Зов за помощ доведе до вълна от съпричастност: обичана от

...
Зов за помощ доведе до вълна от съпричастност: обичана от
Коментари Харесай

Ученици помогнаха на любимата си преподавателка в борбата на сина й с тежка болест

Зов за помощ докара до вълна от съпричастност: обичана от генерации деца учителка с болежка описа за битката на своя наследник с най-тежката диагноза. Заради размера и метастазите туморът на Веселин Паламарков не предстои на интервенция, а откакто терапиите у нас на не дават огромен резултат. Помощ търсят и зад граница. Но там лекуването, както в доста случаи, е непостижимо за пациентите.

Веселин е едвам на 33 години. И да чуе диагнозата „ стомашен аденокарцином " в напреднал етап на такава възраст е съвсем здравно знамение. Твърде млад е както за срещата си с рака, по този начин и с цел да се откаже от фантазиите си.

" Толкова доста хора са с нас - това ми дава толкоз доста мощ Вярвам, в действителност имам вяра, и продължаваме ", споделя майка му Емилия.

Не стопира да държи ръката на сина си. Г-жа Паламаркова, както сме ви я показвали - учителката, на която родители предават с доверие децата си, с цел да прекрачат самоуверено прага на 119-о учебно заведение за първи път. И там да се приготвят за живота.

" В дългата си учителска процедура съм имала опция да изучавам на поддръжка, на съпричастност, на добрина - и ето в този момент всичко се обърна към мен - аз, моето семейство имаме потребност тъкмо от това ", споделя тя.

А през днешния ден децата са нейната поддръжка. " Първият преподавател остава вечно в сърцето - за нас това е госпожа Паламаркова, тя ни сподели света през своите очи - свят на положителното, любовта и съпричастността. Свят, в който положителното постоянно побеждава. Сега тя води борба за живота на сина си и има потребност от нашата помощ и поддръжка. Заедно можем да помогнем на нейния наследник, който е с тежко заболяване и се нуждае от незабавно лекуване в чужбина. С вяра и доста религия се обръщаме към вас за помощ и благодарим на всеки, който ще се включи в тази битка ", споделят нейни възпитаници.

Редом с най-малките застават и техните учители, които в най-трудния момент за семейство Паламаркови, дават още един урок на децата: урок по човещина.

" Предполагам, че всички, които ни гледат, знаят какво е да обичаш и то доста мощно и да си до индивида освен в щастливите моменти, а и в най-трудните. И когато ние насочваме въпросителни към младото потомство - ми се желае всички да дойдат в учебно заведение, с цел да видят тези младежи, които прегърнаха със сърце тази идея ", показва учителката Миглена Манчева.

Въпреки прогнозите и неналичието на прогрес в миналите месеци, с същинска, жива вяра борбата продължава, както на фамилията на Веселин в търсене на лекуване, по този начин и на всички техни близки, в търсене на финансова помощ.

" Аз имам вяра, че дружно можем да помогнем финансовият фактор да не е причина Веско да не замине в чужбина и да организира своето лекуване. Една сума, която за нас може да е незначителна, умножена неведнъж, за тяхното семейство може да бъде в действителност от огромно значение ", изяснява Жанет, съученичка на Веселин Паламарков.

Според майката и 1% да е вярата - поради всички тези хора, които са поддържат идеята на сина й - човек постоянно би трябвало да продължи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР