Зоран Заев подаде оставка като лидер на управляващия Социалдемократически съюз.

...
Зоран Заев подаде оставка като лидер на управляващия Социалдемократически съюз.
Коментари Харесай

Заев подаде оставка като лидер на СДСМ


Зоран Заев подаде оставка като водач на ръководещия Социалдемократически съюз. Партията одобри оставката му. Веднага стартира процедура по желание на нов ръководител, заяви представителят ан СДСМ Богдана Кузевска. Това ще стане на 12 декември.

Кандидатите за поста на Заев имат 7 дни за издигането на кандидатурата си. Лидерът на СДСМ се избира посредством директно гласоподаване от страна на всички членове на СДСМ, припомня БГНЕС.

Кузевска не удостовери информацията, че Зоран Заев е предложил сегашният зам.финансов министър Димитър Ковачевски да бъде определен за водач на партията. " Става въпрос за един първокласен човек, който може да взима държавни решения и поддържа европейското бъдеще на страната ", сподели Кузевска във връзка на мненията за възможната кандидатура на Ковачевски.

Право на кандидатура имат всички членове на СДСМ, които извършват критериите според устава на партията. Възможност за гласоподаване ще имат членовете, които се записват интензивно в онлайн формата. След избора на ръководител на СДСМ ще стартира и избор на ново партийно управление. Зоран Заев ще остане деен член на партията, сподели още представителят на СДСМ.

По време на съвещанието на управлението на партията Заев е уведомил, че " има устойчиво парламентарно болшинство, което сега е от 61 депутати. В македонския парламент има 120 депутати. Късно нощес стана ясно, че албанската групировка " Алтернатива " на Африм Гаши ще води договаряния за присъединението си към ръководещата коалиция.

Заев управлява СДСМ от 2013 година Той бе и дълготраен кмет на Струмица.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР