Зрител на е бил ударен от отломка от болида на

...
Зрител на е бил ударен от отломка от болида на
Коментари Харесай

Зрител е ранен от отломка от болид в Гран при на Австралия

Зрител на е бил ударен от отломка от болида на Кевин Магнусен по време на надпреварата. Уил Суит съобщи пред австралийското радио 3AW, че е бил на трибуните дружно с годеницата си покрай втория завой на пистата " Албърт парк ". Магнусен се удари в оградата тъкмо там, като остана без една от гумите си. Изхвръкнала част от болида обаче е предходна над оградата, което ще докара до рецензии към уредниците по отношение на протокола за сигурност.

" Удари ме в ръката и стартира да тече кръв. Ръката ми покриваше врата ми, само че в случай че тази част беше блъснала годеницата ми, щеше да е право в главата ѝ. След това осъзнах какъв брой огромно парче е и какъв брой е тежко. Част от него беше доста остра. Ако ме беше блъснала под друг ъгъл, можеше да бъде извънредно ", разяснява Суит.

Той е получил здравна помощ на пистата, само че никой от стюардите на надпреварата не му е обърнал внимание.

" Никой не пристигна да огледа. Годеницата ми беше шокирана, към нас имаше дребни деца ", сподели още Суит.

Организаторите на надпреварата са подложени на критика и поради това, че огромна група почитатели влязоха на пистата в края на надпреварата. Стюардите подредиха на домакините да създадат " проект за премахване " на пропуските в сигурността на трасето. Според Суит парчета от болида на Магнусен са прелетели непосредствено над оградата.

През 2001 година маршал на пистата почина, откакто беше ударен от гума от болида на Жак Вилньов след злополука с Ралф Шумахер.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР