяхното имущество и по този начин не могат да живеят обикновено. Някои обясниха, че има задушлива миризма, която утежнява здравословното им положение.



Снимка: bTV

Кметът на селото Васил Васев съобщи, че е в непрекъснат контакт с управлението на теца и се водят диалози по какъв начин да се подобрят нещата.

Директорът на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Любомир Спасов обясни, че непрекъснато идва, само че има обстановки, в които не може да се помогне.„ Във всеки случай има ветрове, които са в посока селото, а при нас е голяма повърхност, която е с въглищен склад. Има и черно езеро с пепел и в избрани обстановки вятърът подвига праха и я докарва в селото. Наистина в тази обстановка сме безпомощни “, сподели Спасов.

Хората не се съгласиха с него и обявиха, че това е непрекъснато, а реколтата им страда. Те са безапелационни, че няма да изоставен селото си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР