Зов за помощ отправи кметът на пазарджишкото село Синитово Борислав

...
Зов за помощ отправи кметът на пазарджишкото село Синитово Борислав
Коментари Харесай

Кметът на село Синитово: Добри хора, помогнете СНИМКИ, ВИДЕО

Зов за помощ насочи кметът на пазарджишкото село Синитово Борислав Алексиев. Той и поданици на селото са подели акция за събиране на средства в помощ на семейство Трифонови, чиято къща изгоря до основи при пожар преди няколко дни. " Апелирам към хората с положителни сърца да оказват помощ. От кметство Синитово и Община Пазарджик ще бъде обезпечен дървеният материал за покрива, само че ще се нуждаeм от още много средства. Предварително благодаря за отзивчивостта на всеки, който желае да помогне, знам, че дружно можем всичко ", уверен е Алексиев. 

Инциентът

На 25 ноември, в 16:41 ч. в Оперативния център при РД ПБЗН - Пазарджик е обявено за пожар в къща в с. Синитово. На място да потушат стихията са изпратени 2 пожарни автомобила от районен съд ПБЗН - Пазарджик.


При пожара са потърпевши:
1. М.Т.Т. - мъж на 37 години, с II-III-степен на изгаряне по глава и горни крака, превозен от екип на ЦСМП - Пазарджик в клиника по изгаряне гр. Пловдив;
2. Т.М.Т. - момче на 11 години, с II-степен на изгаряне по глава, гърди и тил - превозено от екип на ЦСМП Пазарджик в клиника по изгаряне гр. Пловдив.

Пожарът изпепелява къщата на Любка Стоянова- Трифонова, мъжът й и двете им деца на 11 година и на 4 година - момчета. По време на стихията огромното дете получава изгаряния по двете ръчички, врата, ушите и половината лице, таткото, който първи е влезнал в огъня да избавя децата си е с изгаряния на едната ръка. Постарадлите са настанени в пловдивската болница в „ Св. Георги “.

Малкото момченце е добре, а все още то и бащата са към момента в болничното заведение. Те ще отидат при родственици откакто ги изпишат. Семейството има облекла и няма потребност от такива, само че се нуждае от мебели за къщата, легла(на първо време), маса, столове, диван, гардероби(на по-късен стадий, откакто се покрие къщата). Дарители към този момент са осигурли на потърпевшото семейство готварска печка, ледник и пералня. 

Семейство Трифонови ще има огромна потребност и от строителни материали и човешки труд за възобновяване на изгорялата къща. То няма финансовата опция да се оправи единствено, разяснява пред " Марица " кметът Алексиев. 

Банкова сметка за изпращане на дарения:
BG31FINV91501014792810
ЛЮБКА ТРИФОНОВА
 
 
 
 
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР