Зрелищно избягалият от затвора Владимир Пелов написа писмо до медиите.

...
Зрелищно избягалият от затвора Владимир Пелов написа писмо до медиите.
Коментари Харесай

МВР обеща: Ако Владимир Пелов се предаде, ще спазим всичките му права

Зрелищно избягалият от пандиза Владимир Пелов написа писмо до медиите. Това е първа диря от рецидивиста, който избяга от Централния софийски затвор преди повече от месец. От Министерството на вътрешните работи обявиха, че ревизират достоверността на писмото и показаха убеденост, че то ще им помогне да го заловят.

Несправедлива присъда и боязън за живота са предиздвикали Владимир Пелов да избяга от най-строго охранявания затвор у нас през централния вход. Това споделя той в ръкописно написано писмо от осем страници. Писмото е адресирано до медиите, като в началото се твърдеше че е изпратено и до омбудсмана, и президентството, само че и от двете институции отхвърлиха да са получавала сходна преписка. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разяснява писмото.

„ Надявам се това писмо да е път към свършек и задържане на бегълците. Писмото ще се изследва - както текстът, по този начин и почеркът; методът, по който е пуснато; от кое място е пуснато. Колегите не престават и не са спирали работа по търсене. Предавайки се, господин Пелов може да разчита на това, че ще му бъдат спазени всички права “, съобщи Маринов.

Вътрешният министър Валентин Радев пък съобщи, че и да написа, и да не написа писма Владимир Пелов ще бъде хванат, без обаче да конкретизира по кое време и по какъв начин чака да се случи това.

Резервният бранител на Пелов от делото за грабеж на златарско ателие Ботевград, Мария Колева, напомни по какъв начин е станало задържането на Владимир Пелов тогава:

„ Първият път, когато беше делото за обира на златарското ателие, той се укриваше при чичо си. Той по майка си е предал да отиде да каже на прокуратурата да дойдат да го арестуват, тъй като се опасява да отиде самичък, с цел да не го убият. Затова е предпочел да изпрати майка си да каже на прокуратурата къде се намира и да пристигна майка му с прокуратурата и с полиция да го задържи “, описа Колева.

Владимир Пелов, дружно с Радослав Колев избягаха от Софийския затвор на 3 април. Той е наказан на общо 32 години затвор за въоръжен обир, отвличания, в това число и на дете, и пукотевица по 4-ма служители на реда.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР