Знамето на Украйна е окачено отново на сградата на Столичната

...
Знамето на Украйна е окачено отново на сградата на Столичната
Коментари Харесай

От „Възраждане“ свалиха украинското знаме от общината в София, тя отново го окачи

Знамето на Украйна е окачено още веднъж на постройката на Столичната община на ул. Московска 33. 

Малко по-рано представители на партия „ Възраждане “ смъкнаха украинското знаме от общината в София . Това заяви водачът на партията Костадин Костадинов и прикани столичният кмет Йорданка Фандъкова да не поставя непознати флагове на столичната община, тъй като ще бъде подведена под отговорност за държавна измяна.

Костадинов даже сподели сваленото знаме във видео във Фейбсук профила си. И се закани да подари знамето на украинския дипломат у нас, с цел да " си го постави в двора ".
 
От Stolica.bg разгласиха видео от свалянето на знамето в YouTube: 

" Формално България към момента е самостоятелна страна . Поради тази причина по постройките ни могат да се веят единствено български флагове ", сподели още Костадинов. 

Във видеото си Костадинов си зададе въпроса каква ще бъде ориста на сваленото украинско знаме . И отговори: " Ние не сме като украинците, ние не горим непознати знамена . Мястото на това знаме е в украинското посолство ". 

Знамето на Украйна бе окачено през вчерашния ден на постройката на Столичната община в София . Решението за това провокира редица разногласия през последния месец.  
 знаме украйна българия община Българска телеграфна агенция
Припомняме, че на 7 април Столичният общински съвет реши да именува две емблематични места в София - „ Героите на Украйн а “ и пространство, наречено на името на съветския опозиционер, погубен в центъра на Москва, Борис Немцов . На същото съвещание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на постройката на Столичната община.  

Областната администрация на София върна решението на общинския съвет с аргумента, че са позволени основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата обявиха още, че са постъпили стотици сигнали от жители. Последва и реакция на съветското посолство в България. Въпреки това обаче общинските съветници още веднъж прегласуваха решението
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР