Зоните за платено паркиране в София са най-натоварени в часовете

...
Зоните за платено паркиране в София са най-натоварени в часовете
Коментари Харесай

Инспектори от ЦГМ вече издават фишове за неправилно паркиране

Зоните за платено паркиране в София са най-натоварени в часовете сред 10.00 и 14.00 ч., сподели пред Радио София Румяна Милова – шеф на дирекция „ Паркиране и подвижност “ в " Центъра за градска подвижност “. Тя добави, че по това време се следят и повече погрешно паркирали коли.

„ Това ни накара, нашите контрольори да издават неприсъствени фишове на колите, които са погрешно паркирани в зоните за платено паркиране. Гражданите доста пъти са се възмущавали, че контрольорът ревизира тези, които са платили, а другите, които заобикалят заплащането и паркират в нарушаване, ги подминават. Това се случваше, тъй като самите те нямаха пълномощия да ги глобяват. Вече по-голямата част от нашите контрольори са подготвени и са преназначени на контрольор-инспектори, с всичките пълномощия, които могат да получат за тази активност “, добави Милова.
 
По думите й, във въведената нова 34-та подзона за платено паркиране, приходите са с към 100 000 лв. повече от домуващите.

Улесняват софиянци с заплащането на фиша за погрешно паркиране

Румяна Милова напомни, че Центърът за градска подвижност е поел ангажимент до 30% от приходите от паркиране да се влагат в регионите на София. Тя добави, че до няколко дни, от ЦГМ дружно с районната администрация на „ Възраждане “, стартират ремонт сред улиците „ Три уши “ и „ Д-р Калинков “.
 istock istock
„ Там и в този момент паркират коли, само че настилката е в доста неприятно положение, тъй че ние ще я ремонтираме, както и прилежащите тротоари “, сподели шефът на дирекция „ Паркиране и подвижност “ в Центъра за градска подвижност “, изясни тя.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР