Зоологическа градина в покрайнините на чилийската столица Сантяго имунизира тигри

...
Зоологическа градина в покрайнините на чилийската столица Сантяго имунизира тигри
Коментари Харесай

Зоопарк в Чили имунизира животни с експериментална ваксина срещу COVID-19

Зоологическа градина в покрайнините на чилийската столица Сантяго ваксинира тигри и лъвове с пробна ваксина против новия ковид, съобщи Ройтерс.

Управата на зоопарка " Буин ", сходно на доста други по света, търси способи да защищити жителите си от инфекцията.

Експерименталният препарат е дарен от световната компания за ветеринарни артикули " Зоетис ", изясни шефът на зоопарка Игнасио Идалсоага. Ваксини са сложени на 10 от най-рисковите жители - на три лъва, три тигъра, три пуми и един орангутан.
 

— Reuters Science News (@ReutersScience)
" Използваме пробна ваксина, която дава резултати за къс интервал от време ", добави Идалсоага. Той изясни, че това са измежду първите дози, само че след научни разбори следва всеобщо произвеждане.

Зоологическата градина " Буин " стартира да търси способи за предотвратяване на животните от новия ковид, откакто стана ясно, че и те са податливи на инфекцията.

Компанията " Зоетис " тества препарата върху кучета и котки предходната година , като разгласява и резултатите. След това стартира да дава имунизацията на зоопаркове, главно в Съединени американски щати, изясни представител на ветеринарната компания.

Според Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати рискът животни да предадат COVID-19 на хора е невисок, само че болестта може да се популяризира от хората към любимците им при непосредствен контакт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР