Знаци и суеверия: Ето какво със сигурност да не правим

...
Знаци и суеверия: Ето какво със сигурност да не правим
Коментари Харесай

Знаци и суеверия: Ето какво със сигурност да не правим през високосната 2024 година…


Знаци и суеверия: Ето какво сигурно да не вършим през високосната 2024 година… На всеки 4 години в нашия календар има 1 ден повече и се появява през февруари, когато той наброява 29 дни.
Наближава 2024 година
и като всяко ново нещо носи със себе си тайнствеността на непознатото. 2024-та е още по-загадъчна, тъй като е и високосна.

Високосната година е считана от мнозина за нещастна. Има огромен брой знаци и суеверия във връзка с такава година, защото тя е рядка и носи
неопределеност, непознатост и заплаха.
Наличието на високосна година в календара се дължи на несъответствието сред григорианския календар и слънчевата система. Всъщност Земята прави цялостен оборот към Слънцето не за 365 дни, както си мислим, а за 365 дни, 5 часа, 46 минути и 48 секунди. В продължение на 4 години тези часове, минути и секунди се натрупват в „ спомагателен “ ден, нужен за синхронизиране на
дните ни със Земята и нейните сезони.
Суеверията по отношение на високосните години евентуално произлизат от източната просвета, където числото 4 е в благозвучие със „ гибел “.

– промяна на работа
– започване на личен бизнес
– закупуване на ново жилище
– да се приказва за проектите за идната година на всеки, с изключение на на най-близките
– да се завъждат домашни любимци
– да се подвига женитба
– да се подхващат дълги пътувания
– да се подстригват бременните

Родените на 29 февруари не би трябвало да честват на този ден, а на предходния или идващия.

През високосна година се носи сребро. Хората от доста краища по света и до ден сегашен имат вяра, че среброто има силата да гони неприятния шанс. Те смятали, че високосната година носи беди със себе си и че среброто има способността да ги обезврежда. Затова в предишното те носели сребърна монета за здраве, а през днешния ден се окичват със сребърни бижута.

Източните славяни обвиняват Свети Касиан, който е роден на 29 февруари, за всичко, което се случва през високосната година. През 2024 той ще има рожден ден. Има и една съответна сентенция: „ Както и да огледа Касиан, всичко повяхва “, написа Телеграф.

Йоан Аскет или Йоан Касиан Римлянинок (350 – 435 година), е християнски духовник и богослов, прочут както в западната, по този начин и в източната църкви за своите мистични трудове. Касиан е прочут с ролята си в преместването на концепциите и практиките на ранното християнско монашество в средновековния Запад, написа novini.bg.

На тази дата хората се стараят да не напущат домовете си, тъй като се опасяват да не се разболеят или даже да умрат.

Както във всяко нещо и тук има такива, които не имат вяра, че високосната година е рискова. Дори в противен случай – имат вяра, че е специална и може да донесе приятни изненади, в случай че не се опасяваме и мислим за положителното, съобщи fakti.bg.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР