Зоните с турбуленция не се появяват просто така. Самолетите, които

...
Зоните с турбуленция не се появяват просто така. Самолетите, които
Коментари Харесай

Спор що е то турбуленция и трябва ли стюардеси да разнасят горещи напитки при такава?

Зоните с турбуленция не се появяват просто по този начин. Самолетите, които летят, се наблюдават от ръководителите на полета на земята, които водят непрекъсната статистика, изключително при буреносни фронтове. Това съобщи авиоекспертът Борис Ангелов, който посочи, че самолети може да се отклонят и с повече от 100 километра.
Ангелов разяснява вчерашния случай с чартърния полет (ВИДЕО) от Прищина до Базел, когато пасажери пострадаха поради мощна турбуленция. Той добави, че може екипажът да не е получил задоволително добра информация, тъй като маршрутът не е доста известен. А компанията, изпълняваща полета, е българска.
Авиоекспертът беше безапелационен, че не може така наречен " дупки ", предизвикващи турбуленция, да се появят ненадейно и да изчезнат по-късно. Самолетите имат доста хубави радари – цялата отговорност при заобикалянето на бурята се поема от командира, добави Ангелов, който посочи, че поради напредъка на технологията ръководителите на полета от земята към този момент нямат такава роля в отклоняването на полета при потребност - взема решение командирът на полета.
Същевременно притежателят на компанията Валтер Колев разяснява пред Нова телевизия, че не може човек, който е от авиацията, да приказва " такива нелепости ", визирайки думите на Ангелов, само че без да уточни непосредствено какво има поради отвън това, че РВД не ръководи полета. Ангелов категорично посочи, че наземният надзор е правел това преди години, когато не е имало толкоз развити принадлежности. Освен това, турбуленция можело да се появи при низходящи и възходящи потоци, които се появявали ненадейно. В зоната на полета имало доста слаба турбуленция по предварителна оценка, по думите на Колев.
Колев добави и, че по време на полет пасажерите би трябвало да със закопчани колани. Той не разяснява и изказвания в обществените мрежи, че има потърпевши от горещи питиета, разнасяни от стюардесите в този миг . Имало обаче паднала количка, имало пасажер с ударена вежда - жена в тоалетната. " И в кола можеш да си удариш главата ", сподели пред Нова телевизия Колев. А командирът на полета бил направил инспекция на здравословното положение на пасажерите.
Валтер Колев твърди и, че някои пасажери питали има ли застраховка на самолета и по-късно са тръгнали да търсят лекари и медицински лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР