Зоопаркът на град Оденсе в Дания е приготвил ново развлекателно-познавателно“

...
Зоопаркът на град Оденсе в Дания е приготвил ново развлекателно-познавателно“
Коментари Харесай

Датски зоопарк кани деца на показно препариране на лъв

Зоопаркът на град Оденсе в Дания е приготвил ново „ развлекателно-познавателно “ мероприятие за есенните ваканции в учебните заведения на страната. Оттам канят децата да видят по какъв начин ще протече препарирането на лъв.

Както оповестява Local, животното било приспано преди няколко месеца, защото популацията на лъвове в зоопарка прекомерно доста се разраснала. След това хищникът бил замразен.

„ Елате, когато един от чиновниците на зоопарка ще препарира лъва. Процесът ще се съпровожда с обяснения. Може да видите сърцето, дробовете и други елементи от тялото на животното. При предпочитание ще бъде допустимо да ги изучите по-отблизо, целият развой ще бъде издигнат на разговор “, се споделя в известието на зоопарка.

Мероприятието е планувано за 15 октомври. В този ден ще има и препариране на плъх.

През февруари 2014 година международната общност беше потресена от новината за умъртвяването на жираф в зоопарка на Копенхаген. Независимо от митингите чиновниците на зоопарка простреляли здравия млад жираф Мариус, който се родил вследствие на близкородствено кръстосване. Той бил препариран пред очите на възпитаници, след което нахранили лъвовете.

През март в същия зоопарк били умъртвени два остарели и два десетмесечни лъва. Както декларирали в институцията, това било направено, с цел да се даде късмет на новия самец да сътвори семейство.

Зоологът Майкъл Волберг Сьорсен съобщил, че чиновниците на зоопарка не чакат гневната реакция, която се стоварила върху сътрудниците им от Копенхаген.

„ Правим това, с цел да покажем какъв брой необикновен е лъвът. Колко съвършени са адаптационните механизми, които са го създали основен див звяр в саваната. Това е, върху което ще се съсредоточим и което ще покажем на нашите посетители “, декларирал Сьоренсен, като добавил че до момента зоопаркът на Оденсе не си е навличал рецензията на посетителите.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР