Зоя Коновалова, главен редактор на Кубанската държавна телевизионна и радиокомпания,

...
Зоя Коновалова, главен редактор на Кубанската държавна телевизионна и радиокомпания,
Коментари Харесай

Пак мистериозна смърт в Русия! Журналистка е открита мъртва, предполага се отравяне

Зоя Коновалова, основен редактор на Кубанската държавна телевизионна и радиокомпания, е открита мъртва в Краснодар, заяви съветската медия  РБК, представена от " Фокус ".

Тялото на 48-годишната Зоя Коновалова, основен редактор на Държавната компания за телевизионно и радиоразпръскване " Кубан ", е открито в частна къща на улица " Офицерская " в Краснодар, са удостоверили от телевизионния канал. По предварителна информация повода за гибелта ѝ е отравяне.

Зоя Коновалова е работила в разнообразни печатни медии и PR-структури, работила е като сътрудник в радиостанциите " Маяк " и " Юность ".

След като през 2003 година се реалокира от Москва в Краснодарския край, работи като сътрудник, редактор и водещ за " Вести ", главява редакцията на новините в " Первом Радио ", управлява дирекцията за лъчение на вести на " Кубан 24 ", а по-късно и отдела за вести на портала " Юга. ру ". Била е основен редактор на " Живой Кубан ".

Зоя Коновалова се причислява към листата на видни руснаци, които са починали през последните години.

В дългата редица на видни руснаци, които са починали при самоубийство, отравяния или при необясними произшествия през последните месеци и години се подреждат: Владимир Егоров, народен представител в градската Дума на Тоболск от ръководещата партия " Единна Русия ". Равил Маганов, ръководител на " ЛУКОЙЛ ", втората по величина петролна и газова компания в Русия, която преди този момент зае необикновената обществена позиция да се разгласи против съветската война в Украйна. Според съветската държавна осведомителна организация ТАСС Маганов е умрял, откакто е паднал от прозореца на болница в Москва.

Руският предприемач Павел Антов, различен член на партията " Единна Русия ", който през 2018 година оглави класацията на Forbes на 100-те най-богати държавни чиновници в Русия, умря в Индия през декември предходната година, откакто падна от третия етаж на хотел, по данни на индийската полиция.

Месеци преди гибелта си той удостовери поддръжката си за Путин, откакто отхвърли, че е разгласил антивоенно известие в WhatsApp, обвинявайки за това " нещастно неразбирателство и техническа неточност ".

През май съветският заместник-министър на науката и висшето обучение Пьотр Кучеренко умря, откакто се разболя в аероплан с съветска делегация, връщаща се от бизнес пътешестване в Куба. Журналист, който твърди, че е разговарял с Кучеренко в месеците преди гибелта му, съобщи, че Кучеренко се е чувствал като пленник на съветското държавно управление и се е страхувал за личната си сигурност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР